V86-Xpress går idag på Solvalla och Åby där 16 miljoner går till en ensam vinnare. Finns några stora favoriter som jag tror kommer att vinna och några svårlösta lopp som jag garderar ordentligt. Eftersom omsättningen kommer bli hög så tror jag att det räcker med två-tre skrällar för att utdelningen ska bli bra. Häng med!

V86-1

Jag inleder V86-omgången med en spik. Det är på 4 Jarl Af Solnäs som senast vann från ledningen. Näst senast var han godkänd utvändigt ledaren. Han trivs bäst i ledningen för han är en sprinter, jag räknar med att han sitter där och då ska han leda runt om. Sms:ade Peter Untersteiner och frågade om hans bästa chans, han svarade att 4 Jarl Af Solnäs var det. Spik!

V86-2

I andra avdelningen gör elitlopps trean 6 Delicious U.S comeback. Hon har inte gått sen elitloppet pga sjukdom i stallet. Hon är vindsnabb och jag tror Daniel kör för ledningen, där blir hon svårfångad. Hon har kapacieteten att krossa dem här motståndarna. Hon gick ett snabbjobb inne på Solvalla för någon vecka sen och det såg riktigt bra ut. Jag litar på Daniel och singelstreckar henne.

V86-3

Ett intressant stolopp som är svårlöst. Tipsettan 3 Bailey Sweet Grim kommer att vinna lopp när som helst, kanske är det dags idag? Hon är ingen startsnabb häst men kommer få ett bra slagläge. Hon är med i segerstriden med minsta klaff. 1 Pelikan Trio tror jag inte tar ledningen från spår ett men har bra chans att utnyttja open strechen. Senast galopperade hon men gick bra efter det, ska med vid gardering. 6 Keeping Julia har en riktigt bra avslutning om hon får gå i ryggar ute i spåren. Hon gillar sånna här typer av lopp. 8 Britt Palema gör sällan ett dåligt lopp, idag har hon dragit det sämsta spåret men måste räknas på sin kapacitet. Tror Fredrik trycker av henne en bit för att komma ner i en bra position. 2 Pif har dragit ett bra startspår och kommer söka rygg ledaren. Skulle hon komma ner där då kan hon bli riktigt farlig på open strechen. 4 Beverly Boko var bra utvändigt ledaren senast, med det loppet i kroppen tror jag hon är bättre idag. Hon är en av fler med chans. Sista strecket ger jag 10 Check In Blågul som är mitt drag idag. Näst senast mötte hon många av dem här hästarna men fick inte till det. Skulle det bli tempo i loppet idag då har hon en bra spurt att tillgå, passa henne!

V86-4

Jag var inne på att spika 11 Venkatesh men vågar inte lita på honom. Han är lite ojämn och kan agera lite snurrigt ibland, men skulle han vakna på rätt sida idag då krossar han detta motstånd. Senast var han lugn i ryggar och fick draghjälp från femte utvändigt och mosade allt. Jag garderar med 7 Mercury Broline som inte är så hårt betrodd idag, det tackar jag för. Han fick sig ett lopp senast och avlsutade bra. Med loppet i kroppen och kanske barfota idag så ska han passas. Den andre jag garderar med är 5 Berkut Boko som vann senast på en bra tid. Är lite ojämn men har farten.

Vinnare/Plats spel hittar ni på:

Bet365

Racebets

Unibet

V86-5

Ett vidöppet lopp över kort distans. Jag väljer att ta med hela sju hästar. Trots sitt dåliga spår så är min tipsetta 11 Vice President som senast plockade ner Rolex och möter idag enklare motstånd. Han behöver givetvis lite hjälp med tempo och rätt ryggar för att vinna från bakspår på kortdistans på Åby dessutom. 5 Andover Prince är tillbaka efter skada och har dragit ett bra spår. Tror han kan ta hand om ledningen och då kan han räcka långt, kan kanske behöva något lopp innan formen är där. 6 Claudius F höll undan från ledningen senast, sköter han sig så ska han räknas. 2 Go Johnny Gogogo kom två senast i sin nya regi. Han slet och kämpa utanpå ledaren men räckte inte ända fram, tror han gått framåt med det loppet och ska räknas här. 10 Lightning Photo gick bra senast och kom trea bakom Rolex och vinnaren 11 Vice President. Han har bra form och vid hårt tempo där fram då kan han spurta ner många. 4 Wilding E är outsidern i loppet, han är snabb ut och kan ta hand om ledningen för att sen släppa och få sitt läge på open strechen, passa honom! Sista strecket går till 9 Rive Gauche som vann ett billigt lopp senast från ledningen, kommer få en bra rygg och kan bli farlig med rätt resa.

