Will “The Thrill” Failla har vunnit World Poker Tour (WPT) Legends of Poker på The Bicycle i Kalifornien och belönats med $758 085 för sin insats.

Detta var första gången Failla gick till final i WPT men han lyckades hålla ut hela vägen i mål. Finalen pågick i 178 händer och var den första WPT-final någonsin som streamades live över internet så att hela världen kunde följa den.

Failla anlände till finalbordet som markeretta men petades ned när han först förlorade en stor pott till Joshua Pollock och sedan blev av men ännu en rejäl bit av sin stack genom att få triss i damer på floppen när motspelaren fick kåk på floppen.

Efter en stund började det dock gå bättre för Failla igen och han körde Owai Ahmen från bordet och tog över hans stack. Failla synade all-in med ess – fem mot Ahmeds knekt – sju av samma färg, och bordet räckte inte för att Ahmed skulle få stanna i turneringen.

På femte plats slutade Adam Aronson, som gick all-in med pocketsexor och snabbt blev synad av Jeff Vertes som satt med två röda ess på fickan. Floppen såg bra ut för Aronson, 8 – 6 – 3, men två av korten var hjärter och när hjärter även dök upp på turnen och rivern innebar det färg för Vertes. Nästa person att lämna bordet var Pollock som gick all-in med färgdrag mot Ken Aldridges topp-par. Pollock fick inte det ruter han hoppades på och tvingades därmed lämna över sin stack till Aldridge.

Failla skickade sedan Vertes från bordet, och heads-up blev en kamp mellan Failla och Aldridge. Aldridges stack var något mindre än Vertes när heads-up inleddes, men inom kort förbättrades hans läge avsevärt genom att han tog hem en pott på cirka tio miljoner. Failla slog dock tillbaka med färg mot Aldridges pocketess, något som lämnade Aldridges stack allvarligt sårad och han tvingades gå all-in med ynkliga 4 – 6 av olika färg. Failla satt med knekt – 6 och eftersom Aldridge inte fick någon hjälp av bordet blev det Failla som utropades till segrare i WPT Legends of Poker.

I en intervju efteråt beskrev Failla segern i WPT Legends of Poker som ett av hans livs bästa ögonblick. Han har nu spelat in nästan $3 miljoner från pokerturneringar under sin karriär.

Resultat från finalen av WPT Legends of Poker Main Event

1 – Will Failla – $758 085
2 – Ken Aldridge – $365 800
3 – Jeff Vertes – $186 400
4 – Joshua Pollock – $128 500
5 – Adam Aronson – $102 800
6 – Owais Ahmed – $77 100