Travprogrammet Vinnare V64 direktsänds från och med onsdag den 17 juni och åtta onsdagar framåt i TV4 kl 22.40. Programledaren Viktor Åkerblom får i studion sällskap av en panel bestående av kusken Erik Adielsson, montéryttaren och kusken Louise Medelberg och skådespelaren Benny Haag.

-”Tillsammans ska kvartetten diskutera, analysera och kommentera kvällens tävlingar och övriga händelser i travets värld”, säger Janne Nilsson, producent för Vinnare V64.

Benny Haag var tillsammans med Sven Melander i många år programledare för Vinnare-programmet på onsdagar. Duon drog höga tittarskaror till programmet men skapade också ramaskri inom delar av travsporten då de ansågs ”förlöjliga” sporten.

-”Både Benny och Sven har i grunden ett stort travintresse och är duktiga spelare. Att redovisa travtävlingar med humor och glimt i ögat var något helt nytt, och som ofta händer när man bryter barriärer blev många upprörda. Samtidigt ska man komma ihåg att programmet hade höga tittarsiffror och lockade många nya målgrupper till travsporten”, säger Janne Nilsson.

Och historien med badmössan?

-”Sven och Benny hade var sitt system och tävlade mot varandra, och där den av de två som hade minst antal rätt fick ha på sig en badmössa under sändningen. ”Badmössan” blev med tiden ett lika känt begrepp som Peter Untersteiners segergest. Det bildades till och med Benny Haag-fanklubbar som kom till banorna iförda badmössor”, säger Janne Nilsson.