Solvalla och Åby står för kvällens V86 omgång. Sol och runt 20 grader ska de bjudas på i Göteborg och Stockholm. Tycker vi har en bra omgång framför oss där höjdpunkten är Victory Tillys lopp (V86-6) där vinnaren får en plats till Jubileumspokalen. Kom ihåg att Åbys travbana har dubbla open stretch.

V86-1

Vi inleder med omgångens största favorit 3 October Kronos. I senaste loppet blev de galopp vilket  kan ha berott på att man hittat ett fel i hasen på honom, gången innan på Halmstad blev han slagen av årets häst B.B.S Sugarlight. I kvällens lopp finns det ingen av den kalibern och jag tror att Adrian Kolgjini leder detta lopp runt om.

V86-2

Dagens lås hittar vi i avdelning två. 6 Chapeau är en fantastisk häst som är i toppform. På dem senaste fyra starterna har han två stycken första platser och två stycken andraplatser, senast vann han utvändigt ledaren. Detta scenario kommer att upprepas idag igen då jag tror att 4 Democrat kommer sitta i spets, där ska han besegras.

V86-3

I dagens tredje avdelning får vi måla på med några streck och för dem som inte har rader råder jag er att spika 5 Kebnekajse som jag tror kommer leda detta loppet länge, kostar det inte för mycket att komma till spets så är detta en spik. Vid gardering ska 1 Ocean Kronos med som kommer smyga i rygg ledaren och på open stretchen blir den farlig. 2 Bono Boko har fått ett bra spår och kommer sitta bra till, ett litet frågetecken över distansen. 4 Ricardo Mols ska räknas fast han gått ojämnt i dem senaste starterna, vid lite körning så är han på mållinjen, kapaciteten finns. 7 Pretty Trio som får Peter Untersteiner i sulkyn, stort plus! Vid overpace där fram så ska 9 Handsome Knight och 11 Careful Victory med på lappen också, visst ska de mycket till för att vinna med bakspår på Åby. Mitt sista streck i ett svårlöst lopp blir 6 Eklas Super Peach som är en stark märg som tål och göra jobbet.

V86-4

Bästa hästen i fältet har spår ett, kan inte öppna och riskerar att bli instängd men hittar Örjan bara ut då är segerchanserna väldigt goda för 1 Carelin. 3 High Stage var de mycket snack om senast på V75, satt lite för långt bak och hann aldrig riktigt fram då han dessutom hade spår sju. Nu är spåret mycket bättre, han kommer sitta bra till och är given vid gardering. Likaså 5 Knifetown Action som sitter i  ledningen om Erik bestämmer sig för att trycka av. Ännu har den ingen seger i år, kanske dags nu? Har 9 Rite On Win vaknat på rätt sida så är han given på lappen. Med andra ord menar jag att han fick ett tufft lopp senast och svek lite. Gången innan han var på Solvalla vann han från spår elva på kort distans, tiden skrevs till 11,3. Kommer han upp i sitt normala kunnande, blir han farlig. 5 Beeboop Laday är spelad till ynka 4% vilket jag anser är väldigt lite, får han ett någorlunda bra lopp så kan han med sin speed blåsa ner väldigt många på upploppet.

V86-5

9 Rondine D’Amore är min första häst i detta stolopp som många garderar. Hon har tidigare mött hårdare motstånd och från bricka nio får hon ett bra slagläge. 7 For Approval har spår sju och är långsam ut, men tror att Untersteiner kan få ner henne i en bra rygg och med lite draghjälp är hon livsfarlig. 2 Rare Wise As kommer inte kunna svara upp någon ledning men är väldigt stark och kan fälla många. 4 Moaning Myrtle har haft svårt att få travet att stämma senaste gångerna, nu testar man autostart och då ska hon fixa de. Ett kuskplus med Goop upp för första gången. 3 Eternity Of Joy (4%) och 6 Vacation Silvio (2%) är lite väl bortglömda.

V86-6

Vinnaren i detta lopp får en gratis biljett till Jubileumspokalen, och där med chans till en miljon kronor.

I den sjätte avdelningen får vi se ett litet fält med endast 8 hästar, där Stefan Melander har fyra. Bästa hästen från stall Tarzan är 3 Standout som kommer från en färsk seger på V75 där Örjan nästan somnade i spets. Tror att scenariot kan upprepa sig för visst sitter 3 Standout i ledningen och har någon av sina stall kompisar utvändigt. Stor chans att tempot inte blir högt och då kommer 3 Standout att lösa denna uppgift. Vi hoppas såklart inte på någon stall körning. 6 Claes Boko är en av mina favorit hästar som gjorde ett jätte bra lopp senast när han plockade ner Lindys Jersey Boy från dödens. Han tål att göra en del jobb själv och har visat att han är urstark. Med en bra resa kan han plocka ner 3 Standout. 5 Time Machine gjorde ett jätte bra lopp senast på V75 där jag faktiskt spika honom.  Chansen finns att 5 Time Machine kan få göra grovjobbet utvändigt ledaren, vilket kan öppna upp för 6 Claes Boko,  för maskinen kan väll inte vinna över 3 Standout från dödens? Ett litet minus är att 5 Time Machine går med skor idag.

V86-7

Här kommer dagens andra spik i 5 Daryl Boko som har gjort det bra senaste två gångerna utan att få vinna. Senast förlorade han mot 8 Snabba Cash, men då stod 5 Daryl Boko 20 meter bakom. Tror att 1 Herold As försvarar sitt innerspår men när Veijo forcerar med 5 Daryl Boko, släpper han och hoppas på sin chans via open stretchen.

V86-8

I dagens sista lopp får vi se ett sto lopp för fyraåringar. Favoriten 5 Air Frame vann näst senast från ledningen på ett bra sätt, denna gången rapporterar man att hon startar för att få ett lopp i kroppen inför Stoderbykvalet. Luktar det preparé? Tycker man ska höja ett varningsfinger då hon kanske inte kommer vara på topp och därför ska man gardera med 6 Room To Go och Walmanns 9 D’One. Men får 5 Air Frame ta spets enkelt och sitta ohotandes finns det stor chans till seger ändå.

 

Marios bästa spik: 3 October Kronos (V86-1)

Marios lås: 4 Democrat och 6 Chapeau (V86-2)

Marios drag : 6 Vacation Silvio (V86-5)

 

Marios system

V86-1: 3 October Kronos  (8,6)

V86-2: 4,6 (5,3)

V86-3: 1,2,4,5,6,7,9,11 (10,12)

V86-4: 1,3,5,6,9 (12,2)

V86-5: 2,3,4,6,7,9 (5,11)

V86-6: 3,5,6 (4,8)

V86-7: 5 Daryl Boko (3,1)

V86-8: 5,6,9 (2,8)

Systemet är på 4320 rader och kostar 1080 kr. Singelstreckar man 5 Kebnekajse i avdelning tre då blir systemet på 540 rader och kostar 135 kr

Lycka till / MLipovac