Det är onsdag och det betyder V86-Express. Solvalla och Bergsåker är banorna som vi får hålla koll på ikväll när det är jackpot. Omgången är bra, vi har många bra hästar och många storfavoriter som jag tror har bra chans. Skulle favoriterna vinna så blir utdelningen inte så hög, jag väljer att gardera omgångens största favorit och hoppas på skrällar, då kan det bli bra pengar. Häng med och ta del av tipsen!

V86-1

I kvällens första avdelning får vi se omgångens största favorit och det är Robert Berghs 4 Nahar. Han var väldigt bra senast när han vann på V75 och slog nytt rekord, han möter idag mycket enklare motstånd och hemmahästen har en bra uppgift framför sig. Han ska gå med skor ikväll och det är ett litet minus, jag väljer och dubbla med 5 Chapeau då jag tycker Nahar blivit för stor favorit. 5 Chapeau är mycket startsnabb och kommer att ta hand om ledningen direkt, han går alltid bra i loppen och skulle storfavoriten göra bort sig då kommer 5 Chapeau att vinna. Jag ser ingen tredje häst i loppet och därför låser jag på dom här två.

V86-2

Ett av kvällens två svåra lopp får vi se i den andra avdelningen. Jag väljer att plocka med sju hästar och hoppas att det räcker. Tipsettan 11 Gantab Håleryd visade senast på V75 att ett skoryck kan göra susen, han tog ledningen och ledde runt om med Peter Ingves i sulkyn. Ikväll är läget svårare men efter den senaste prestationen så är han given på kupongen. Ska gå med bakskor idag och det kan vara lite ett litet minus. 12 Confectionier tycker jag inte ska räknas bort trots sitt tråkiga utgångsläge, han var godkänd senast och behöver lite hjälp idag, ska med på kupongen. 4 Dream Run var senast tillbaka efter vila och fick inte vinna, jag tror han blivit bättre med det loppet och med ett passande utgångsläge ska han räknas tidigt. 2 Aibohphobia är en snabbstartare och kommer troligtvis sitta i ledningen, han var bra senast och med Björn i ledningen kan det bära hela vägen. 9 Milton Sigel flög fram näst senast, behöver lite klaff på vägen, passa honom. 3 Cut Him Some Slack är också startsnabb och kommer få en bra position, skulle det stämma på vägen då kan skrällen vara ett faktum. Sista strecket ger jag 6 Melker som kan duga om han är i form och sköter sig.

V86-3

I den tredje avdelningen har Robert Bergh en storfavorit till som jag tycker är kvällens bästa singelstreck, det är 3 Montdore. Han har varit riktigt bra dem senaste starterna i Berghs regi, senast fick han ge sig mot Lover Face på V75. Idag finns det ingen häst i den kalibern och jag tror Bergh tar hem detta. Den långa distansen är ett plus för 3 Montdore. Spik!

V86-4

Ett mycket fint stolopp där jag väljer att singelstrecka 6 Fleetfoot Hanover. Hon har svarat för många riktigt bra insatser i år och är väldigt snabb ut, Peter kommer att ladda och jag tror att hon kommer till ledningen utan och behöva slösa för mycket krafter, där har hon visat att hon är mycket svårslagen. Jag tror som sagt på ledning runt om. Ett stort plus är barfota balansen idag. Spik!

Vinnare/Plats spel hittar ni på:

Bet365

Racebets

Unibet

V86-5

I den femte avdelningen kommer kvällens andra luriga lopp, jag plockar med alla och hoppas på skräll. Min tipsetta 7 Eastar Rapida älskar kort distans då han är startsnabb och gärna vill till ledningen, hans problem är att han har det svårt sista biten i loppet då allt ska avgöras, senast var han bra och fick se sig besegrad av Iponema (som vann med galopp). Kan leda loppet länge, kanske hela vägen denna gång? 1 Officer C.D har visat att han har kapacitet och ska räknas på sitt utgångsläge, bra chans felfri. 2 Global Revenge har sett fin ut senaste tiden men fick inte till det senast, kommer få en fin resa och borde sluta i den främre träffen. 4 Ahsoka såg fin ut som fastlåst på V75 senast, han är snabb ut och distansen är den bästa för honom. 8 Eileen Boko har varit ute i tuffa lopp för ston och gjort det bra, hon har en riktigt bra spurt och får hon smyga med så kan hon fälla många till slut. 6 Oklahoma Broline är på gång efter att ha fått lopp i kroppen, hon kan överraska. 5 Apollonia gör alltid bra lopp och skulle det klaffa kan hon blanda sig i segerstriden. 9 King Of Mine visar alltid bra inställning och jag skulle inte bli förvånad om han skräller här.

