World Poker Tour (WPT) Montreal har nu satt igång och första startdagen lockade 478 spelare. Detta innebär att turneringen redan nu tangerar deltagarrekordet för WPT i Kanada och vi högst troligen kommer att få se rekordet på 504 inköp slås, ett rekord som sattes av WPT North American Poker Championship Niagara Falls år 2007.

Rekordet för flest deltagare av alla livepokerturneringar i Kanada innehas av World Series of Poker (WSOP) Circuit Vancouver 2012 och är betydligt svårare att slå, den turneringen fick nämligen 1 032 inköp.

WPT Montreal är första gången sedan år 2008 som WPT hålls i Kanada och första gången någonsin det hålls i Montreal. Evenemanget hålls på Playground Poker Club och har ett inköp på 3 300 kanadensiska dollar (CAD). Dag 1B kommer inte bara att vara öppen för nya spelare utan även för alla som åkte ut under Dag 1A och önskar köpa in sig på nytt.

En av de spelare som åkte ut under Dag 1A och som kommer att köpa in sig på nytt till Dag 1B är kanadensaren Daniel Negreanu, som åkte ut tämligen tidigt under första startdagen.

“AJcc vs T7cc…lost. QQ vs TT river 10 lost…last 22K AA vs JJ river J! Amazing!,” förklarade Negreanu på Twitter.

Negreanu var långt ifrån den enda kanadensaren som kunde ses vid borden under Dag 1A. Många välkända kanadensare tog denna chans att spela livepoker på hemmaplan, bland annat Jonathan Duhamel, Michael ”SirWatts” Watson, Peter Jetten och hockeyveteranen Guy Carbonneau.

Självklart fanns spelare från andra delar av världen också på plats, inklusive Antonio Esfandiari, Phil Laak, Dominik Nitsche, Tom Marchese, Amanda Musumeci, Marvin Rettenmaier och Andy Frankenberger.

Spela i WPT du också!

Hos PartyPoker har du just nu möjlighet att helt gratis satellita dig hela vägen till WPT National Ireland, en turnering som kommer att äga rum i Dublin den 3-6 januari 2013.

Hos PartyPoker finns gratisturneringar att prova lycka i, och skulle inte det fungera finns alltid möjlighet att köpa in sig direkt till nästa nivå för $1 eller $2 beroende på vilken turnering du väljer. Ett steg högre upp kostar det $18, och ytterligare ett steg upp ligger inköpet på $162.

De resepaket som kommer att delas ut är värda $3 000 styck och innehåller inköp till Main Event (värde $1 750), tre nätters boende på hotell och $650 i rese- och fickpengar.

WPT Nationals är inte fullskaliga WPT-evenemang utan nationella event med lägre inköp. De delar inte ut några WPT-titlar och du kan inte samla poäng till WPT Player of the Year.