Virgil van Dijk

Det har varit mycket snack om Virgil van Dijks vara eller icke vara i Southampton. I början av sommaren kom det fram att Liverpool hade otillåtet närma sig spelaren för att locka honom över till Anfield. Detta blåssade upp och Southampton anmälde Liverpool till FA. Liverpool fick backa och gick ut med en officiell ursäkt på sin hemsida och deklarerade att de hade avslutat sitt intresse i försvararen. Sen dess har det varit rätt tyst kring den här affären.

Virgil vill lämna Southampton

Men nu är det igång igen. Virgil van Dijk dunkade in en transferrequest nyligen där han hävdade att han ville lämna Southampton, trots att han nyligen kritade på ett långtidskontrakt med Saints.

Southampton sätter hårt mot hårt och har sagt att de hellre låter honom hänga på läktaren än att de säljer till Liverpool. Det är kalrt att det är mycket prestige i den här affären. Southampton har sålt massor av sina bästa spelare de senaste åren, speciellt till Liverpool. Adam Lallana, Sadio Mané och Lovrén som alla håller till i Liverpool kom alla från Saints. Lägg till att klubben har plockats på José Fonte, Luke Shaw, Graziano Pellé, Morgan Schneiderlein de senaste säsongerna. Så det är lite prestige för klubben att visa att de faktiskt satsar och inte bara är en plantskola eller rättare sagt farmarlag till toppskiktet i Premier League.

 

Kan bli världens dyraste back

Det som är häpnadsväckande i nuläget är att van Dijk skulle kunna bli världens dyraste back om de säljer, då uppgifter gör gällande att Liverpool har lagt ett bud på 60 miljoner pund. Nyligen krossade Kyle Walker rekordet då han kostade 50 miljoner pund.

Liverpool har tidigare ryckt i Naby Keita som håller till i Red Bull Leipzig men då RB inte behöver sälja har det budet trissats upp gång på gång. Nu verkar intresset ha svalnat hos Liverpool då de anser att det är ett överpris, och lägger nog hellre pengarna på en bra mittback då det ser ut att vara där som de största problemen ligger i startelvan.

Men det är mycket snack om Liverpool nu. Barcelona har pengar på fickan efter man ”tvingats” sälja Neymar till PSG. Ersättaren spås bli Liverpools spelgeni Philippe Coutinho som kan säljas för multum, och det kan nog öppna upp för en bisarr summa på Virgil som Soton lär fundera både en och två gånger över.

 

Spela på Premier League hos Bethard

BetHard