V86-6

I den sjätte avdelningen får vi se ett riktigt bra stolopp där jag tycker tre hästar höjer sig över mängden. 6 Neona Princess var senast ute i Breeders’ Crown finalen för fyraåriga ston och fick ge sig till slut och kom tvåa, innan dess har hon visat att hon är riktigt kapabel och vunnit Derbystoet och Stochampionatet. Idag tycker jag distansen är passande och dessutom tror jag vi får se henne i ledningen, en vädligt bra segerchans. 10 D’One är det största motbudet och ett givet streck om man väljer att gardera. Hon var riktigt bra näst senast när hon vann över Riff Kronos, gör hon en liknande prestation idag då blir hon svår att stå emot. Litet minus är att det blir skor på henne. 3 My Gliding Angel har fått ett bra utgångsläge, hon är startsnabb och bör få en fin resa, formen finns för att segerstrida. Jag väljer även att plocka med två skrällar utöver dem här tre och det är 4 The Divine Miss F som suttit fast med krafter kvar dem senaste två loppen och har ett fint utgångsläge och 9 Air Frame som ska gå barfota runt om och som visade för två månader sen att hon kan bakifrån också, gör hon om den prestationen blir hon farlig.

V86-7

Här kommer kvällens tredje singelstreck och det är 9 Rolex. Han var riktigt bra senast när han rundade hela fältet från spår tolv och vann. Han står väldigt bra inne i loppet och ska ha en bra segerchans ikväll, han ska gå barfota runt om igen ikväll och det ger honom en växel till. Han blir svårstoppad och jag spikar!

V86-8

I kvällens sista lopp får vi se ett stayerlopp. Distansen är 3140 meter och tipsettan heter 12 Mellby Viking. Han är riktigt riktigt bra när han fungerar fullt ut, senast var han lite trög efter vila men borde gått framåt med det loppet i kroppen. Han har styrkan att runda samtliga här, given på kupongen. 3 Linus Wibb slog tipsettan senast. Han tog ledningen och fick gå i sitt tempo och vann, det kan bli samma scenario ikväll och då vill jag inte ryka på honom. 3 Paparazzi M gjorde en rejäl avslutning senast bakom Lover Face, jag tror han kan bli livsfarlig om han får fritt fram på upploppet. Leif kommer hitta rygg på ledaren och då måste han med.

 

Marios bästa spik: 3 Montdore (V86-3)

Marios drag : 9 Air Frame (V86-6)

Marios lås: 4 Nahar & 5 Chapeau (V86-1)

 

 

Marios systemförslag:

V86-1: 4,5 (3,1)

V86-2: 2,3,4,6,9,11,12 (10,1)

V86-3: 3 Montdore (11,5)

V86-4: 6 Fleetfoot Hanover (9,3)

V86-5: Alla 8 hästar

V86-6: 3,4,6,9,10 (7,1)

V86-7: 9 Rolex (11,10)

V86-8: 2,3,12 (14,9)

 

Systemet är på 1680 rader och kostar 420 kr. Tror man på storfavoriten 4 Nahar i första avdelning och singelstreckar då blir systemet på 840 rader och kostar 210 kr.

 

DD-förslaget: 3 kombination x valfri insats

DD-1: 9 Rolex

DD-2: 2,3,12

 

Vinnare/Plats spel:

Solvalla lopp 7 

Spel: 4 Dream Run (Vinnare)

Odds: 5,75@Unibet

Insats: 6/10

Spelstopp: 20.37

Solvalla lopp 8

Spel: 6 Fleetfoot Hanover (Vinnare)

Odds: 2,65@Unibet

Insats: 8/10

Spelstopp: 20.59

Bergsåker lopp 9 

Spel: 9 Rolex (Vinnare)

Odds: 1,60@Bet365

Insats: 8/10

Spelstopp: 21.35

Solvalla lopp 10 

Spel: 3 Linus Wibb (Plats)

Odds: 2,05@Unibet

Insats: 7/10

Spelstopp: 21.47

Lycka till! /MLipovac