Hockeyallsvenskan närmar sig slutet av grundserien och det återstår bara sex omgångar. Idag tar tabellåttan Vita Hästen emot elvan Timrå. Vita Hästen som innehar den sista playoff-platsen har fyra poäng ner till Timrå som mer än gärna skulle vilja hamna där istället. Båda lagen kommer till spel med stabil form och leder det till en jämn och tät fight?

  • Match: Vita Hästen – Timrå
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Oavgjort (ogiltigt spel om hemmalaget vinner)
  • Odds: 2,15 @ Betway
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 14/2, 16.00

Vita Hästen kommer till spel med en strafförlust i bagaget. Laget åkte till Oskarshamn i den senaste omgången. En match som Vita Hästen tog ledningen i början av den andra perioden. Innan perioden var över hade däremot Oskarshamn vänt till en 3-1. Vita Hästen kom tillbaka i slutperioden och kvitterade, men fick se sig besegrade när det kom till straffar.

Sextiofem poäng efter fyrtiosex matcher. Det placerar Vita Hästen på en åttonde och sista playoff-plats. Det är åtta poäng upp till sjuan Björklöven, men bara två ner till nian Almtuna och tian Asplöven. Dom lagen har däremot en match mer spelad.
Vita Hästen har under säsongen lyckats skrapa ihop poäng i trettiofem matcher. Detta via tjugotvå segrar, varav sex efter övertid/straffar och tjugofyra förluster, varav fem efter övertid/straffar. Laget har spelat oavgjort elva gånger av fyrtiosex matcher.

Hemma i Norrköping har Vita Hästen gjort det bra. Inne i Himmelstalundshallen har laget tagit endast gått poänglösa i sju av tjugotvå matcher. Vita Hästen har spelat ihop trettioåtta poäng i hemmaborgen och det är nionde bäst i serien.
Vita Hästen besegrade i sin senaste hemmamatch Almtuna med 3-2. Det var lagets andra raka hemmasegrar och den tredje på lagets fem senaste hemmamatcher. Noterbart är att två av dessa fem matcher har slutat oavgjort under ordinarie tid, varav en förlustmatch.

vitahasten_200V.S timra_200

Timrå tog en tung skalp då laget besegrade serietvåan Malmö på hemmaplan i den förra omgången. Dock såg det ut som att laget skulle åka på en förlust när Malmö skaffade sig en 2-0 ledning redan efter drygt fem minuter. Timrå kom tillbaka och kvitterade innan den första perioden var slut och vann den andra perioden med 2-0. Malmö lyckades reducera till 4-3 under slutperioden, men ett mål i tom kasse spikade slutresultatet 5-3 till Timrå.

Laget tog därmed sin andra raka seger och poäng i den fjärde matchen av dom fem senaste. Med lagets stigande form och en ökad poängproduktion har nu Timrå lämnat bottenträsket för en stund och ligger i ingenmansland. Timrå står på sextioen poäng efter fyrtiosex omgångar och har lika många poäng upp till playoff som det är ner till kvalplats, fyra pinnar.

Timrå har spelat oavgjort under fulltid sex gånger den här säsongen. Av dessa sex oavgjorda matcher har fyra av dessa kommit på bortaplan. Timrå har bara lyckats tagit full pott i sju av tjugotvå bortamatcher. Totalt har Timrå spelat ihop tjugosex poäng på bortaplan och det gör laget till seriens tionde bästa bortalag.
Timrå vann mot  Västerås i sin senaste bortamatch och inkasserade därmed sin andra raka bortaseger och den tredje på lagets fem senaste bortamatcher.

Det fjärde och sista mötet för den här grundserien.
Dom tre tidigare matcherna har resulterat i två segrar för Vita Hästen och en för Timrå.
Först vann Vita Hästen en jämn drabbning i Timrå med 3-2.
I den andra matchen blev segern något större för Vita Hästen då man vann med 6-3 på hemmaplan.
I det senaste mötet fick däremot Vita Hästen se sig besegrade när Timrå vann med 4-1 på hemmaplan.

Det kan skilja sju poäng eller ett poäng mellan lagen när slutsignalen ljuder.
Däremot är det två lag som kommer vara ”nöjda” över att ta sig från matchen med poäng. För Vita Hästen’s del kommer minst ett poäng göra att laget har tre poäng ner till både nian och tian i tabellen med lika många matcher kvar att spela och laget har fortfarande det i egna händer om laget ska ta sig vidare till playoff eller inte.
Medan om Timrå tar poäng har laget fem poäng ner till kvalplats och fortsättningen ser fruktansvärt bättre ut än vad den länge gjorde.
Båda lagen kommer gå för segern och i det långa loppet känns Vita Hästen starkare när laget får spela på hemmaplan. En bra form på hemmaplan och laget tar oftast poäng hemma. Timrå är inte lika starka på bortais men har två tunga skalper i sina två senaste bortamatcher.
Båda lagen har kryssat en del av sina kryssmatcher på hemma respektive bortaplan. Vita Hästen har fem kryss på hemmais och Timrå fyra på bortaplan på tjugotvå matcher.
Med en match då både lagen kommer vara ”nöjda” över att ha tagit minst ett poäng då alla poäng i fortsättningen kommer vara livsviktiga.
Mitt spel blir därmed oavgjort (inget spel om hemmalaget vinner) till 2,15 hos Betway