Argentina – Såg något skakiga ut i starten på VM-kvalet men reste sig och avslutade riktigt starkt! Man hade bland annat 13 raka matcher utan förlust och det gjorde att man vann gruppen, 2 poäng före Colombia och 4 poäng före Chile. Man har ett fantastiskt lag och offensiven med Higuain, Messi, Aguero imponerar enormt och bakom dem finns högklassiga framspelaren Di Maria som har hand om ena kanten och andra kanten har sylvasse ytterbacken Zabaleta hand om. Genrepade med att köra över Slovenien med 2-0 och Trinidad med 3-0. Man skall ha väldigt goda chanser att vinna den här gruppen!

Bosnien – är med i VM för första gången någonsin och det är givetvis hur stort som helst för laget. Man vann sin kvalgrupp före Grekland och mest imponerande var att man gjorde hela 30 mål under kvalet! Värt att nämna är väl att gruppen inte var särskilt tuff men hur som helst så gjorde man det bra och självförtroendet är på topp inför VM. Genrepade med att besegra Mexiko med 1-0 och Elfenbenskusten med 2-1. Överraskar i VM? Jag tror man kan knipa andraplatsen i gruppen! Man är ett offensivt byggt lag och det kommer bli riktigt kul att se Bosnien spela här!

Nigeria – hade en mycket enkel väg till VM då man vann gruppen med lagen Qatar, Bahrain och Indonesien enkelt. I playoffmatchen slog man enkelt ut Etiopien och därmed var man klara för VM. Man har genomgått en enorm generationsväxling och det är i stort sett bara John Obi Mikkel och målvakten Enyeama som är kvar av den ”äldre” generationen. Man har dock ett spännande lag på gång som gjort flera bra insatser i turneringar de senaste åren och får man till det här blir man att räkna med. Genrepade med att förlora mot USA med 2-1 och dessförinnan kryssade man mot Grekland (2-2) och Skottland (0-0). Man slåss med Bosnien om andraplatsen i gruppen men tyvärr väger laget för lätt i detta VM.

Iran – känns väldigt svårbedömda inför VM. Man slog ut Maldiverna, Qatar, Bahrain och Indonesien i de två första rundorna av kvalet och i den sista rundan vann man gruppen två poäng före Sydkorea. Värt att notera är att laget bara släppte in två mål på de åtta matcherna i sista gruppspelet men frågan är om det hjälper mot de offensiva krafterna i Argentina och Bosninen? Man har spelat många matcher kort före VM utan att imponera och avslutade med en seger mot Trinidad med 2-0. Dessförinnan kryssade man i tre raka mot svaga motstånd som Angola, Vitryssland och Montenegro. Iran lever på sin defensiv för offensivt ser man ursvaga ut och lagets förbundskapten Carlos Queiroz är inte särskilt optimistisk då han redan innan VM sagt att han lämnar laget efter VM då han inte har någon formel för att råda bot på lagets svagheter… Man skall givetvis inte ha mycket att säga till om i här men kanske kan ta en skrällpoäng?

 

           Min gruppvinnare är Argentina: 
argentina

Fullständigt tips: 
1. Argentina
2. Bosnien
3. Nigeria
4. Iran