Det är nu dags för den fjärde helgen av Svenska Cupen vilket betyder att vi har kvartsfinaler att se fram emot såhär dryga veckan till allsvensk premiär. Redogör här för de fyra matcherna som spelas under lördagen och söndagen.

Helsingborg – GAIS

Klockan 15:00 startar lördagens båda kvartsfinaler. Denna tillställning som har Olympia som spelplats kan bli en trevlig match ur många aspekter. Bara några timmar efter lottningen var slutförd hade GAIS-supportrarna redan bokat flertalet bussar ner till Skåne denna lördag. Helsingborg ser inte speciellt starka ut för tillfället, och har under veckan drabbats av ett blytungt avbräck då det blev klart att Andreas Landgren troligen missar hela säsongen. Skåningarnas trupp är oerhört tunn och det känns som man kan gå en tuff säsong till mötes, men i detta möte med GAIS på hemmaplan ska man bara avancera, även om det nog kan vara tajt väldigt länge. 2-1?
Helsingborg avancerar till semifinal!

HIFgais-vann

Malmö FF – Brommapojkarna

Här har vi ett möte mellan två allsvenska konkurrenter där hemmalaget är väldigt stora favoriter. Exempelvis erbjuder Bet365 låga 1,25 på att Malmö vinner denna match. I förra helgens match mot Hammarby drabbades man av tre väldigt tunga avbräck som alla kommer bli kännbara här. Ricardinho och Markus Rosenberg blev båda två skadade och definitivt avskrivna, medan Guillermo Molins drog på sig ett onödigt rött kort och även han otillgänglig. Därmed tappar man mycket i slagstyrka och Brommapojkarnas chanser att ställa till det ökar. De rödsvarta visade redan förra säsongen att truppen besitter kvalitéer goda nog för att skaka de svenska mästarna, då man spelade väldigt jämnt och Malmö avgjorde båda mötena först i slutminuterna. Spelarna har dessutom en risig spelplan att vänta, så tror på en tillställning som är jämn. Här är ett speltips om att Malmö går under 2,5 mål.
Malmö FF avancerar till semifinal! 

mffBP

IFK Göteborg – IK Sirius FF

Ytterligare ett möte där hemmalaget värderas som storfavorit, och dessutom den största favoriten av de alla. Båda lagen kommer till detta möte med bra resultat i bagaget och därmed även gott självförtroende för båda parter. Sirius besitter den imponerande sviten med över 30 raka tävlingsmatcher utan förlust, men den lär väl Robin Söder och co. bryta här under söndagseftermiddagen. Visst, det hade varit häftigt om bortalaget fått fortsätta sin fantastiska svit och gått in i Superettansäsongen med ännu en stor framgång, men här tar Svenska Cupen-äventyret stopp för den här gången. Tror dock att man genom sitt fina självförtroende och de fina individuella kvalitéer truppen besitter lyckas göra mål, därför är här ett speltips om att båda lagen gör mål i matchen.
IFK Göteborg avancerar till semifinal!

gbgsirius

IF Elfsborg – BK Häcken

På Borås Arena hittar vi den på förhand absolut jämnaste bataljen. Förutom det faktum att Elfsborg står som hemmalag känns det som att resultatet kan gå hur som helst. Häcken har spetsat laget på ett intressant och mycket bra sätt genom värvningar av Walid Atta och Ivo Pekalski medan Boråslaget nyligen har hämtat in Viktor Prodell. Båda lagen hanterade dessutom turneringens inledande matcher i gruppspelet på bästa möjliga sätt med nio poäng. Bortalaget är inför kommande säsong ett av de svåraste lagen att förutspå då man har en av de högsta nivåerna när man är som bäst, men kan även tillhöra bottenlagen vid sämre dagar. Man hade behövt bredda truppen ytterligare för att kunna kämpa om ett guld, men för Svenska Cupen kan det räcka hela vägen. Just i denna matchen kommer det vara individuella prestationer avgör då det skiljer så lite mellan lagen. El Kabir har visat god form och känns som en realistisk matchvinnare. 0-1? Här är ett speltips om att Häcken plockar hem Svenska Cupen till höga 17,00x hos Bet365.
BK Häcken avancerar till semifinal!

Elfsborg häcken

Tror alltså det blir Helsingborg, Malmö, Göteborg och Häcken som avancerar till semifinal, som spelas 1 maj medan finalen spelas 18 maj på Friends Arena.

/Mikel