Helgens mångmiljonvinnare hade varit på en weekendtripp med hustru och tre barn då de stannade vid Coop Extra Filipstad för att handla. Han beslöt sig för att slå till på ett HuxFluxspel på Lotto, vilket innebär att datorn slumpis väljer siffrorna.

För de investerade72 kronorna blev det högvinst. Och eftersom Svenska Spel just nu har en kampanj som ger dubbla vinsten på lotto så blev det dubbelt upp. Totalt 23 261 850 kronor.

-”Helt otroligt. Jag såg att det var dubbla vinster på Lotto och tänkte att då måste jag spela. Jag kände på mig att jag skulle vinna”, berättar han.

Väl hemma igen glömde han att kolla sin Lottorad. Först på måndagen, då han slog upp morgontidningen, såg han att Coop Extra i Filipstad hade sålt en högvinst.

-”Jag kollade mina rader, det var en fruktansvärt konstig känsla när de stämde. Jag är egenföretagare som kämpar och sliter med att få det att gå runt varje månad. Nu slipper jag tänka på det”, säger en märkbart tagen nybliven miljonär som vill vara anonym.

Till en början kommer familjen att spara pengarna så att känslan av att ha flera miljoner på banken hinner infinna sig. Sen ska de köpa ny bil och renovera köket. Eller helt enkelt köpa sig ett nytt hus om renoveringen känns övermäktigt.