Kvällens V86-Xpress omgång går på Solvalla och Jägersro. Omgången ser intressant ut och vi har två storfavoriter som jag tror vinner. V86-1 & V86-8 är väldigt öppna och där väljer jag att gardera med fler hästar. Har sett bilder på Solvalla och det ser ut som att barfota balansen kan bli svår att köra med för det är väldigt mycket snö, men titta innan ni lämnar in kupongen. På Jägersro ska det inte vara några problem. Häng med!

V86-1

En vidöppen inledning väntar där man måste strecka många för att klara sig, jag tar med sex stycken och hoppas att det räcker. Sprinterdistans och jag tror att det blir ganska högt tempo och det bjuder in bakspårshästarna också. Tipsetta blir 6 Felicia V.E som gjorde det riktigt bra senast från ett svårt läge, jag tror hon gått framåt med det loppet och idag ska det skorna av också, det tror jag ger henne en extra växel och hon är given på lappen. 10 Frida Montana är den bakspårshästen som jag tror kan spurta ner dom om tempot blir högt, hon ska med tidigt. 1 Trine Hellebjerg var blek som favorit senast och kom bara trea. Hon kommer att satsa för ledningen och kommer att ha en bra position och ska med på lappen. 3 Rive Gauche vann senast i Danmark och har idag fått ett intressant utgångsläge, hon bör sluta långt fram och ska med. 12 Hippie gick väldigt bra senast och har toppform, läget drar ner chanserna rejält men jag vill ta med henne om tempot skulle gå hennes väg. Sista strecket ger jag starsnabba 5 Sheer Bliss som jag tror kan göra bra ifrån sig i ledningen, tycker hon är lite streckad och vill ha med henne.

V86-2

I den andra avdelningen går jag ut och spikar dagens största favorit och det är 3 Zelda Zonk. Hon har övertygat i fyra raka starter och sett riktigt bra ut. Senast på V75 dominerade hon från start till mål fast hon fick gå ganska hårt i början. Idag är utgångsläget bra och jag tror att Erik kör henne till lendingen och där blir det en promenad i parken. Spik!

V86-3

Ett sprinterlopp som jag väljer att låsa på en duo. 6 Calvados In vann i härlig stil senast från ledningen efter uppehåll, jag tror han bara blivit bättre med det loppet. Han är dessutom väldigt kvick ut och den korta distansen är knappast ett minus. Han blir hästen att slå. Andra hästen jag plockar med är 9 Star Keeper som står på tur till en seger. Han behöver givetvis lite hjälp med tempot för att komma in i matchen men han kan göra en del jobb själv. Ska gå barfota idag igen och det visade sig  vara ett plus i förra starten.

V86-4

I fjärde avdelningen får vi se ett tvåringslopp där vi har en storfavorit i 4 Sucre. Han tillhör en av kulltopparna och har fått ett utgångsläge som är perfekt. Erik kommer att köra för ledningen och då tror jag han blir svår att slå. Litet minus är att han kan agera ojämnt, men man säger att han blivit bättre på det och jag tror att han vinner idag. Spik!

Vinnare/Plats spel hittar ni på:

Racebets

Unibet

V86-5

Ännu ett sprinterlopp där favoriten heter 1 Maffioso Face. Han älskar kort distans och har fått ett perfekt utgångsläge för att ta hand om ledningen. Han är väldigt startsnabb och Adrian kommer att köra i ledningen, kan det räcka hela vägen? Jag tror det men är inte helt säker på det så jag vill ta med några hästar till. 10 Perl’s Fortune var bra vid segern senast och skulle han göra om insatsen så kommer han sluta långt framme idag också. 8 Keeping Julia har blivit nedstruken ett spår och det är bättre givetvis, distansen gillar hon och kommer Flemming bra till så kan hennes spurt bita bra. Sista strecket ger jag 2 Handsome Knight som också är snabb ut, går han felfri så kan han slå de här motståndet. Kommer få en bra resa från sitt utgångsläge.

