Grupp C och grupp D är färdigspelade och vi kan gratulera Costa Rica, Uruguay, Colombia och Grekland till avancemang till åttondelsfinal där dessa lagen ställs mot varandra.

Grupp C: (Sluttabell)
1. Costa Rica 7 poäng
2. Uruguay 6 poäng
3. Italien 3 poäng
4. England 1 poäng

Summering: 
Jag trodde på Italien som vinnare av den här gruppen men de kom aldrig upp i någon vidare nivå i detta mästerskapet. Man vann lite turligt premiären mot England men därefter gick man mållösa mot såväl Costa Rica och Uruguay och fick därmed lämna mästerskapet! Jag trodde på Uruguay som tvåa i gruppen och det föll väl ut men frågan är om man verkligen förtjänade den platsen? Man hade lite flyt mot England, blev krossade av Costa Rica och mot Italien i den sista avgörande matchen lyckades man vinna, mycket tack vare bättre effektivitet samt lite tur med domaren… Engelsmännen visade upp en enorm ineffektivitet i sina avslut och fick lämna VM med 2 förluster och 1 oavgjort match… Det lag som förtjänar mest beröm är lilla Costa Rica som jag med flera totalt dömde ut före turneringen. De har spelat otroligt smart fotboll och satt det taktiska spelet helt och hållet samtidigt som man varit otroligt effektiva i sina avslut. Framgångssagan kan säkerligen fortsätta i åttondelen mot Grekland men efter det bör det ta stopp för laget som hur som helst stått för en fantastisk prestation!

Grupp D:  (Sluttabell)
1. Colombia 9 poäng
2. Grekland 4 poäng
3. Elfenbenskusten 3 poäng
4. Japan 1 poäng

Summering: 
Det blev en rafflande avslutning på den här gruppen där Colombia enkelt tog sig vidare men oj vilket öde för Elfenbenskusten som fick en straff emot sig på tilläggstid och förlorade den direkt avgörande matchen mot Grekland med 2-1… Fruktansvärt öde men sett till matchen var det kanske rättvist då Grekland var det vassare laget. Mina tankar inför den gruppen var att Colombia mycket riktigt skulle vinna gruppen men jag trodde på Elfenbenskusten som tvåa och ack så nära de var. Istället knep Grekland den platsen och märkbart bleka Japan slutade sist i gruppen…

Åttondelsfinaler:
28-jun  22.00 Colombia – Uruguay
29-jun  22.00 Costa Rica – Grekland

Vad tror ni om dessa drabbningar? Jämna matcher i mina ögon där jag tror Colombia och Costa Rica tar sig vidare…