Efter sex dagars kamp på Bellagio i Las Vegas står det klart vilka sex spelare som kommer att göra upp om segern vid World Poker Tour World Championships finalbord.

Plats1: John O’Shea – 1 200 000
Plats1 2: Billy Baxter – 2 440 000
Plats1 3: Eric Baldwin – 4 490 000
Plats1 4: David Williams – 4 700 000
Plats1 5: David Benyamine – 4 705 000
Plats1 6: Shawn Buchanan – 1 965 000

Störst högar inför Dag 7 har David Benyamine och David Williams som i princip ligger lika på 4,7 miljoner, tätt följda av Eric Baldwin som har drygt 200 000 färre marker. Sedan är hoppet tämligen långt ned till de övriga tre spelarna – Billy Baxter har färre än 2,5 miljoner, Shawn Buchanan ligger under 2 miljoner och John O’Shea kommer att tvingas arbeta hårt för att förvalta sin 1,2 miljoner.

Både Baxter och Baldwin har O’Shea att tacka för sina fina högar. Strax innan borden stängdes för dagen dubblade Baxter sin hög när O’Shea gick all-in från lilla blind med par i treor och möttes av Baxters två ess. Tidigare under dagen, då O’Shea fortfarande var markeretta, dubblade Baldwin sin hög genom att gå all-in med par i knektar och bli synad av O’Shea som satt med par i tior.

Många hade sett fram emot att få se pokerstjärnorna Phil Hellmuth och Scotty Nguyen vid finalbordet, men båda åkte ut under Dag 6. Med åtta spelare kvar vid bordet höjde Nguyen pre-flop och Benyamine synade från stora blind. Floppen visade sig vara hjärter knekt, ruter tio och ruter sex, varpå båda spelarna checkade. Hjärter åtta på turnen fick Benyamine att gå all-in, och Nguyen synade med triss i åttor. Det räckte dock inte för att slå Benyamines triss i tior, eftersom ingen åtta dök upp på rivern. Nguyen fick nöja sig med en åttonde plats och $105 823, plus de $40 000 han vann genom att få royal flush på den pokermaskin han roade sig med under en av dagens pauser.

Hellmuth förlorade inte en enda stor pott under dagen, utan delade istället långsamt ut sin hög till de övriga spelarna. Planen var förmodligen att blinda sig fram till finalbordet men det fungerade inte. När han var nere på tre stora blinds haltade han in på knappen. Efter en höjning och an all-in syning från blindsen gav Hellmuth upp även denna hand, vilket innebar att ha nu bara hade två stora blinds kvar. Han haltade igen vilket drog ned honom till endast en stor blind, men Williams la sig på floppen trots att Hellmuths all-in bara bestod av en stor blind. Nämnas bör dock att Hellmuth faktiskt satt med topp-par. Till slut riskerade Hellmuth alla sina fem stora blinds med spader kung och ruter tio på hand. Williams synade med ruter ess och spader knekt, och inget av korten som dök upp på bordet var till någon nytta för någon av dem. Hellmuth hamnade därmed på sjunde plats i turneringen och erhöll $152 856 i prispengar.

Totalt tog det över tio timmar för de tio spelare som slog sig ned vid bordet vi inledningen av Dag 6 att reduceras ned till de sex deltagare det finns plats för vid finalbordet. Det tog bara 11 händer för Cliff ”JohnnyBax” Josephy att åka ut, men för att få bort de övriga tre krävdes ytterligare 186 händer vilket gjorde det till en lång och utdragen dag.

Finalmatchen inleds under lördagen kl 16:00 PST och kommer att TV-sändas. Den som går segrande ur slutsegern kommer att erhålla titeln WPT Season VIII Champion och $1 530 537 i prispengar.