Hockeyallsvenskan drar snart igång och Svenska Spels oddssättare ger här sin syn på lagens chanser inför säsongen. Per Persson är en av oddssättarna som har bra koll på serien och här ger han även några kommentarer om varje lag.

Du hittar en oddsjämförelse för Hockeyallsvenskans matcher  med de bästa spelbolagens odds här: Hockeyallsvenskan Odds

Malmö Redhawks (Vinnarodds 2.60)
- Malmö är favorit i år, igen. Det var dom även förra året, men missade då Kvalserien för tredje året i rad. I år har Hugo klivit in med stora plånboken och jag tycker lagbygget ser intressant ut, säger Per och fortsätter:

- Förutom årets värvning i svensk hockey, Linus Klasen, har man tagit in en hel liga med habila spelare med SSK-bakgrund. Toppa detta med tyska landslagscentern Alexander Barta, så har man ett elitseriemässigt lag, på pappret… Årets utropstecken blir Tim Heed, som kommer ösa in poäng i powerplay, avslutar Per som alltså har Malmö som ganska klar favorit till att ta hem serien.

Örebro HK (4.60)
- Örebro gör sin tredje säsong i allsvenskan, och ser intressanta ut. Förra året förlitade man sig mycket på sin förstakedja med Wiklander-Löwdahl-Strömberg. I år ser laget mer balanserat ut, och har fler formationer som kan producera framåt. Frågan är om Nicklas Dahlberg är målvakten som kan hjälpa Örebro ta det sista steget, frågar Per sig.

Leksands IF (4.70)
- Återtåget fortsätter att tuffa på och jag tycker att Leksand har den absolut bästa backuppsättningen i serien, vilket brukar borga för en bra stabilitet i spelet, berättar Per. Pelle Prestberg har kommit tillbaka och kommer förstås få en stor offensiv roll i laget. Här är jag dock tveksam till Salos val av målvaktsuppsättning, vilka jag inte tror kan bära laget hela vägen till Elitserien, avslutar han.

Rögle BK (8.50)
- Har Allsvenskans bästa målvaktspar i Fransson-Gistedt, men tappat en del på backsidan, där man ser lite tunna ut. Framåt ser Rögle väldigt bra och breda ut. Brithén var ett utropstecken i fjol, och Simon Olsson blir en sevärdhet även denna säsong, menar han.

Södertälje SK (10.00)
- SSK som halkade ur Elitserien ställer ett helt nytt lag på benen. Har fått in en väldigt bra målvakt i slovaken Hudacek, som kan vinna matcher på egen hand i denna ligan. Slovenerna Jeglic och Sabolic har sett riktigt pigga ut på försäsongen, och kan bli obehagliga överraskningar för motståndarna i vinter. Per menar slutligen att SSK är det lag som överraskat mest positivt i träningsmatcherna.

Almtuna IS (16.00)
- Gjort flera bra nyförvärv med Hermansson, Gråhns och Anger i spetsen. Med unga målvaktsparet Reideborn och Fernström fortsätter Almtuna sin fina målvaktstradition, men han menar att det är oroväckande med alla skador på framförallt backar under försäsongen.

Mora IK (20.00)
- Mora gjorde en bra säsong förra året, där de lyckades ta sig ända till kvalserien. Till denna säsongen har de tappat två viktiga offensiva kuggar i Zettergren och Martin Johansson. Per säger att man har ett lite jämnare lag i år där produktionen förmodligen kommer var mer jämn fördelad. Beck, Ericsson och Nolander från AIK nämner han som en bra trio nyförvärv.

VIK Västerås IK (20.00)
- Har tappat viktiga kuggar i McGrath, Fleury, Rasmussen och Olsson, berättar Per. Har en spännande formation med rutinerade Peter Öberg, universitetsliraren Broc Little och talangfulle William Karlsson som kommer göra mycket poäng i år.

IK Oskarshamn (75.00)
- Ser ut att bli nedre halvan för Oskarshamn i år igen. Ett oprövat målvaktspar, en tunn backsida och nu slet dessutom kaptenen Stefan Öhman av hälsenan lagom till premiären, säger Per och menar att topp-7 skulle vara en stor framgång för Oskarshamn.

Tingsryds AIF (100.00)
- Testar ett nytt knep i år, som ligger i att samtliga spelare måste bo i Tingsryd med sina 3000 invånare. Kan vara bra för sammanhållningen, men en stor omställning för vissa spelare. Higgins och McMonagle från Las Vegas Wranglers får byta Bellagios mot Börjes, förklarar Per. I övrigt testar Tingsryd storebror Växjös framgångsrecept med många transatlanter. Återstår att se om det lyckas.

Bofors IK (100.00)
- Bobcats ser något sämre ut än fjolåret, framförallt på backsidan där de har tappat Fredric Ericsson, Johan Larsson och Peter Messa. Italienska landslagskeepern Bellissimo skulle dock kunna bli ett utropstecken i Karlskoga i år, menar Per. Martin Sandgren från Sundsvall passar in bra i Bofors, och kommer förmodligen reta gallfeber på många spelare i vinter, varnar han.

Borås HC (100.00)
- Nytt målvaktspar i Åkerlund-Bjurö som har hög kapacitet. Framåt får man förlita sig på rutinerade herrarna Jens Karlsson och Linus Fagemo som fortfarande håller hög klass. Intressant att se hur J20 Superelits poängkung Victor Backman klarar av omställningen till seniorhockey, frågar sig Per.

IF Sundsvall Hockey (125.00)
- Klarade sig från negativt kval förra säsongen, vilket var riktigt bra gjort. Är beroende av inlånade spelare, och det krävs att dessa presterar för att Sundsvall ska undvika kvalspel i år igen. Färjestadfostrade Gustaf Thorell fick ett litet genombrott förra säsongen, säger Per och ser fram emot att följa i vinter.

IF Troja-Ljungby (175.00)
- Ser tungt ut för kronobergslaget. Tappat 140 poäng i bara Mattias Persson, Sami Sandell och Adam Miller. Lägg därtill trotjänaren Håkansson och bästa backarna Karmhag och Joel Johansson, så förstår ni att Troja får kämpa i vinter, menar Per. David Åslin från Leksand kommer få en större roll här, och kan utvecklas till en toppspelare i allsvenskan, avslutar han.

Vad tror du om lagens chanser? Skriv gärna en kommentar!