Kvällens V86 delas av samma banor som förra veckan, Solvalla & Åby. Omgången är intressant och det kan skrälla på många håll. Tycker det inte är så lätt och hitta singelstreck men har hittat två som jag tror på. Den stora sportsliga höjdpunkten är naturligtvis Prix d’Amerique vinnaren Maharajah som gör comeback i sista avdelningen. Häng med och ta del av mina tips!

V86-1

I V86-inledningen bjuds vi på ett sprinterlopp över 1640 meter där två hästar sticker ut tycker jag. Det är 5 Örbäckens Cruella och 6 Britt Hudson. Den förstnämnde brukar tävla som bäst under hösten och vinter, hon visar stigande form nu efter att ha fått två lopp i kroppen. Tror hon kan vinna ikväll och jag var inne på att singelstrecka henne men tar med 6 Britt Hudson som haft krafter kvar senaste två loppen. Hon är väldigt snabb ut och är min favorit till ledningen. Där biter hon ifrån sig vädligt bra. Skulle Ingves släppa så har hon bra chans på open strechen. Låser på dem två.

V86-2

Andra avdelningen är ett treåringslopp som jag tycker är ganska öppet. Tar med många hästar och hoppas på skräll. Tipsettan 2 Othello Face har riktigt bra fart i sig men har inte fått det och stämma helt hundra. Han har spetsat från innerspår förut och tror han gör det idag. Distansen passar bra och får han bestämma en bit då blir han svårslagen. 6 Bella Beluga gynnades av ett högt tempo senast men fick gå i tredje spår sista varvet och avgjorde på ett snyggt sätt. Hon tål och göra jobb själv, skulle hon också få lite hjälp på vägen då kan hon fälla många. 11 New Generation har utvecklats på slutet och blivit bättre med barfotabalansen, idag ska han gå med samma balans som senast vid segern och med minsta klaff så är han med i segerstriden. 9 Great Society återkommer efter en kortare paus, nu ska det lättas i balansen och det tycker jag ska bli intressant. 5 Bullyoung har varit ojämn hittills men visat ett stort kunnande enär det stämt, idag gör han debut i Robert Berghs regi och det är intressant, passa honom! 10 Robic Lane har galopperat senaste två starterna men innan det var han läcker när han vann. Skulle det stämma så kan han skrälla. 12 Snyting gick starkt senast och kan vara en riktig rensare. Sista strecket ger jag 4 Bison Spiro som med lite tur kan blanda sig i det hela.

V86-3

Här har vi en av kvällens största favoriter och det är 1 Åtting Hornline. Han har gjort två starka lopp i regi Flemming Jensen. Han är ganska så trög ut så ingen ledning för honom, men det har han inte haft dem senaste loppen heller, han lever på sin styrka och speed. Jag väljer och gardera honom då han kanske kan bli fast. 3 Handsome Knight visade bra form senast och idag tror jag han sitter i ledningen. Får han bestämma där då blir han svårslagen. 2 Leader Tom har haft mycket otur och är segerlös. Han har fått ett bra spår och skulle han hålla rygg ledaren så kan han bli farlig på open strechen. Sista strecket går till 8 Paolo America som börjar hitta formen. Spåret är inte det bästa men jag tror han kommer sitta bra till för fältet är litet och skulle han få draghjälp då kan han speeda ner många.

V86-4

Tvåringslopp över 2140 meter. Kvällens största favorit 5 Mister J.P har varit grymt bra i sina tre segrar och har inte behövt visa botten fast han slagit rekord. Han ska idag få ett lopp i kroppen inför Svensk uppfödningslöpning och därför garderar jag honom. 2 Clemenza Am är också en lovande häst som bara förlorat en gång, då från omöjligt läge. Tror han är med och utmanar rejält idag. 6 Arctic Helen har aldrig förlorat men möter idag det tuffaste motståndet hittills.

V86-5

I den femte avdelningen får vi ett långlopp över 2640 meter där jag tycker favoriten 7 Ålands Vikingen är överspelad. Jag går emot och spikar 5 Oscar Ribb. Han går bra över alla distanser och har tjänat fina pengar på V75. IDag är det enklare emot än på V75 och jag tror med Peter Untersteiner i sulkyn så blir det ett lyft. Eftersom det inte är med så många startsnabba hästar i loppet så tror jag han sitter i ledningen och där kan Peter styra dett lopp till en vinst!

