Chicago Blackhawks

Do or die

Chicago Blackhawks, ett av NHLs mest framgångsrika lag de senaste åren riskerar att bli ”swept” av Nashville Predators. Chicagolaget ligger under med 3-0 i matcher och om de förlorar ikväll är de ute från slutspelet. Chicagos Corey Crawford stod på huvudet i senaste matchen och hade totalt 46 räddningar. Hawks hade en 2-0-ledning inför den tredje perioden men Nashville hämtade upp underläget till 2-2 och tvingade matchen till förlängning, där de sen kunde avgöra tillställningen.

Förra året åkte Chicago ut i första rundan efter att förlorat mot St Louis Blues med 4-3 i matcher. Men innan dess har Hawks tagit hem Stanley Cup 2015, 2013 och 2010.

Senast de låg under med 3-0 i matcher var 2011 mot Vancouver. Då vaknade Blackhawks och utjämnade matchserien till 3-3 och förlorade den sjunde och avgörande matchen på övertid. Vancouver seglade sedan vidare och tog sig till final mot Boston.

Ett lag med rutin

Chicago vann Western Conference den här säsongen och var en uttalad favorit till Stanley Cup. Många tongivande spelare finns kvar från Stanley Cup-segrarna, såsom  Kane, Toews, Keith, Hossa, Keith, Crawford, Oduya och Hjalmarsson för att nämna några. Rutinen och kompetensen finns definitivt. Att de ska bli ”swept” tror jag helt enkelt inte att de tillåter.  Oddset på en Chicago-vinst (inkl. övertid) lockar. Den finns till 2.10 på Mobilebet

 

 

Chicago att vinna (inkl övertid). Odds 2.10 på Mobilebet

 

Mobilebet