Belgien – Imponerade rejält i kvalet då man krossade allt motstånd och vann gruppen med hela 9 poäng före tvåan Kroatien och 12 poäng före trean Serbien. Värt att nämna är att de vann 5 av 5 bortamatcher under kvalet med en målskillnad på 11-1. Man har en enorm press på sig inför VM då många ser laget som ”uppstickare” som bör gå långt i mästerskapet. Man har ett fantastiskt spelarmaterial som består av en härlig kombination av teknik och fysik och laget spel med hög press i matcherna speglar denna kombination väldigt bra. På pappret ser man sylvass ut men laget är kraftigt orutinerat och det kan spegla lagets insats i den här gruppen. Jag väljer därför att gå emot resten av folket och sätter Belgien på en andraplats i gruppen bakom Ryssarna som har betydligt mer rutin av dessa sammanhang som mycket väl kan knipa förstaplatsen.

Ryssland – Har växt rejält under disciplinerade Fabio Capellos ledning och i kvalet vann man sin grupp, 1 poäng före Portugal. De flesta spelarna i laget är samspelta och kommer från den ryska ligan. Capello har prioriterat defensiven och 5 insläppta mål på 10 kvalmatcher säger det mesta om hur han lyckats. Man spelar 4-3-3 och trots att det ser offensivt ut så har Capello alltså nött in defensiven i första hand här. Det skall bli riktigt spännande att se vad man kan åstadkomma i VM den här gången. Jag tror man har mycket god chans att ta sig vidare till åttondelsfinal och att vinna gruppen känns inte heller helt omöjligt!

Algeriet -tog sig till VM väldigt turligt… Man vann gruppspelet på ett imponerande vis mot enklare motstånd men i playoffmatchen mot Burkina Faso hade man problem då man förlorade bortamatchen med 3-2 och vann hemma med 1-0 och gick därmed vidare på fler gjorda bortamål. Man blir allt mer strukturerade år efter år men man har fortfarande en bit kvar till Ryssland och Belgien. Truppen är bred och man går runt på många spelare men nivån på spelare är inte speciellt bra och det förvånar mig mycket om man tar sig vidare till åttondelsfinal från den här gruppen. Man slåss med Sydkorea om tredjeplatsen och chansen att knipa den bör vara god.

Sydkorea – vann första kvalgruppspelet tämligen enkelt och i nästa gruppspel slutade man tvåa, 2 poäng bakom Iran. Man har 8 raka VM-slutspel bakom sig nu och man har gått vidare till åttondelsfinal i 2 av lagets 3 senaste VM så rutin finns det gott om i laget. Man kommer givetvis ha fullt av energi och mycket kretsar kring Son Heung-Min som har en position som offensiv mittfältare men har mer eller mindre en fri roll. Om han gör sitt livs mästerskap har Sydkorea en chans att ta sig vidare men jag har svårt att se hur laget skall matcha Belgien och Ryssland här. Det kommer säkerligen bli jämnt in i sista omgången men mest troligt är att man får nöja sig med en tredjeplats.

            Min gruppvinnare är Ryssland: 
ryssland

Fullständigt tips: 
1. Ryssland
2. Belgien
3. Sydkorea
4. Algeriet