Imorgon (onsdag, 29/7) fyller jag år, och vad man borde längta efter är väl tårta och gratulationer? Nja, vad är en födelsedag utan Australienska Cupen? Intressant runda, inte minst då det är första gången som lagen får möta lag från alla delar av landet. Lag från Brisbane får möta lag från Melbourne vilket innebär bortamatcher på över 100 mil. Vi får se en del blandade drabbningar t.ex morgondagen är väldigt jämn på förhand, medan vi i början av augusti får se lag från A-League möta semiprofessionella lag, matcher där A-League lagen ska vinna till 95% minst. Ett exempel är ju att Melbourne Victory står i 1.01 borta mot Balmain Tigers… med all rätt ska sägas. Handikapplinan ligger på 5,5 vilket säger en del om klasskillnaden. Det är dock inte dessa matcher man ser fram emot mest, utan det är de här jämna fajterna som kan gå hur som helst. 32-delfinalernas bästa match är enligt mig Palm Beach Sharks SC mot South Melbourne FC, den ser jag fram emot.

Inför imorgon har jag lagt upp speltips på Palm Beach 1X samt Brisbane Strikers X2. Jag har även Broadmeadow Magic +1.25 hemma på Magic Park mot Heidelberg United, men pga att jag ville få ut ett blogginlägg om helheten så hittar jag inte med en utförlig rek om den matchen. I övrigt så tror jag som sagt på underdogsen imorgon, dock ligger nog Blacktown City ganska korrekt i odds med sina 1,70-isch. Jag sneglade lite på oavgjort i den matchen till 4,20, men hoppar det spelet.

Onsdagens målgladaste match tror jag blir Broadmeadow Magic – Heidelberg United där båda lagen har väldigt fina offensiver, men något sämre defensiver. Heidelberg är ett bättre lag och kommer säkert att kräma på offensivt från start, men har svårt att se de hålla nollan i sådana fall. Tuff kamp där, jag tror Broadmeadow kan skrälla rejält där, och raka ettan är dessutom spelat till 7,00.

Det blev inget jättelångt första blogginlägg, men kände att jag ville slänga ut lite tankar inför morgondagen!