Dagens dubbel från division 1 hockeyn blir med en match från Stockholmsserien och den andra från F. Jag kommer koncentrera mig på Vallentuna mot Gnesta och dessutom Pantern mot odugliga Borås. Insatsen kommer bli över medel.

  • Match: Vallentuna – Gnesta & Pantern – Borås
  • Serie: Division 1D & division 1F
  • Speltips: Vallentuna + Pantern
  • Odds: 1.69 @ Expekt
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18/9, 19.00

Vallentuna – Gnesta 1 (1.30)
Hemmalaget har gjort en riktig satsning till denna säsong och man har tagit sikte på allettan. Även om de flesta vet att det kommer bli en hård kamp förmodligen ända in till sista omgången. Man gjorde i första omgången ett riktigt bottennapp på bortaplan mot Wings och man fick stryk med hela 10-4, ett resultat som absolut inte speglade siffrorna. I den andra matchen var alla beredda på en ny förlust mot topprankade Nyköping, men icke. Man vann tillslut med 2-1, även det på bortaplan. Nu är det dags för hemmapremiär och där brukar man vara starka. Laget har värvat in ett gäng spännande spelare som bröderna Patric- och Christoffer Gozzi, även söner till gamle ikonen Anders Gozzi. Det är ett spännande ungt lag och man visade att potentialen finns genom att man lyckades besegra rutinerade Nyköping.

Gnesta är nykomlingar och deras lag är inget att hänga i julgranen. Man har kvar nästan hela truppen från förra årets säsong i division 2 och har bara fyllt på med ett par spelare. Stefan Eriksson är en rutinerad räv som skrev på för drygt två veckor sedan, men att han ska höja ett helt lag till den nivå som krävs för att slå Vallentuna har jag svårt att se. Gnesta vann första matchen mot Nacka, men sedan blev det förlust senast mot Väsby med hela 7-2. Vallentuna är bara bättre. Det ska skilja 2-3 puckar här.

Pantern – Borås 1 (1.30)
Jag kör vidare på ett vinnande koncept, spela emot Borås. Det är ett lag som kommer få det otroligt tufft i denna F-serie. Borås har startat allt annat än bra. Första matchen förlorade man visserligen bara med 1-0 mot Kallinge, men skotten blev dessvärre 44-12 till Kallinges fördel. Målvakten Fredrik Bergman stod på huvudet och lär säkerligen inte göra en sådan match nån mer gång denna säsong. I andra match mot Halmtad blev det istället total genomklappning. Halmstad vann till slut med hela 9-2 och där har vi ungef’är var Borås står denna säsong. Man har tappat den största delen av truppen från förra säsongen och fyllt på med egna juniorer, men även spelare av den ”billiga” sorten. Det håller inte en serie med såpass hög klass.

pantern

Pantern har trots noll poäng och två förluster spelat riktigt bra. I den första matchen mötte man Olofström och fick stryk med 4-1 på bortaplan, ett resultat som inte speglade matchbilden. Pantern tryckte tillbaka Steelers under större delen av matchen, men stoppades av duktiga Matija Pintaric i Olofströmskassen. Skotten vann man med hela 49-20, men dock så vann Olofströms offensiv matchen åt dem. Andra matchen spelade man hemma mot ytterligare ett förmodat topplag. Kallinge vann en jämn tillställning med 3-1 efter ha vänt Panterns ledning från den första perioden. Laget Pantern har på pappret är bra, mycket bättre än det varit på flera år. Det känns bara som en tidsfråga innan första vinsten kommer. Mot Borås har laget en klart möjlig uppgift att bärga hem alla tre poängen. Borås är verkligen inget hänga i julgranen.


Dubbeln känns riktigt bra och det blir en insats över medel på 7 units. Jag spelar dubbeln Vallentuna + Pantern till oddset 1.69 hos Expekt. Båda lagen är klart bättre än sina motståndare och jag säger som sist att jag blir väldigt förvånad om något av lagen tappar poäng denna afton.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden