snowdenHos Betsafe kan man satsa pengar på nästa vad som helst, och nu erbjuder de odds på vart visselblåsaren Edward Snowden kommer att befinna sig den 1 januari 2014.

Tror du att han kommer att ha lyckats ta sig till Bolivia och befinna sig där när nästa år startar? I så fall kan du göra en satsning till oddset 9.00.

Anser du att Venezuela är mer troligt än Bolivia? Det gör i alla fall Betsafe, som har gett Venezuela oddset 6.00.

Tror du att Snowden kommer att vara kvar i Ryssland? För detta alternativ är oddset endast 1.35.

Edward Snowden

Edward Snowden var tidigare anställd hos CIA, och har även arbetat som konsult åt NSA. Under våren och försommaren 2013 läckte han sekretessbelagd information till tidningarna The Guardian och Washington Post som avslöjade existensen och omfattningen av övervakningsprogram som PRISM, Xkeyscore och Tempora, program som USA och Storbritannien använt sig av för att övervaka bland annat telefonsamtal och internettrafik runt om i världen, inklusive USA, Europa och Kina.

Den 14 juni åtalades Snowden för spionage och stöld av statlig egendom, men då hade Snowden redan flytt ifrån USA till HongKong och sedan vidare till Moskva. Enligt egen utsago befinner sig Snowden i skrivande stund i Ryssland. Venezuela erbjöd Snowden asyl den 6 juni, och idag (1 augusti) meddelandes det att Snowden erhållit ett årslångt uppehållstillstånd i Ryssland. Uppehållstillståndet utfärdades den 31 juli 2013 och kommer att gå ut den 31 juli 2014.