Svenska Spels Tipsathlon etapp 3 är avgjord och det är Fredrik Andersson, 36 år från Linghem i Östergötland, som får åka till England och se toppmötet mellan Arsenal och Chelsea i ligan han vuxit upp med. Fredrik Andersson tog sig tack vare en tolva på Europatipset och alla åtta rätt på Topptipset till finalfältet. Väl där kunde ingen stoppa honom.

Fyra rätt av fem möjliga i kunskapstävlingen gav honom resa, hotell och matchbiljetter för två till mötet mellan giganterna Arsenal och Chelsea på Emirates Stadium i norra London.

–”Det är helt fantastiskt, det kommer bli en häftig resa”, säger han.

Fredrik är en trogen tippare och tänker bjuda med bästa kompisen som just nu bor i Norge.

–”Han kommer att bli överlycklig. Han gillar att tippa men de har inte alls lika bra matcher på de norska kupongerna som Svenska Spel”, säger Fredrik.

Han jobbar på universitetssjukhuset i Linköping och slukar fotboll på fritiden. Premier League är bäst, tycker han – sen den spanska.

–”Den engelska ligan har de bästa spelarna och de bästa lagen. Aston Villa är mitt favoritlag, men jag gillar att se riktigt bra fotboll, och det blir det ju verkligen när Arsenal möter Chelsea. Det finns ju hur många superstjärnor som helst i de lagen.”

Efter tre grundomgångar är nu Tipsathlon framme vid den stora finalen. Under onsdagen möts de 13 bästa tipparna i en kunskapstävling för att gör upp om priserna från ett dignande prisbord.
Segraren vinner resor för tre personer till följande matcher; Barcelona – Real Madrid, Inter – Milan och Arsenal – Chelsea.