Grupp A och grupp B är färdigspelade och vi kan gratulera Holland, Chile, Brasilien och Mexiko till avancemang till åttondelsfinal där dessa lagen ställs mot varandra.

Grupp A: (Sluttabell)
1. Brasilien 7 poäng (+5)
2. Mexiko 7 poäng (+3)
3. Kroatien 3 poäng
4. Kamerun 0 poäng

Summering:
På förhand trodde jag starkt på att Brasilien skulle vinna gruppen och nästan rent pliktmässigt gjorde man också det. Jag trodde även att Kamerun hade kapacitet att överraska i den här gruppen men det gjorde man knappast. Problemen i laget var för stora och splittringarna mellan spelarna gjorde att laget inte presterade på topp. Man slutade sist i gruppen och istället gjorde Mexiko och Kroatien upp i sista omgången om vilket lag som skulle sluta tvåa i gruppen. Mexiko var det bättre laget och skapade flest chanser, det gjorde att laget till slut kunde vinna med hela 3-1 och därmed säkra andraplatsen i gruppen. Rättvist att dessa lagen tog sig vidare även om Kroatien blev felaktigt dömda i premiärmatchen mot Brasilien så vägde man alldeles för lätt mot Mexiko för att förtjäna avancemang. 

 

Grupp B: (Sluttabell)
1. Holland 9 poäng
2. Chile 6 poäng
3. Spanien 3 poäng
4. Australien 0 poäng

Summering: 
Jag trodde Spanien skulle vinna den här gruppen och att Chile skulle ”skrälla” och knipa andraplatsen i gruppen. Australien skulle bli slagpåsen och Holland skulle få problem i defensiven och därmed missa åttondelsfinalen. Där hade jag väldigt fel då Spanien floppade rejält och förlorade båda matcherna mot Holland och Chile, man blev rent av överkörda till slut. Hollands effektivitet och härliga anfallsspel har imponerat rejält på mig, likaså Chiles offensiva spel. Två underhållande lag som förtjänar att vara i åttondelsfinal i mina ögon!

 

Åttondelsfinaler:
28-jun  18.00 Brasilien – Chile
29-jun  18.00 Holland – Mexiko