Nu börjar det dra ihop sig i gruppspelet och lagen skall särskiljas, vilka går till åttondelsfinal och vilka får resa hem? Här nedan följer förutsättningarna inför varje grupp.

Grupp A: Avgörs den 23/6
1. Brasilien 4 poäng (+2)
2. Mexiko 4 poäng (+1)
3. Kroatien 3 poäng (+2)
4. Kamerun 0 poäng (-5)

22.00 Kamerun – Brasilien
Det har varit mycket kring Kamerun såväl före som under VM och det är aldrig positivt. Man är utslagna ur VM och spelar inte för annat än äran här. Brasilien har underpresterat och måste ta poäng i den här matchen för att nå åttondelsfinal. Man kan sluta tvåa i gruppen vid oavgjort eller om man vinner med färre mål än vad Kroatien vinner med i sin match, om de nu vinner.

22.00 Kroatien – Mexiko
Här har vi en mycket spännande match där Kroatien måste vinna för att gå till åttondelsfinal. För Mexikos del räcker det med oavgjort alternativt seger för att ta sig till åttondelsfinal. Vinner man med fler mål än vad Brasilien vinner med så kan man till och med sluta etta i gruppen!

Grupp B: Avgörs 23/6
1. Holland 6 poäng (+5)
2. Chile 6 poäng (+4)
3. Australien 0 poäng (-3)
4. Spanien 0 poäng (-6)

18.00 Holland – Chile
Förutsättningarna är glasklara här. Holland vinner gruppen vid oavgjort eller seger medans Chiles enda chans att vinna gruppen är om man vinner den här matchen. Räkna med att båda lagen går för seger för det lag som förlorar den här matchen möter med största sannolikhet värdnationen Brasilien i åttondelsfinalen!

18.00 Australien – Spanien
Spanien
möter Australien i en helt betydelselös match där man slåss om 3:e och 4:e platsen i gruppen men lita på att lagen kommer vara heltända ändå. Spanien vill givetvis inte skämma ut sig totalt och hamna efter Australien i gruppen medan Australien tydligt visat att man är att räkna med i matcherna och visst vore det en fantastisk avslutning på VM om man besegrade Spanien.

Grupp C: Avgörs den 24/6
1. Colombia 6 poäng (+4)
2. Elfenbenskusten 3 poäng (0)
3. Japan 1 poäng (-1)
4. Grekland 1 poäng (-3)

22.00 Japan – Colombia
Japan måste vinna matchen för att ha någon som helst chans att nå åttondelsfinal. Colombia är redan klara för åttondelsfinal och det räcker med oavgjort i den här matchen för att vinna gruppen.

22.00 Grekland – Elfenbenskusten
Grekland måste vinna till varje pris för att ens ha chans att gå till åttondelsfinal. För Elfenbenskusten kan det räcka med oavgjort i den här matchen förutsatt att inte Japan besegrar Colombia. Vid seger är man klara för åttondelsfinal och för att vinna gruppen krävs att man hämtar in 3 plusmål på Colombia som måste förlora sin match i sådana fall.

Grupp D: Avgörs den 24/6
1. Costa Rica 6 poäng (+3)
2. Italien 3 poäng (0)
3. Uruguay 3 poäng (-1)
4. England 0 poäng (-2)

18.00 Costa Rica – England
Överraskningslaget Costa Rica vinner den här gruppen om man lyckas spela oavgjort eller vinna över England som redan är utslagna och inte har något att spela för här.

18.00 Italien – Uruguay
Italien går vidare till åttondelsfinal vid oavgjort eller seger i den här matchen. Man kan även vinna gruppen förutsatt att Costa Rica förlorar och att man hämtar in 3 plusmål på dem. Uruguays enda chans till avancemang är om man vinner den här matchen!

