World Series of Poker (WSOP) har precis avslutats i Las Vegas och det står klart att årets omgång lockade betydligt fler spelare än förra årets.

I hopp om att attrahera en större målgrupp hade man bland annat lagt in betydligt fler $1 000 och $1 500 turneringar än förra året, och den taktiken tycks ha fungerat bra – så bra att man nu tillkännagivit att även WSOP Circuit Tour kommer att bli mer plånboksvänlig.

Istället för att lägga in nya lågpristurneringar har man för WSOP Circuit Tour valt att sänka inköpen rakt av. Totalt kommer åtta turneringar att spelas med inköp på $1 500, följt av regionala mästerskap där inköpet ligger på $10 000. $1 500 är en rejäl prissänkning – inköpet till turneringarna har under de senaste åren legat på $5 000.

WSOP Circuit Tour har kämpat mot svikande deltagarsiffror och tävlingsledningen har därför infört flera nydaningar inför den säsong som kör igång den 19 augusti. En av de absolut största förändringar är att man kommer att hålla en nationell mästerskapsturnering där vinnaren belönas med ett WSOP-armband. De som vinner övriga Circuit Events kommer att erhålla WSOP-ringar. Alla regionala event kommer att sändas av tv-kanalen ESPN.

Vilka som tar sig till den nationella mästerskapsturneringen avgörs av ett rankingsystem som samlar in information från samtliga Main Events under WSOP Circuit Tour. Mästerskapet kommer att hållas på Ceasars Palace i Las Vegas precis innan WSOP 2011 kör igång och totalt finns det plats för 100 deltagare. I prispotten ligger $1 miljon.

Det finns fyra olika vägar till mästerskapet:
• Vinn något av de tolv $1 500 Main Eventen
• Nå finalbordet i något av de fyra regionala $10 000 mästerskapen (9 spelare per finalbord x 4 mästerskap = 36 spelare).
• Bli Casino Champion genom att samla ihop flest ranking-poäng vid något av de tolv stoppen.
• Ackumulera tillräckligt med poäng vid de olika stoppen för att hamna bland de 36 överst rankade spelarna vid slutet av säsongen.

Från tävlingsledningens sida hoppas man nu på att förändringarna kommer innebära ett nyvaknat intresse för WSOP Circuit Events.

”Vi insåg att WSOP Circuit Events behövde en spruta i armen och jag anser att vi har svarat med steroider,” kommenterade WSOP:s vicepresident Ty Stewart. ”Den nya modellen är precis vad WSOP handlar om, att ge pokerspelare med olika bankrullar chansen att tävla om den sorts berömmelse, framgång och respekt som bara ett WSOP-armband och en landsomfattande tv-publik kan ge.”

WSOP Circuit 2010-2011 drar igång den 10 augusti på Horseshoe Council Bluffs i Iowa, USA.