World Snooker Championship kickar igång på Sheffield Theatres nu i helgen och 888 Sport har ett mycket stort utbud av odds för den som är sugen på att satsa en slant.

World Snooker Championship (VM i snooker) är den mest prestigefyllda tävlingen för professionella snookerspelare och den lockar med både mest prispengar och flest rangordningspoäng. Tävlingen är en av de tre som ingår i snookerns Triple Crown, tillsammans med UK Championship i York och Masters i London.

World Snooker Championship grundades år 1927 och har sedan år 1977 ägt rum på The Crucible Theatre i Sheffield. Turneringen består av 32 spelare. De 16 högst rankade spelarna är direktkvalificerade medan de övriga har kvalat in via kvalificeringsmatcher.

Mästerskapen arrangeras av organisationen World Professional Billiards and Snooker Association och prispotten består av £1 111 000.

Tävlingarna visas av BBC och Eurosport. Nytt för i år är att BBC har bytt ut den tidigare kommentatorn Hazel Irvine mot Jason Mohammed. Förutom Jason Mohammed kommer även en lång rad snookerproffs att kommentera sändningarna, bland annat Willie Thorne, John Virgo, Steve Davis, Neal Foulds och Dennis Taylor.

Klicka dig vidare till 888 Sport för att se oddsen för World Snooker Championship 2013!