Grupp G och grupp H är färdigspelade och vi kan gratulera Tyskland, USA, Belgien och Algeriet till avancemang till åttondelsfinal där dessa lagen ställs mot varandra.

Grupp G: (Sluttabell)
1. Tyskland 7 poäng (5)
2. USA 4 poäng (0)
3. Portugal 4 (-3)
4. Ghana 1 (-2)

Summering: 
Tyskarna infriade favoritskapet i gruppen och vann den utan några större problem egentligen. Man var illa ute mot ett heltänt Ghana men lyckades kvittera i den matchen och få med sig 1 poäng. Tvåan i gruppen, USA, har imponerat rejält i mina ögon. Jag dömde ut dem före VM men de har motbevisat mig rejält måste jag säga. De har visat en härlig inställning och aldrig gett upp i matcherna. Portugal och Ghana levde inte upp till förväntningarna man hade på dem och i mina ögon är det helt rättvist att USA och Tyskland går vidare här.

Grupp H:  (Sluttabell)
1. Belgien 9 poäng
2. Algeriet 4 poäng
3. Ryssland 2 poäng
4. Sydkorea 1 poäng

Summering: 
Jag trodde på förhand att favorittippade Belgien skulle darra i sitt spel och mycket riktigt hade man stora problem mot såväl Algeriet som mot Ryssland men trots det så lyckades man vinna båda matcherna. Den tredje matchen vann man mot Sydkorea trots en man mindre hela andra halvlek. Jag är imponerad av dem och nu ställs man mot USA och i mina ögon ligger vägen öppen för kvartsfinal eller till och med semifinal för laget. Glädjescenerna efter Algeriets avancemang var underbara att se och sett till lagets insatser i VM så var man värda det! Ryssarna levde inte upp till förväntningarna man hade på dem och lagets normalt sett starka defensiv lyckades inte spika igen när matcherna stod och vägde. Sydkorea gjorde vad de kunde man var numret för litet i den här gruppen…

Åttondelsfinaler:
30-jun 22.00  Tyskland – Algeriet
1-jul  22.00 Belgien – USA