Hade en viss tursam person spelat med spelkort hade hon/han redan haft Jokervinsten på hela 10 miljoner på sitt konto, men än så länge är det okänt vem som vann.

Torsdagen den 13:e november 2008 köpte någon en ”lördagsgodispåse” för 75 kronor på Pressbyrån vid centralstationen i Göteborg. Påsen blev riktigt värdefull då Jokerspelet slog in och gav hela tio miljoner i vinst. Inget spelkvitto har dock kommit Svenska Spel tillhanda och pengarna har därför inte betalats ut. Nu har det gått dryga 90 dagar sedan vinsten föll ut och om spelaren använt Spelkortet hade dessa tio miljoner betalats ut idag.

-”Vi har aldrig varit med om att en sådan stor vinst inte har utbetalats och vi hoppas verkligen att vi får tag på den rättmätige vinnaren”, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel.

För det finns fortfarande en möjlighet för vinnaren att få sina pengar. Om Svenska Spel får in det korrekta spelkvittot inom reklamationstiden, i det här fallet nio månader, kan vinnaren få ut sina pengar.

-”De tio miljonerna ligger just nu i vår regleringsfond för att gå tillbaka till spelarna, om vinsten inte hämtas ut under de följande nio månaderna”,fortsätter Pierre Jonsson.

Nu uppmanar Svenska Spel alla spelare att leta efter ett spelkvitto från den 13:e november 2008 med Jokernumret 2279438:

-”Gör nu snälla en ordentlig genomgång i alla fickor, plånböcker, byrålådor och handväskor, vi vill självklart få tag på vinnaren!”, avslutar Pierre Jonsson.

Fakta Spelkortet
Spelkortet är Svenska Spels kund-/medlemskort. I Spelkortet ingår kostnadsfri vinstbevakning och har du glömt att hämta ut en vinst efter 90 dagar betalas den automatiskt in på ditt bankkonto. Cirka 1,1 miljoner personer i Sverige använder varje år sitt Spelkort (2007), för bland annat vinstbevakning.

Varje år ”räddas” ett antal miljoner vinstkronor till glada och överraskade spelare, eftersom de har använt sitt Spelkort:

År 2005 – 56 miljoner kronor räddade
År 2006 – 51,9 miljoner kronor räddade
År 2007 – 55 miljoner kronor räddade
År 2008 – 51,8 miljoner kronor räddade