ATG upprepar nu succén från förra året och ordnar VM i V75. Vinnaren kommer att belönas med 250 000 kronor i kontanter + en resa värd 50 000 kronor.

”I fjol deltog 35 000 personer från 17 länder. Siffror som ger mersmak inför vårt andra VM”, säger Jörgen Utgren, projektledare på AB Trav och Galopp (ATG)

Att delta i Världsmästerskapet är enkelt, men att vinna är svårt eftersom det gäller att vara den som är allra bäst på att förutspå vilka hästar som kommer att vinna i de lopp som ingår. I slutresultatet räknas de fem bästa omgångarna.

”Allt man behöver är ett ATG-konto samt registrera sig på tävlingssajten. Spelar gör man som vanligt hos sitt ombud eller på ATG.se. Hos ombuden måste man registrera sitt spel med ATG-kortet eller sitt körkort. Insatsen är 96 kronor per vecka”, förklarar Jörgen Utgren.

Världsmästerskapet sträcker sig över sex veckor, med start den 27 oktober då V75 körs på Jägersro. Systemets storlek är 192 rader.

Dessa är de sex V75-omgångar som ingår i tävlingen:

  • 27 oktober, Jägersro
  • 3 november, Eskilstuna
  • 10 november, Halmstad
  • 17 november, Solvalla
  • 24 november, Jägersro
  • 1 december, Bergsåker

De nio bästa spelarna i Sverige + den bästa från övriga länder som spelar på V75 går vidare till finalen som går av stapeln på Åby den 12 januari 2013 i samband med V75-Mästaren.

Regerande segraren är Peter Carlsson i Frösön som förutom 250 000 kronor i prispengar belönades med en resa som gick i travets tecken.

Förutom det individuella mästerskapet går det även att ställa upp som lag, en disciplin som förra omgången vanns av laget Dönickarna från Östergötland. Då låg förstapriset i lagdisciplinen på 100 000 kronor, nu har beloppet höjts till 200 000 kronor.

För mer information, gå till ATG:s VM-sajt där du kan anmäla dig själv eller ditt lag till mästerskapet. Där hittar du även topplistor och annan information och kan diskutera med övriga deltagare i forumet.