På lördag den 29:e oktober startar VM i V75 och precis som namnet antyder handlar det om att utse en världsmästare i V75. Tävlingen pågår i sex veckor, 29 oktober – 3 december, och finalen avgörs på Åby den 14 januari 2012.

VM i V75 kan du delta i som enskild tävlande och i ett lag av flera spelare. Det kommer att delas ut både veckovinster och finalvinster till både lag och individer. Förstapriset för enskilda tävlande är värt 300 000 kr inklusive en resa värd 50 000 kr.

Vill du delta måste du anmäla dig på hemsidan för VM i V75. Här nedan är mer detaljer om tävlingen samt de olika priserna du kan vinna.

VM i V75 – individuella tävlingen

För att vara med i tävlingen måste du registrera dig på tävlingssajten www.vmiv75.se samt godkänna tävlingsvillkoren. Tävlingen pågår i sex V75-omgångar mellan perioden 29/10 – 3/12 2011. Dina fem bästa omgångar räknas. Den sämsta omgången räknas bort från och med omgång 3.

Du tävlar genom att lämna in ett V75-system på exakt 192 rader (96 kronor) via ditt ATG-konto. Du kan vara med genom att lämna in ditt system via ATG.se, mobil, bana och ombud. (hos bana och ombud använder du ditt ATG-konto genom att använda ditt ATG-kort eller ditt körkort). Du får lämna in hur många V75-system du vill för 192 rader, men du tävlar endast med ett, det senast inlämnade. System inlämnade med reduceringsverktyg räknas inte i tävlingen.

Man kan registrera sig på tävlingssajten fram till och med att omgång två startar: 5/11 kl 14:30. Inlämnat vinstbevakat V75-spel för 192 rader till omgång 29/10 kommer då automatiskt räknas som deltagande tävlingsbidrag.

Antal rätt är den viktigaste parametern för att rangordna topplistan. Står flera spelare på lika antal rätt är det följande särskiljningsparametrar som används för att skilja spelare åt:

 • Antal system med sju rätt.
 • Totalt antal spikar satta under avgjorda omgångar.
 • Högsta oddset på en spik under någon avgjord omgång.

De nio personer som hamnar överst i kampanjsajtens topplista ”Topp 75” när omgång 6 är avslutad bjuds in till semifinalspel och finalspel. Går det inte att särskilja 9 personer ur topplistan utökas finalfältet till antalet närmast nio. Semifinalspel och finalspel utgörs av en kunskapsbaserad tävling i Göteborg/Åby under V75-mästarhelgen. Kan någon finalist ej närvara vid finalen kommer finalen hållas med ett reducerat antal deltagare. Ej närvarande finalist kan inte hävda sin rätt till eventuell vinst.

Vinster individuella tävlingen

 1. Vinnaren av VM i V75 erhåller, förutom äran och titeln världsmästare i V75, 250.000 kr i kontanter samt en drömresa i travets tecken till ett värde av 50.000 kr.
 2. Andrapristagaren erhåller 50.000 kr i kontanter samt en resa i travets tecken till ett värde av 25.000 kr
 3. Tredjepristagaren erhåller 25.000 i kontanter samt resa i travets tecken för 25.000 kr

Veckovinster
Varje vecka delas veckopriser ut i fem kategorier:

 1. Överst på topplistan vinner: 1 Iphone samt en pikétröja. Värde/vinst: cirka 6000 kr
 2. Antal rätt i aktuell omgång vinner: 3 månaders ATG-live, presentkort 100 kr samt 1 pikétröja. Värde/vinst: 500 kr
 3. Antal spikar i aktuell omgång vinner: 3 månaders ATG-live, presentkort 100 kr samt 1 pikétröja. Värde/vinst: 500 kr
 4. Högsta odds på spik i aktuell omgång vinner: 3 månaders ATG-live, presentkort 100 kr samt 1 pikétröja. Värde/vinst: 500 kr
 5. Veckans ”i rampljuset”. En slumpvis utvald spelare av de som är anmälda i tävlingen vinner: 3 månaders ATG-live, presentkort 100 kr samt 1 pikétröja. Värde/vinst: 500 kr

VM i V75 – lagtävling

Som deltagare i den individuella tävlingen kan du också skapa ett lag och delta i lagtävlingen. För att vara med i ett lag måste du vara med och uppfylla villkoren för den individuella tävlingen. För att ett lag ska bli aktivt ska det bestå av minst 4 och max 5 deltagare. Laget blir aktivt först när minst 4 personer är med. Man kan skapa och komplettera lag fram till och med att omgång två startar: 5/11 kl 14:30. Inlämnat, vinstbevakade spel till omgång 29/10 kommer då automatiskt räknas som deltagande tävlingsbidrag.

Lagets resultat består av lagmedlemmarnas individuella resultat. Består laget av 5 deltagare i laget räknas den lagmedlem som presterat sämst under respektive omgång bort i lagets ackumulerade resultat. Utgörs laget av 4 personer är samtliga deltagares resultat giltiga i tävlingen. Tips! Se därför till att ha 5 lagmedlemmar så att ni alltid kan räkna bort den som presterade sämst i varje omgång.

Lagets sämsta omgång räknas bort i tävlingen.

Som grund för topplistans utformning är:

 • Lagets ackumulerade antal rätt.
 • Lagets ackumulerade antal system med sju rätt.
 • Lagets ackumulerade antal spikar satta under avgjorda omgångar.
 • Högsta oddset på en spik från någon av lagmedlemmarna under någon avgjord omgång.

Finalspel
De tio lag som hamnar överst i kampanjsajtens lagtopplista ”Topp 75” när omgång 6 är avslutad bjuds in till semifinalspel och finalspel. Går det inte att särskilja 10 lag ur topplistan utökas finalfältet till antalet närmast 10. Till semifinalen inbjuds två representanter för laget. Semifinalspel och finalspel utgörs av en kunskapsbaserad tävling i Göteborg/Åby i januari 2012 under V75-mästhelgen. Kan något inbjudet lag ej närvara vid finalen kommer finalen hållas med ett reducerat antal lag. Ej närvarande finallag kan inte hävda sin rätt till eventuell vinst.

Lagvinster

 1. Vinnande lag av VM i V75 erhåller 50.000 kr i kontanter samt en drömresa i travets tecken till ett värde av 50.000 kr.
 2. Laget som placerar sig på andraplats vinner kontanter till ett värde av 30.000 SEK
 3. Laget som placerar sig på tredjeplats vinner kontanter till ett värde av 20.000 SEK

Veckopriser lagtävling
Varje vecka delas veckopriser ut i fem kategorier:

 1. Överst på topplistan vinner till varje lagmedlem: Presentkort 200 kr, ATG-Live 6 månader, pikétröja. Värde/vinst: 5000 kr
 2. Antal rätt i aktuell omgång vinner piketröja till samtliga lagmedlemmar. Värde/vinst: 500 kr
 3. Antal spikar i aktuell omgång vinner piketröja till samtliga lagmedlemmar. Värde/vinst: 500 kr
 4. Högsta odds på spik i aktuell omgång vinner piketröja till samtliga lagmedlemmar. Värde/vinst: 500 kr
 5. Veckans ”i rampljuset”. En slumpvis utvald spelare av de som är anmälda i tävlingen vinner piketröja till samtliga lagmedlemmar. Värde/vinst: 500 kr

Hamnar flera lag på samma resultat i någon av veckotävlingarna tillfaller priset det lag som ligger högst upp i den totala topplistan.