Värdar för kvällens V86-Express är Solvalla och Åby. Omgången ser intressant ut och jag tror utdelningen kan bli bra. Kvällens bästa singelstreck hittar jag i V86-7 medans det finns ett par kluriga lopp. Glöm inte att det finns dubbla open stretch på Åby! Häng med och ta del av tipsen!

V86-1

Favoriten 5 O’Grady är van vid tuffare motstånd än detta, han skall vara favorit och skulle han komma till ledningen tror jag på bra chans. Värsta motbudet är 3 M.T Harmony som kommer att ta hand om ledningen, väljer Peter och släppa eller kör han där? Jag tror loppet avgörs mycket i starten och därför väljer jag att låsa på dom två då jag tror det räcker långt.

V86-2

Vi får ett klurigt lopp i den andra avdelningen, jag tror att det kan skrälla här och väljer att plocka med en del hästar. Tipsettan 4 Hamdalla har varit ifrån ett tag men ska ha tränat väldigt bra. Jag tror att  Jorma kommer göra allt för att komma till ledningen och kommer han dit utan att ha slösar på för mycket krafter så kan det räcka hela vägen. Eftersom jag tror att det kan kosta lite och att tempot blir rätt högt så öppnar det upp för många andra. 1 Speed Delicious gör starka insatser varje gång, idag är spåret lite dåligt för han inte är så snabb ut men hittar Robban ut med honom i tid så har han en bra chans. 10 Rocket Zet är lite svårbedömd nu efter tävlingsuppehåll men är väldigt kapabel, det visade han i våras, måste med på kapaciteten han besitter. 7 Harvey Tornado har börjat hitta stilen och då har resultaten kommit också, han tål att göra en del jobb själv och ska räknas. 12 Julio De Lux är en favorithäst som jag gillar skarpt, han har stor galopprisk men sköter han sig då kommer han gå runt väldigt många i detta fält, blir tempot högt då kan han vinna från det svåra utgångsläget, given på lappen. 11 Super Otto har aldrig varit i bättre slag, han vinner inte ofta men med rätt ryggar och bra tempo blir han farlig. 8 Screen Height är inte helt borta från sitt tråkiga utgångsläge, med lite flyt kan han skrälla. Sista strecket ger jag 5 Mercury Broline som satt fast med väldigt mycket kvar senast, har fått ett intressant läge och ska med som outsider.

V86-3

Vi får se ett fint sprinterlopp i den tredje avdelningen där min tipsettaa 5 Max Bob svarade för en riktigt bra insats senast, han mötte bra motstånd och visade att han blivit bättre. Med minsta klaff så är han med i segerstriden. 3 Send In The Clowns har kapaciteten att vinna detta lopp, han kan öppna snabbt men brukar vara bäst i ryggar, släpper Anders kanske och utnyttjar open stretchen? Ska med på lappen. 8 Jarl Af Solnäs har gått bra i regi Untersteiner, han trivs bäst i ledningen och efter att ha blivit nedstruken två spår så är hans chans till ledningen mycket bättre, räknas tidigt. 9 M.T Follow Me har bra form och kommer att komma bra till eftersom han har snabba startryggar att gå i, ska inte nonchaleras vid tempo. Sista strecket ger jag 11 B.B Tigger som är loppets outsider, han har inte fått till det i år men det kanske är dags idag?

V86-4

Här tror jag många vill gardera, jag tycker det är onödigt då jag tror loppets bästa häst 3 Underpaid Hanover vinner. Han har bra form och senast vann han i Norge utan att slösa på alla krafter. Han har bra utgångsläge idag och ska ha bra chans att komma till ledningen. Skulle han inte göra det så går han väldigt bra bakifrån också. Singelstreckas!