V86-6

Min andra och bästa spik ikväll hittar vi i den sjätte avdelningen. Det är 1 Jetset som har två raka segrar i Flemming Jensens regi, hon var riktigt bra senast när hon rundade allt från femte utvändigt. Idag får hon Björn Goop upp i sulkyn och det är ett plus. Jag tror hon spetsar från spår ett och leder detta lopp hela vägen. Spik!

V86-7

Stolopp som jag tror avgörs i starten. 2 Roxie Lavec galopperade senast men kom tillbaka starkt, kan Flemming få henne på benen från start så tror jag han kan leda detta runt om men eftersom hon inte är helt hundra så garderar jag med tre hästar. 1 Valkyria R.Ö.K fick ett tufft upplägg näst senast från spår ett och gav sig. Idag tror jag Johnny söker rygg ledaren och hoppas på en vass spurt på strechen. 3 Seronera är en kapabel märr som ska göra debut i sin nya regi, vi vet att Untersteiner kan få hästarna att flyga fram, passa henne. Sista strecket går till 11 Quantanamera som var överlägsen från ledningen näst senast. Senast blev det galopp på V75 i starten men hon kom riktigt vasst på upploppet efter det. Skulle det bli tempo på loppet då måste hon med på kupongen.

V86-8

Kejsaren 12 Maharajah gör comeback på Solvalla efter sin vinst i Prix d’ Amerique för nio månader sen. Han har vunnit de två senaste gångerna han kommit tillbaka efter vila. Han möter ett bra gäng idag och kan få trafikproblem på vägen. Han ska slå dessa alla dagar i veckan annars men nu när det kanske saknas tempo så tycker jag han ska garderas. 3 Checco Boko var riktigt vass näst senast när han vann på V75 utan att kusken dragit av det norska huvudlaget. Näst senast blev det galopp men då var det fel på underlaget. Nu har han ett bra läge och han är värst emot kejsaren. 8 Poker Kronos såg senast slagen ut men visade löpskallen och kämpade sig till en delad seger. Han har svårt läge idag men skulle det stämma så kan han bli farlig. 9 Highspeed Call har nästan vunnit alla sina lopp från ledningen men han har visat att han kan från bakspår med. Han kommer med full form och lite krafter kvar från senast, passa honom! Endast streckad på 9%.

 

Marios bästa spik: 1 Jetset (V86-6)

Marios drag : 5 Bullyoung (V86-2)

 

Marios system:

V86-1: 5,6 (2,4)

V86-2: 2,4,5,6,9,10,11,12 (7,8)

V86-3: 1,2,3,8 (7,9)

V86-4: 2,5,6 (1,9)

V86-5: 5 Oscar Ribb (2,12)

V86-6: 1 Jetset (6,2)

V86-7: 1,2,3,11 (5,10)

V86-8: 3,8,9,12 (6,2)

 

Systemet är på 3072 rader och kostar 768 kr. Tror man på 2 Othello Face i andra avdelning och singelstreckar då blir systemet på 384 rader och kostar 96 kr.

 

DD-förslaget: 4 kombination x valfri insats

DD-1: 2 Roxie Lavec 

DD-2: 3,8,9,12

 

Vinnare/Plats spel:

Solvalla lopp 7 

Spel: 2 Othello Tilly (Vinnare)

Odds: 3,65@Unibet

Insats: 5/10

Spelstopp: 20.37

Åby lopp 7 

Spel: 3 Handsome Knight (Plats)

Odds: 1,75@Unibet

Insats: 7/10

Spelstopp: 20.48

Åby lopp 8

Spel: 5 Oscar Ribb (Vinnare)

Odds: 2,75@Bet365

Insats: 6/10

Spelstopp: 21.09

Solvalla lopp 9

Spel: 1 Jetset (Vinnare)

Odds: 2,40@Bet365

Insats: 6/10

Spelstopp: 21.20

Solvalla lopp 10

Spel: 3 Checco Boko (Plats) 

Odds: 1,60@Unibet

Insats: 7/10

Spelstopp: 21.47

Lycka till! /MLipovac