Grupp E: Avgörs den 25/6
1. Frankrike 6 poäng (+6)
2. Ecuador 3 poäng (0)
3. Schweiz 3 poäng (-2)
4. Honduras 0 poäng (-4)

22.00 Ecuador – Frankrike
Ecuador ligger på samma poäng som Schweiz och 2 plusmål bättre. Vid seger här samtidigt som Schweiz inte vinner sin match med fler plusmål än Ecuador så är de klara för åttondelsfinal. Vinner de med 3 mål eller fler här så går man även förbi Frankrike men det känns föga troligt… Det kan även räcka med oavgjort och till och med förlust förutsatt att Schweiz spelar samma resultat. För Frankrikes del så räcker det med oavgjort för att vinna gruppen här.

22.00 Honduras – Schweiz
Honduras kan nå åttondelsfinal om man besegrar Schweiz med 2 mål eller fler och förutsatt att Frankrike besegrar Ecuador med 3 mål eller fler. Chansen får ses som minimal men den finns där… För Schweiz del är det seger som gäller här och gärna med så många mål som möjligt då man har 2 plusmål att hämta igen på Ecuador om de skulle besegra Frankrike. Det kan räcka med oavgjort här förutsatt att Frankrike vinner mot Ecuador.

Grupp F: Avgörs den 25/6
1. Argentina 6 poäng (+2)
2. Nigeria 4 poäng (+1)
3. Iran 1 poäng (-1)
4. Bosnien 0 poäng (-2)

18.00 Nigeria – Argentina
Den här matchen luktar kryss lång väg då det gynnar båda lagen. Nigeria blir klara för åttondelen vid kryss samtidigt som Argentina vinner gruppen. Förlorar Nigeria riskerar man att missa åttondelen då Iran kan gå om dem.

18.00 Bosnien – Iran
Bosnien är ute ur VM och har bara äran att spela för här medan Iran måste gå för seger! Irans enda chans till avancemang är om man vinner den här matchen samtidigt som Argentina besegrar Nigeria.

Grupp G: Avgörs den 26/6
1. Tyskland 4 poäng (+4)
2. USA 4 poäng (+1)
3. Ghana 1 poäng (-1)
4. Portugal 1 poäng (-4)

18.00 USA – Tyskland
Här kan vi få se en riktigt märklig match då båda lagen går vidare om det slutar kryss! Det lag som förlorar riskerar att bli omsprungna av Ghana eller Portugal förutsatt att de vinner och hämtar in plusmålskillnaden också.

18.00 Portugal – Ghana
Portugal
var nära att åka ur VM men gjorde ett sent mål mot USA och har därmed chansen att avancera här. Krysset är det enda resultat som gör att båda lagen åker ur VM här. Således måste båda lagen gå för seger men lagens enda chans är om Tyskland eller USA vinner sin match. Då måste Portugal och Ghana även hämta in plusmålen som krävs för att gå om lagen…

Grupp H: Avgörs den 26/6
1. Belgien 6 poäng (+2)
2. Algeriet 3 poäng (+1)
3. Ryssland 1 poäng (-1)
4. Sydkorea 1 poäng (-2)

22.00 Algeriet – Ryssland
Algeriet
visade fina takter mot Sydkorea i helgen och nu räcker det med största sannolikhet att spela oavgjort mot Ryssland här. Vinner man är man klara för åttondelsfinal! För Rysslands del är det bara seger som gäller för alla andra resultat gör att man åker ut.

22.00 Sydkorea – Belgien
Sydkorea
måste vinna den här matchen med 3 mål om Ryssland och Algeriet spelar oavgjort alternativt vinna den här matchen med fler plusmål än Ryssland samtidigt som de vinner mot Algeriet så man har en riktigt jobbig situation här… Belgien vinner gruppen vid oavgjort här alternativt seger. Förlorar man riskerar man att tappa gruppsegern till Algeriet om de vinner sin match mot Ryssland.

Har ni några tankar om grupperna ovan? Vilka lag vill ni skall gå vidare?

/Mangan