Vinnare/Plats spel hittar ni på:

Bet365

Racebets

Unibet

V86-5

Kvällens långlopp kommer i den femte avdelningen, favoriten kommer från Veijo Heiskanene stall och det är väl inte konstigt efter lördagens framgångar. Det är 1 Dencos Nemo Kilab som varit ute på V75 dom senaste gångerna, han har varit bra och står på tur att vinna tycker jag. Jag vågar inte singelstrecka honom då jag tror han kan bli fast på innerspåret, visst det finns open stretch men det kan bli för långt fram. Det måste lösa sig med positionerna för honom och han är given på lappen. 2 Wine And Dine är väldigt stark och gynnas av den långa distansen, han gick bra senast och har bra form för dagen. Utgångsläget gör det vädligt intressant, ska med. 5 Odin Töll är kvick ut och var väldigt fin vid spetssegern näst senast, ska med på kupongen då han kommer sitta i ledningen och gör han samma bedrift som för två starter sen då blir han svår att ta ifatt. 6 Tack Wee var med i en tuff inledning senast på V75 och kom trea, det är starkt. Om det skulle stämma med positionerna idag är han en riktig outsider.

V86-6

I sjätte avdelningen får vi se ett väldigt fint lopp för ston som är tre år gamla. Jag singelstreckar 6 Deepdish som jag imponerades av senast när hon slog rekord på 2140 meter. Idag är det 1640 meter och det tror jag passar ännu bättre för henne. Hon har bra chans att leda hela vägen idag igen och det hoppas jag på. Spik!

V86-7

Kvällens bästa singelstreck hittar vi i den sjunde avdelningen. Det är 3 Darling Boko som lekte med motståndet senast från ledningen, hon har återigen spetsläge och jag tror att vi får se en repris på senaste insatsen. Ser inte att någon kommer och pressar utvändigt och jag tror att 3 Darling Boko kommer bestämma från start till mål. Spik!

V86-8

I den avslutande avdelningen får vi se ett kortlopp med voltstart, jag tror att dom på tillägg får det svårt att plocka tjugo meter på dom i den första volten. Tipsettan 2 Gross Weight blev målfotoslagen i Breeders’ Crown finalen näst senast och gjorde det bra senast, han är tung i sin spurt och distansen kanske inte passar han riktigt men jag tror på honom. 5 Explosive De Vie vann senast från ledningen, kort distans tror jag bara är ett plus och klarar han det femte spåret i volten så kan han vara med långt framme. Sista strecket går till favoriten 6 Hero Sjöhammar som varit bra i dem två senaste spetssegrarna, han möter idag tuffare motstånd men har fått ett bra läge, springspår och Erik i sulkyn brukar vara en lyckad kombination. Jag rankar han lite längre ner för han ska gå med skor runt om, det tror jag är ett stort minus för honom men vågar inte plocka bort han.

 

Marios bästa spik: 3 Darling Boko (V86-7)

Marios drag : 6 Tack Wee (V86-5)

Marios lås: 3 M.T Harmony & 5 O’grady (V86-1)

 

Marios systemförslag:

V86-1: 3,5 (6,7)

V86-2: 1,4,5,7,8,10,11,12 (6,2)

V86-3: 3,4,5,8,9,11 (1,12)

V86-4: 3 Underpaid Hanover (9,2)

V86-5: 1,2,5,6 (7,3)

V86-6: 6 Deepdish (12,2)

V86-7: 3 Darling Boko (9,1)

V86-8: 2,5,6 (9,10)

 

Systemet är på 1152 rader och kostar 288 kr.

 

DD-förslaget: 3 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Darling Boko

DD-2: 2,5,6

 

Vinnare/Plats spel:

Åby lopp 6 

Spel: 3 M.T Harmony (Plats)

Odds: 1,55@Unibet

Insats: 7/10

Spelstopp: 20.26

Åby lopp 7

Spel: 8 Jarl Af Solnäs (Vinnare)

Odds: 5,25@Unibet

Insats: 3/10

Spelstopp: 20.48

Solvalla lopp 8

Spel: 3 Underpaid Hanover (Vinnare)

Odds: 3,65@Bet365

Insats: 6/10

Spelstopp: 21.00

Åby lopp 8

Spel: 2 Wine And Dine (Plats) 

Odds: 2,30@Unibet

Insats: 7/10

Spelstopp: 21.10

Lycka till! /MLipovac