V86-6

Ett bra lopp där jag tar med fyra och känner mig ganska säker. Tipsettan 4 Gigant Proud får Björn Goop i sulkyn och han lär vara offensiv från start, skulle BG kommer till ledningen så tror jag han kommer göra bra ifrån sig, hästen har en väldigt hög högstanivå. 3 Rocky Reach är startsnabb och kommer också att köra för ledningen, han har hittat tillbaka till sin höga nivå och ska räknas. 7 Ritmo Di Poggio har varit bra under året och har två raka segrar i bagaget. När han gått iväg felfritt har det blivit vinst och han ska räknas i detta gäng. Sista strecket går till den tyska hästen 12 Vicky Corner som gjort två riktigt starka insatser på Solvalla, han behöver hjälp med tempot från sitt utgångsläge.

V86-7

I sjunde avdelningen kommer dagens andra lås. Det är på spetsfavoriten 3 Shogun D.K och bakspårshästen 10 Go Johnny Gogogo. Senast var 3 Shogun D.K riktigt bra när han vann från ledningen och lämnade ett bra besked. Idag är det medeldistans och det kan vara litet minus men ska ändå ses med bra segerchans. 10 Go Johnny Gogogo tål att göra jobb i spåren och har inte riktigt räckt till på V75 dom två senaste gångerna. Han möter lite enklare motstånd idag och kan spurta vasst på upploppet.

V86-8

I den avslutande avdelningen får vi se ett öppet lopp som jag väljer att lösa på samma sätt som det första, med sex hästar. Tipsettan 7 Panama As får Björn Goop i sulkyn och jag är inne på att han kommer att ladda och överta ledningen, då tror jag han blir svårfångad. Det finns många bra hästar som har bakspår och det kan Björn uttnyjta genom att köra som bara han kan. 15 Caramella B.F är en tuffing som har visat formintryck. Hennes vapen är styrkan och jag tror hon har bra chans att runda alla. 8 Eunice Boko avgjorde med en rejäl spurt senast och ska räknas tidigt trots att hon möter äldre märrar. 10 Rub It Out vann senast utvändigt ledaren och visade formbesked, en outsider som ska med. 13 Xenia G.T ska räknas om tempot blir högt, hon har visat att hon är att räkna med. Sista strecket går till 12 R.K Princess som hängde med bra senast på V75, får hon smyga med och följa en bra rygg så kan hon spurta vasst.

 

 

Marios bästa spik: 3 Zelda Zonk (V86-2)

Marios drag : 7 Panama As (V86-8)

 

Marios systemförslag:

V86-1: 1,3,5,6,10,12 (4,2)

V86-2: 3 Zelda Zonk (1,8)

V86-3: 6,9 (10,7)

V86-4: 4 Sucre (8,3)

V86-5: 1,2,8,10 (4,6)

V86-6: 3,4,7,10 (5,2)

V86-7: 3,10 (5,11)

V86-8: 7,8,10,12,13,15 (3,2)

Systemet är på 2304 rader och kostar 576 kr.

 

DD-förslaget: 6 kombination x valfri insats

DD-1: 10 Go Johnny Gogogo

DD-2: 7,8,10,12,13,15

 

Vinnare/Plats spel:

Solvalla lopp 7

Spel: 3 Zelda Zonk (Vinnare)

Odds: 1,45@Unibet

Insats: 8/10

Spelstopp: 20.37

Solvalla lopp 8

Spel: 4 Sucre (Vinnare)

Odds: 1,55@Unibet

Insats: 7/10

Spelstopp: 20.59

Jägersro lopp 9 

Spel: 10 Go Johnny Gogogo (Vinnare)

Odds: 4,25@Unibet

Insats: 5/10

Spelstopp: 21,36

Solvalla lopp 10

Spel: 7  Panama As (Plats)

Odds: 4,75@Unibet

Insats: 6/10

Spelstopp: 21,47

Lycka till! /MLipovac