Tyskland – har en lång svit av matcher bakom sig nu utan förlust och i VM-kvalet visade man upp en härlig offensiv då man gjorde 36 mål på sina 10 matcher i gruppen. Sverige fanns med i gruppen och var det enda laget som plockade poäng av Tyskarna som vann 9 matcher och spelade oavgjort 1. Tyskarna går traditionsenligt väldigt lång i mästerskapen nu för tiden och ser vi tillbaka har man brons VM 2006, silver i EM 2008, brons VM 2010 och i EM 2012 tog man ett brons igen. Är det dags för att vinna ett mästerskap nu? Man har en god chans att vinna gruppen här och med det lag man har skulle det förvåna mig väldigt mycket om man inte gör det!

Portugal – slutade 1 poäng bakom Ryssarna i sin grupp i VM-kvalet vilket gjorde att man fick spela playoff och där väntade Sverige. Laget store stjärna Cristiano Ronaldo dominerade och sänkte Sverige nästan på egen hand, de slog oss till slut med totalt 4-2… Genrepade med att krossa Irland med 5-1 och reser till Brasilien med gott om självförtroende! Man är enligt de flesta tippade tvåa i den här gruppen men jag går emot strömmen och hoppas att Ghanas offensiv bjuder upp till rejält motstånd mot Portugal. Offensivt är man riktigt starka men defensivt har man inte imponerat och det märktes redan i matcherna mot Sverige. Nu ställs de mot betydligt tuffare motstånd…

Ghana - Är väl det laget som de flesta anser slåss med USA om tredjeplatsen i gruppen men jag sticker ut näsan och vågar påstå att Ghana utan tvekan kommer slåss med Portugal om andraplatsen i gruppen. Man har en härlig offensiv med GyanWaris MajeedAsamoah och Boateng som öst in 25 mål på lagets 8 kvalmatcher till VM. Defensivt på mittfältet har man urstarka innermittfältare i Muntari och Essien och dessa herrar betyder oerhört mycket för laget. Försvarsspelet är lagets svagaste del och det kan bli ett problem för laget men lever offensiven upp till förväntningarna har man råd att släppa in något mål också. Man imponerade i kvalet där man vann en enkel grupp och krossade Egytpen med 6-1 i första playoffmatchen och totalt gick man till VM med 7-3 efter det dubbelmötet. 2010 ställde Ghana upp med ett ungt landslag och tog sig trots det till kvartsfinal där man sånär slog ut Uruguay. Nu har man ett par år till på nacken och över halva truppen från 2010 är kvar så räkna med ett mer erfaret och ett betydligt hetare landslag denna turneringen!

USA - Många ser USA och Ghana som ”underdogsen” i denna gruppen men i mina ögon är USA en bit bakom GhanaUSA:s starkaste lagdel är förmodligen målvakterna där Tim Howard och BradGuzan håller hög premier league nivå. Man spelar med en 4-4-2 uppställning som ibland övergår till en 4-5-1 uppställning där Jozy Altidore agerar ensam på topp. USA tog sig till VM på ett imponerande sätt men jämför man Portugal, Tyskland och Ghana med lag som Panama, Jamaica, Honduras, Costa Rica och Mexiko så känns det som att USA har en betydligt jobbigare nöt att knäcka i dessa motstånd. Jag tror Ghanas och Portugals fart i sin offensiv kommer vara ruskigt jobbig för USA och Tyskland är mer kompletta och vinner sin match mot USA utan tvekan. Jag sätter ett frågetecken för nivån på USA:s spelare då bara ett fåtal spelare tillhör större klubbar runt om i Europa. Frågan är också vad avsaknaden av Landon Donovan kommer betyda för laget här då han är USA:s främste fotbollsspelare genom tiderna. Förbundskapten Jürgen Klinsmann valde att lämna honom hemma inför det här mästerskapet och det har upprört många. I mina ögon är USA för sårbara i sin defensiv där urviktige Michael Bradley styr och ställer och man möter 3 ruskigt offensivt starka lag och det kan bli ett riktigt jobbigt VM för USA. 2010 vann man sin grupp före England, Slovenien och Algeriet men i mina ögon har man en svagare trupp i år och utan Landon Donovan tror jag man kommer få problem… Man inleder mot Ghana och den matchen avgör väldigt mycket för det här spelet!

 

           Min gruppvinnare är Tyskland:
tyskland

Fullständigt tips: 
1. Tyskland
2. Ghana
3. Portugal
4. USA