cypernWorld Poker Tour äger rum på Cypern augusti med $1 miljon i prispengar. Du kan via kvalet på PartyPoker själv vara med och dessutom ingår boende och pengar till övriga omkostnader i de dyrbara WPT-paketen.

Kvalet som pågår från 11 juni till 15 juli på PartyPoker består av fyra nivåer med olika inköp. På första nivån är det frågan om freerolls och varje dag finns chansen att utan kostnad få en av de 25 platserna till WPT Cyprus Sub Qualifier Speed Rebuy.

På andra  nivån finns WPT Cyprus Sub Qualifier Speed Rebuy samt WPT Cyprus Sub Qualifier Speed för $1 respektive $3. I dessa två turneringar som spelas dagligen finns en plats till nästa nivå WPT Cyprus Satellite Qualifier för varje $38 i prispotten.

Näst sista nivån WPT Cyprus Satellite Qualifier som även dessa spelas dagligen har ett inköp på $38 och en av tio spelare får en plats till kvalfinalen. Och det är i WPT Cyprus-satellit som det kommer avgöras: varje söndag 21:20 på PartyPoker finns minst ett garanterat paket till WPT Cyprus att spela om. Inköpet till WPT Cyprus-satelliten är $350.

Livepaketen innehåller $4000-$400 buy-in till WPT-turneringen plus boende på det femstjärniga hotellet Mercure Cyprus 4-9 augusti samt över tusen dollar för övriga omkostnader.