Kvällens V86 går på Solvalla och Bergsåker. Det är nästan 7,8 miljoner extra i åttarättspotten. Banan på Bergsåker kan bli lite sämre idag pga vädret så det ska man tänka på. Omgången håller ganska så låg klass och höjdpunkten är duellen mellan 8 Riff Kronos och 3 D’One i sista avdelningen. Häng med!

V86-1

I V86-inledningen tror jag att det står mellan två hästar, 3 Premier Kronos och 5 Raz Mackenzie. Dem höjer sig över mängden och jag ger 3 Premier Kronos fördel då han förmodligen kommer att överta ledningen. Han har imponerat i fyra raka segarar och har hög kapacitet. Hans senaste prestationer övertygar och han kommer vara svår att slå om han sitter i ledningen. 5 Raz Mackenzie är rejäl och har vunnit på V75. Senast avgjorde han den tunga vägen och visade bra form. Han är ganska snabb ut och jag tror att Roger kommer att försöka att ta sig förbi 3 Premier Kronos från start, skulle han lyckas då blir han svår att slå. Kvällens lås hittar vi här.

V86-2

Här kommer kvällens första och bästa singelstreck och det är Timo Nurmos 2 Octopus. Kort distans, snabb ut och tar hand om ledningen där trivs han bäst. Tror Jorma leder runt om på hemmaplan!

V86-3

Dagens öppnaste lopp. Sprinterdistans och jag tror nästan alla kan vinna, väljer och ta med sju streck och hoppas det räcker. 4 R.K Speedo var bäst senast i ett dåligt lopp och är en av flera med bra chans. 5 Give Me Money Back kommer att satsa för ledningen, där vann han senast på just kort distans. 6 Alicia Wibb är väldigt startsnabb och kommer också att ladda för ledningen, skulle det inte kosta för mycket då kan hon räcka hela vägen. 9 Love Ain’t Easy såg fin ut senast och kommer att klara sig bra i detta lopp. Skulle det bli hårt tempo då kommer han vara med på målfotot. 10 Le Chapeau är missgynnad av spåret men rundar många med högt tempo. 3 Pineapple Boy visade bra form vid segern näst senast och kommer från ett formstall, han är van vid tuffare motstånd, given på kupongen. 2 Benromach svek senast men är ganska kapabel och ska med då han är en riktig outsider. Han har ett passande läge och kan smyga med.

V86-4

Ett lopp där få hästar har radat upp vinster, plockar med många och hoppas på skräll. 1 Falcon Håleryd gör debut för Johan Untersteiner som inte är riktigt nöjd med honom, han har inte visat så mycket i träning men han hoppas att det kommer när det är tävling. Han är ingen raket ut och får det svårt att hålla ledningen, kan få loppet i rygg ledaren. 10 Talk The Talk är bästa hästen i fältet men har pausat lite grann och då kan det saknas lite. Ska ändå med på kupongen. 2 Super Otto är ingen vinstmaskin men går alltid bra och har formen på topp. En riktigt outsider. 3 Qvintette såg väldigt fin ut senast men satt fast bakom hästar som är bättre än idag. Hon är startsnabb och skulle hon komma till ledningen då har hon visat att hon kan räcka. Hon har vunnit fyra av fem lopp från ledningen. 5 French Destiny har formen och får Jorma i sulkyn och det är ett plus. Tror Jorma hittar ett vettigt slagläge och då kan han fälla många, hon tål göra en del jobb själv. 6 Matrix Revolution höll bra från ledningen senast och har formen, är snabb iväg och kommer sitta bra till, räkna med honom. 12 Rugiada Dei Rex är en riktig rysare om det skulle bli overpace. Sista strecket ger jag 7 Satisfied La Marc som är bra i sina stunder men har inte fått det och stämma. Han är loppets största skräll.

