Wolfsburg Mario Gomez

Till skillnad från de andra stora ligorna i Europa har Bundesliga ett dubbelmöte där ett lag från Bundesliga och ett från Zweite Bundesliga gör upp om platsen. Det infördes 2009 och det är bara två gånger som laget från andraligan har lyckats kravla sig upp till högstaligan genom detta tillvägagångssätt.

 

Otippat om Wolfsburg åker ur

Wolfsburg spelade Champions League-fotboll för så sent som för ett år sen, då man bland annat vann mot Real Madrid. Nu är förutsättningarna annorlunda då man bara är timmar från att börja spela kval för att hålla sig kvar i Bundesliga.

Vilket lag från Bundesliga som skulle hamna på kvalplats var ovisst in i det sista. Inför den sista omgången var det helt öppet det var en direkt avgörande match mellan Hamburg och Wolfsburg om vilka som skulle få kvala. Det blev till slut Wolfsburg som rullade in på 16:e plats efter en 2-1-förlust.  Die Wölfe tog sig upp till Bundesliga 1997 och har hängt sig kvar där sen dess. Säsongen 2008/2009 tog man sin första ligatitel med spelare som Edin Dzeko, Andrea Barzagli och brassen Grafite. Han och Dzeko kom på första respektive andraplats i skytteligan på 28 samt 26 mål. Nu är det trögare med målskyttet och det är en orsak till att man ligger där man ligger. Totalt sett har laget gjort 34 mål i årets Bundesliga. Vassaste målskytt är gamle landslagsanfallaren Mario Gomez som mäktat med ungefär hälften av målen – 16. Under våren plockade man in Fredrik Ljungberg som andretränare.

 

Svensklaget Braunschweig kan skrälla

Wolfsburg möter Eintracht Braunschweig där förre U21-guldmedaljören Joseph Baffo har fått förtroendet att starta i backlinjen 11 gånger den här säsongen med 4 inhopp och på topp har vi gamle Peking-anfallaren Christopher Nyman som lär starta. Totalt har han spelat 31 matcher varav 7 är inhopp. På dessa matcher han han stått för 11 mål.

I det första mötet är det Wolfsburg som har hemmaplan och de måste få med sig ett bra resultat till returen, det som talar emot dem är just målskyttet som tryter. Men mot sämre motstånd kan det mycket väl lossna.

Spela på Bundesliga-kvalet hos Bet365