Jackpott i kväll på V86 och det innebär ju alltid lite extra spänning. Det är Solvalla och Jägersro som delar på omgången i kväll och det är de banorna i Sverige (tillsammans med Kalmar) som lyckats klart bäst med underlaget och som det ser ut i skrivande stund blir det valfri balans på båda banorna.

Avd 1

Två hästar höjer sig över mängden och det är V75-meriterade Hobard och Max Bob. Båda kommer med fin form och kommer att vara med på linjen båda två. Jag vill dock ha med startsnabbe Alec Hornline som nu är bra i sin hals efter mycket problem på slutet. Han tränar bra och skulle han lyckas komma till spets väntar full körning och det kan hålla hela vägen!

Avd 2

Ett jämnt kortlopp följer näst och det känns lite som att de bästa hästarna fått de sämsta läget. Detta har gjort att spelarna gjort blöte Fantoccini till stor favorit och det är bara att gardera.

Julio De Lux tycker jag är bästa hästen, men från spår tio kommer även han att få bekänna färg. Jag tror dock att han körs offensivt och blir den som fäller favoriten – frågan är om han då håller hela vägen? Chip Dealer är mitt drag. Han är inte så snabb ut, men klart gynnad barfota och med lucka till slut har han en vass spurt. Vidare streckar jag Diamond Duo som är jämn och säker, Delvann som gynnas ruskigt barfota och miljondraget Renate Bowl som är en mycket vass avslutare.

Avd 3

Här har jag fått finfin info från Danmark gällande Tonicetobetrue. Hästen har gjort det mycket bra för Jeppe Juel och vunnit mycket enkelt fram till sist då han förlorade knappt på en, för honom, opassande bana. Nu har han perfekt läge och vinner om inget konstigt händer!

Avd 4

Fem hästar plitar jag ner i detta lopp som är tämligen ojämnt i sin kvalité. Bästa hästen, Comte D Pommeau, vann i sin comeback efter lång rehab sist, men är inte så vass ut och riskerar att bli fast.

Jag tror mest på New Steel som Nurmos är nöjd med i träningen. Hästen kan åter gå utan skor och det är gynnsamt. Läget är bra då han är bäst i ryggar – bra chans! Vidare får Blue Star Champion ett streck trots comeback. Hästen är bra i grunden och måste räknas trots viss ringrost. Sist med går Big Finish som är en vass avslutare och Mellby Cheeky som hoppade bort en topplacering i sista sväng senast.

Avd 5

Även här har spelarkollektivet gjort en, i mina ögon, svag favorit helt övergödd med streck. Gordonston är förvisso en fin häst, men mycket bättre över kort distans och är sårbar här.

Maicon Face är förstastrecket för mig och han känns finfin i träningen enligt Unge Untersteiner. Han var bra mot topphästar sist och ska ha fin chans här. Även Dencos Nemo Kilab måste räknas tidigt. Hästen har härdats i V75 i vinter och möter enklare hästar här. Storskrällen är Magic Your Way som var vass i Kalmar sist och är helt bortglömd.

Avd 6

Här kommer jag att strecka fyra hästar och hoppas att storfavoriten Ready For More får positionsbekymmer från sitt bakspår. Han var bra sist i ny regi, men motstånd saknas inte.

Aibohphobia blir inte lätt att knäcka från spets. Hästen var grymt fin näst senast då hästen vann lätt från ledningen. Nu blir samma balans som vid vinsten och jag vill varna kraftigt för hästen. Även Casper Downhill är given på min lapp. Han har hög segerprocent och till tre procent är han given! Sist med går lille Ribery som återkommer efter lång vila. Hästen är dock lättärnad enligt stallet och från perfekt läge kan han överraska.

Avd 7

Första dubbeln vinner normalt Lover Face som är lite av vinterns häst. Veijo har verkligen fått fason på hästen som innan var lite knölig, men nu ser ut som en kanon. Till dagens lopp varna dock Veijo för att hästen fått ta det lugnt i träningen och inte är i samma form som på slutet. Jag garderar med Leader Tom som aldrig varit i bättre form och är helt bortglömd här!

Avd 8

Avslutningen löser jag på ett streck i ett annars mycket dyrt lopp. Jag tyckte Paparazzi M var grym sist efter mycket strul på vägen och möter nu enklare hästar. Hästen står för hårdheten i gänget och med minsta klaff vinner han!

Spelförslag: 2880 rader / 720 sek

1. 1,3,6
2. 1,3,4,6,9,10
3. 2
4. 1,2,5,8,9
5. 5,7,8,10
6. 1,4,7,9
7. 7,10
8. 8