Vinnare/Plats spel hittar ni på:

Bet365

Racebets

Unibet

V86-5

Kallblodslopp över kort distans där jag tror på körnings från start till mål. Tipsettan 8 Gjerv Prinsen blev diskad näst senast när han bröt ut och sprang utanför bangränsen. Kommer han till ledningen då har han visat att han kan vinna, men han är lite ojämn och jag garderar med flera hästar. 2 Svall Conrad imponerade senast vid segern i monte och med ett intressant utgångsläge är han ett segerbud. 5 Lome Lykt var inte så bra senast men idag passar distansen bättre  och han kör gärna i ledningen för där kan det gå hela vägen. 4 Hustvet Elding vann senast efter fin resa och chansen är stor att han får en bra resa idag igen, han ska räknas med bra chans. 6 Eng Stegg har visat prov på toppform och kan öppna bra bakom bilen, han är som dem andra väldigt bra i ledningen. 7 Munter har visat att hans kapacitet räcker i dom här loppen och med klaff så är han en riktigt rensare. Sista strecket ger jag 3 Grändens Lomma som kommer från seger senast, kommer sitta bra till och med rätt lopp kan hon få chansen. Tänk på att det kan galoppera många hästar i sånna här lopp.

V86-6

Treåringslopp där jag går ut och spikar 1 Global Republic som svarade för en riktigt bra insats senast när han tog ledningen lätt men förlorade till slut mot en smygkörd häst. Idag tror jag han bombar till ledningen igen och där leder han runt om.

V86-7

10 Aristocat Boko var jag inne på att singelstrecka då jag tror uppgiften är passande när han möter ett enklare motstånd än vad han är van vid. Han var bra senast och man har hittat rätt utrusting för honom. Jag plockar ändå med tre hästar till för att det kan krångla för favoriten och då vill man inte missa. 11 Rebellion har kapaciteten som duger i detta gäng. Hans favorit distans är väll inte 2640 meter men tycker man ska ta med honom ändå. 1 Fredrik Laday var chanslös senast på V75 fast han avslutade bra. Han återkommer efter paus och formen är väll inte på topp, jag tror han kan få en bra resa i rygg ledaren och kan rensa riktigt bra. 8 Beatles gör debut för Robert Bergh och vi vet att hästarna brukar prestera väldigt bra när det är dags för första starten hos Bergh. Han trivs bra på distansen och ska räknas fast han fått ett dåligt utgångsläge.

V86-8

I avslutningen kommer min tredje och sista spik och det är på 8 Riff Kronos. Han var riktigt bra när han vann en väldigt tuff bronsdivisonsfinal och senast vann han ett större fyråringslopp i Tyskland. Han har fått ett tufft utgångsläge idag då han inte är någon snabbstartare och kommer nog att backas långt bak. Skulle tempot inte bli så högt då kommer Veijo att sända fram honom och där tål han att gå. Formen är på topp, balansen blir densamma som senast och jag tror han plockar ner alla här!

 

Marios bästa spik: 2 Octopus (V86-2)

Marios drag : 3 Pinapple Boy (V86-3)

Marios lås: 3 Premier Kronos & 5 Raz Mackenzie (V86-1)

 

Marios systemförslag:

V86-1: 3,5 (9,1)

V86-2: 2 Octopus (11,1)

V86-3: 2,3,4,5,6,9,10 (1,11)

V86-4: 1,2,3,5,6,7,10,12 (9,4)

V86-5: 2,3,4,5,6,7,8 (9,1)

V86-6: 1 Global Republic (11,6)

V86-7: 1,8,10,11 (5,7)

V86-8: 8 Riff Kronos (3,9)

 

Systemet är på 3136 rader och kostar 784 kr. Tror man på 8 Gjerv Prinsen i femte avdelning och singelstreckar då blir systemet på 448 rader och kostar 112 kr.

 

DD-förslaget: 2 kombination x valfri insats

DD-1: 10 Aristocat Boko 

DD-2: 3,8

Lycka till! /MLipovac