För att kunna bli framröstad till World Series of Poker Tournament of Champions måste en spelare ha minst ett WSOP-armband, det vill säga minst en seger från en World Series of Poker (WSOP) turnering.

Nu har dock The World Series of Poker Academy tillkännagivit att de tänker låta den sista stolen, den som tillsätts av sponsorerna, fyllas av en spelare utan armband.

Den 10 juni kl 12:00 PST kommer en liten skara särskilt utvalda elitspelare utan armband samlas för att göra upp om stolen genom en sudden-death playoff med sammanlagt nio spelare vid bordet. Tävlingen kommer att filmas av akademin och Phil Hellmuth kommer att vara expertkommentator tillsammans med Ali Nejad.

”WSOP akademin kommer att använda sponsorstolen vid TOC för att belysa talangen hos de spelare som är mästare på egna meriter men saknar möjlighet att röstas fram till TOC,” förklarade akademins CEO Jeff Goldenberg. ”Vi har skapat en unik möjlighet för våra kunder att se på och lära sig av dessa spelare som kämpar om ett hett efterlängtat pris. Vi förväntar oss att få se suverän poker!”

Deltagarlista för sudden-death playoff:
Tom ”durrrr” Dwan
Andy Bloch
Bertrand ”ElkY” Grospellier
Gus Hansen
Don Cheadle
Sorel Mizzi
Michael Mizrachi
Liv Boeree
Paul Wasicka