V86-6

Favoriten 6 Shadow Woodland övertygade stort i debuten för Reijo för två starter sen när han enkelt tog ledningen, fick bestämma allt och avslutade stabilt. Efter det blev han struken för en sårskada och ska idag tävla igen. Han är given på lappen så klart men vill ha med tre hästar till. 3 Womanizer N.O och 4 Quite Windy är bortglömda tycker jag. Den förstnämnda kan strula en del men sköter han sig då tror jag han tar hand om ledningen och där bli han en svår nöt att knäcka. Den andre har formen på topp nu efter sitt senaste lopp och kan spurta bra på Solvallas upplopp. Får Jorma i sulkyn som är ett plus. Sista strecket går till 9 Part Two som avgjorde på ett rejält sätt senast. Måste ha hjälp med tempo men ska med på kupongen.

V86-7

Här hittar vi dagens bästa spikförslag, det är 6 Lover Face som utvecklats starkt i Veijos regi och jag tror det är en straffspark idag. Han har visat att han kan vinna på alla distanser och idag tror jag han blir släppt till ledningen, där kommer ingen ha någon chans. Tror vi kommer få se denna häst i gulddivisonen om något år bara han får vara frisk. Spik!

V86-8

I V86 avslutningen får vi se ett stolopp över 2140 meter. Tipsettan 2 My Gliding Angel var jag länge inne på att singelstrecka men tror att dem andra spikarna är säkrare. Därför väljer jag och gardera sista loppet och hoppas på skräll. Hade Björn Goop själv kört henne då hade jag nog spikat henne, inget illa om Torbjörn Jansson men vi alla vet att Goop från ledningen är svårslagen. Jag garderar henne med fem hästar. 11 Uranium har varit riktigt bra i dem senaste loppen och kommer att avsluta sylvasst idag, kanske först? Given på lappen. 5 Fashion Diva galopperade senast med krafter kvar kort före mål och kommer säkert laddas för ledningen. Körs idag första gången av en proffskusk. 3 Orchidea S.L.M vann senast utvändigt ledaren och Risto Airaksinen brukar alltid vässa till hästarna när han besöker Sverige, ett givet streck. 8 Fortuna Sund tycker jag är bortglömd, ingen nämner henne och det är konstigt. Hon har varit ute i väldigt tuffa gäng och går ner i klass idag, spåret är dåligt men skulle hon få rätt ryggar då kan det skrälla till rejält i avslutningen. Sista strecket ger jag 6 Super Ariel som svarade för den bästa presentationen i sin karriär senast när hon vann utvändigt ledaren. Svarar hon för en liknande prestation idag då kan hon skrälla.

 

Marios bästa spik: 6 Lover Face (V86-7)

Marios drag : 10 Check In Blågul (V86-3)

 

Marios system:

V86-1: 4 Jarl Af Solnäs (9,1)

V86-2: 6 Delicious U.S (4,7)

V86-3: 1,2,3,4,6,8,10 (7,9)

V86-4: 5,7,11 (2,10)

V86-5: 2,4,5,6,9,10,11 (3,1)

V86-6: 3,4,6,9 (5,2)

V86-7: 6 Lover Face (3,10)

V86-8: 2,3,5,6,8,11 (9,1)

 

Systemet är på 3528 rader och kostar 882 kr. Tror man på 2 My Gliding Angel i sista avdelning och singelstreckar då blir systemet på 588 rader och kostar 147 kr.

 

DD-förslaget: 4 kombination x valfri insats

DD-1: 6 Lover Face

DD-2: 2,3,8,11

 

Vinnare/Plats spel:

Åby lopp 6 

Spel: 4 Jarl Af Solnäs (Vinnare)

Odds: 1,75@Unibet

Insats: 7/10

Spelstopp: 20.26

Solvalla lopp 7 

Spel: 6 Delicious U.S (Vinnare)

Odds: 1,45@Unibet

Insats: 9/10

Spelstopp: 20.37

Åby lopp 7 

Spel: 1 Pelikan Trio (Plats)

Odds: 1,65@Unibet

Insats: 7/10

Spelstopp: 20.48

Solvalla lopp 9

Spel: 3 Womanizer N.O (Plats)

Odds: 2,40@Unibet

Insats: 6/10

Spelstopp: 21.21

Solvalla lopp 10 

Spel: 2 My Gliding Angel (Vinnare)

Odds: 3,25@Unibet

Insats: 6/10

Spelstopp: 21.47

Lycka till! /MLipovac