Vi kommer i en rad artiklar och inlägg att ställa intressanta frågor till spelbolagen. Först ut är populära spelmarknader och omsättningar under fotbolls-VM.

För några år sedan var detta en viktig del i omsättningen för dom flesta spelbolag då sommaren oftast innebär lågsäsong när det kommer till spel. Spelbolagen har dock blivit duktiga på att balansera upp detta och numer är så klart ett mästerskap i fotboll ett stort lyft för spelbolagen även om det inte är lika stort som det var för några år sedan. Fördelen för spelarna under ett mästerskap i fotboll är att tillgången på bonusar och spelmarknader ökat markant vilket helt klart är positivt.

poppisspelmarknad

Vi har tagit pulsen på ett par av dom spelbolag som finns på marknaden och frågat vilka spelmarknader dom tror kommer att bli populära under fotbolls-VM 2014 samt hur detta påverkar omsättningen.

Unibet
Erik på spelbolaget Unibet säger att sidospelen står för en större procent av omsättningen under VM än på andra stora ligor i fotboll. Mycket av detta förklaras av att antalet spelmarknader ökar markant under ett stort mästerskap som VM tillskillnad från övriga fotbollsligor, under VM kan det röra sig om 200-300 sidospel per match. Spel som första målskytt och resultat brukar höra till dom mer populära under mästerskap, hög omsättning brukar det också vara på spelmarknaderna antalet tilläggsminuter och antalet byten. Unibet har också precis lanserat produkten Playercast vilket innebär, spelare att göra mål/första/sista målet + korrekt resultat/1X2. Unibet hoppas att detta kan komma att bli en populär spelform bland kunderna och visst låter det intressant.

Av naturliga skäl tror också Erik att spelmarknaderna 1X2 och över/under kommer att stå för den absolut största omsättningen under VM.

Comeon
Fredric på spelbolaget Comeon säger att populära marknader inför VM är vinnare, målgörare i match, resultat och över/under spel. Han tror också att spelmarknader på livebettingen som kan bli populära är nästa lag att göra mål, över/under hörnor samt över/under mål i perioder där hela matchen delas upp i olika tidsperioder.

SuperLenny
Nils-Petter på spelbolaget SuperLenny tror att 1X2 kommer att bli den mest populära spelmarknaden under mästerskapet, vidare tror han att många kommer att välja att spela på över/under, handikapp, målgörare, kort och hörnor. Omsättningen under VM kommer självfallet att öka, hur mycket är dock osäkert.

Betsson
Stefan på spelbolaget Betsson säger att ett mästerskap som fotbolls-VM brukar innebära ett uppsving för spelmarknaden matchresultat. Detta år förutspår även Betsson att intresset för deras nya produkt EttKryssTvå kommer att öka under mästerskapet.

SverigeKronan
Erik på spelbolaget SverigeKronan säger att 1X2 alltid är en populär spelmarknad, utöver den klassiska marknaden kommer över/under att gå starkt, handikapp och målskytt likaså. Självfallet kommer även omsättningen att öka under VM.

Paf
Anders på spelbolaget Paf säger att trots att 1X2 alltid är en populär spelmarknad brukar den alltid skjuta i höjden under stora mästerskap som fotbolls-VM. Eftersom ett så här stort mästerskap når ut till en så pass bred publik är den klassiska ”tv-pengen” något som hjälper spelmarknaden målskytt att stiga i popularitet under mästerskap som VM.

Dom flesta spelbolagen är iallafall rörande överens om att detta mästerskap kommer att innebära ett uppsving i omsättning även om man inte längre är lika beroende av ett mästerskap som man var för flera år sedan. Många bolag har haft en ökning i omsättningen med 40-60% jämfört med samma period året innan ett mästerskap.

Dom flesta spelbolag är också överens om att livebettingen kommer att stå för en stor del av omsättningen då fler lägger spel under matchens gång än tidigare. Många tror också att rekord kommer att slås i antalet aktiva kunder både under hela mästerskapet men också under enskilda dagar.

Har du en fråga eller en fundering till ett spelbolag så får du gärna kommentera inlägget och ställa din fråga eller fundering så ska vi göra vårt bästa för att söka svaret på det.