Dubbeljackpot ikväll på V86. Solvalla och Åby står som arrangörer och omgången är svårlöst. Tror inte att det blir någon jackpot på sex rätt idag iallafall. Har tre spikar som jag tror stenhårt på. Häng med!

V86-1

Vi inleder omgången med ett sprinterlopp där min tipsetta är 6 Fleetfoot Hanover. Hon har varit bra i Peter Untersteiners regi och vann senast ifrån spets, tror att det kan bli så idag också. 5 Recation är en startraket och kommer sitta i spets, väljer sonen Johan och släppa till pappa Peter och sen försöka på open strechen? Jag tror det mycket väl kan bli så. 3 Britt Hudson har visat bra form senaste tiden och med ett bra utgångsläge räknas hon tidigt. Rätt ryggar så är hon med långt fram. 7 Jumble Ås gjorde ett bra lopp senast bakom en överlägsen Eketorpets Tess och kan göra en del grovjobb själv. 8 Jitanes har jag jagat nu ett tag. Med lite körning i täten kan han fälla många. Tar också med 1 Wiss Shadow som är ganska startsnabb och är ute på sin rätta distans ikväll, en outsider. Eftersom jag har med alla utom en häst så väljer jag och ta med den också, skulle var segt och spricka på en häst när fältet är så litet. Det är 2 Rina Chen Hai som är den stora skrällen.

V86-2

Dagens första uttagningslopp till Europaderbyt. Här hittar vi dagens största favorit och bästa spik tycker jag. Den danske derbyvinnaren 1 Tumble Dust som fått spår ett, han är startsnabb och mycket talar för att det blir spets och slut. Tror inte att någon hinner ifatt honom. Om ni väljer att gardera så värsta motbudet 7 Jonesy som senast vann det finska derbyt från ledningen och sprang rekordtid. Tycker ni skall ha med 5 Sir Ratzeputz som jag tror blir bättre med loppet i kroppen senast. Men jag väljer att spika 1 Tumble Dust!

V86-3

Tror fyra streck räcker i kvällens tredje lopp. Det är ett lopp för fyraåriga ston där min tipsetta heter 10 Paduca Dream som senast när jag spika vann från spets. Idag blir det från bakspår, som näst senast när hon spurtade ner alla. 9 Reve D’Amour står bra inne i loppet och har svarat för bra presentationer på sistone. Hon tål och göra en del grovjobb och lär hämna lite längre bak  men med rätt ryggar och rätt tempo så är hon given på lappen. 6 Impression har utvecklas de senaste månaderna och ska ses med chans, fast det är tufft emot. Skulle hon komma till ledningen och få bestämma en bit, då blir hon svårfångad. Sista strecket går till 1 Claudielle som vid segern senast såg fin ut trots ett sämre gäng. Tror Peter kan hitta ut på open strechen och då blir hon farlig!

V86-4

Ett finallopp i Andreas Bergfeldts minne för lärlingar. Tipsettan blir 3 Mill Stinger som senast vann från ledningen. Kusken ska försöka med samma visa idag men tror att det finns många gasglada kuskar och det kan bli problem för favoriten. Väljer och ta med alla startande hästar och hoppas på skräll.

Vinnare/Plats spel hittar ni på:

Bet365

Racebets

Unibet

V86-5

Här är Peter Jensens sto 5 Gitti ganska stor favorit. Hon har gjort det bra varje gång och har hög segerprocent. Peter Jensen brukar ha hästarna i bra skick när han ställer upp i Sverige. Hon är ganska startsnabb och kommer hon till ledningen så ska chansen vara bra. Tar ändå med 6 Cox Pomona Grim som alltid gör bra insatser och kommer vara med och slåss om det bara det stämmer i löpningsförloppet. 7 Quantum Doubleleap har utvecklats bra i Flemming regi och har en långspurt att komma med. Måste klaffa lite från spår sju men han ska räknas. Tar också med 9 Bennet som tävlat lite ojämnt men har bra fart. Har pausat lite och kanske behöver detta lopp, men skulle det bli fart på loppet då kommer han att blanda sig i segerstriden.

V86-6

Långlopp över 3140 meter voltstart med enbart ston. Tipset går till 7 Geisha Sund som står ensam på springspår och har en bra chans att ta hand om ledningen. Där kan hon bita ifrån riktigt bra. Tror distansen är ett plus för henne och Örjan upp i sulkyn är inget fel heller. Jag tar ställning och spikar henne!

V86-7

Ännu ett långlopp över 3140 meter. Dagens lås hittar vi här, väljer och låsa på tre hästar. 1 Ni Talar Bra Latin som senast va ute i derbykvalet och visade att han inte var helt hundra, nu tror jag han har bra chans om han skulle hitta till ledningen och med det loppet i kroppen så blir han ännu bättre. 5 Daryl Boko var ute i det finska derbyt och kom trea. Han gillar långa lopp och är en stark häst. Trivs bäst i spets där han vunnit fem av sex gånger. 10 Yamani Broline vann senast efter en tung resa mot Bar Plombier som vi alla vet är riktigt stark. Autostart idag är ett plus för då tappar han inte så mycket i starten. Med bra ryggar och lite jobb i spåren så kan han fälla många på upploppet.

V86-8

Dagens andra uttagningslopp till Europaderbyt. Jag väljer och spika dagens andra uttagningslopp också. Det blir Lutfi Kolgjinis 11 Archangel Am som senast svek som favorit i derbyt. Tror han tar revansch idag direkt och vinner detta! Torbjörn Jansson upp i sulkyn för första gången och vi vet vilken form herr Jansson har.

 

Marios bästa spik: 1 Tumble Dust (V86-2)

Marios drag : 6 Cox Pomona Grim (V86-5)

 

Marios system:

V86-1: 1,2,3,5,6,7,8

V86-2: 1 Tumble Dust

V86-3: 1,6,9,10

V86-4: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12

V86-5: 5,6,7,9

V86-6: 7 Geisha Sund

V86-7: 1,5,10

V86-8: 11 Archangel Am

 

Systemet är på 4032 rader och kostar 1008 kr. Singelstreckar man 5 Fleetfoot Hannover i första avdelning då blir systemet på 576 rader och kostar 144 kr.

 

Vinnare/Plats spel:

Solvalla lopp 7

Spel: 2 Tumble Dust (Vinnare)

Odds: 1,45@Unibet 

Insats: 8/10

Spelstopp: 20.37

Åby lopp 7

Spel: 1 Claudielle (Plats)

Odds: 2,85@Unibet

Insats: 5/10

Spelstopp: 20.48

Solvalla lopp 9

Spel: 7 Geisha Sund (Vinnare)

Odds: 2,65@Unibet 

Insats: 6/10

Spelstopp: 21.21

Solvalla lopp 10 

Spel: 11 Archangel Am (Vinnare)

Odds: 3,65@Unibet 

Insats: 6/10

Spelstopp: 21.47

Solvalla lopp 10

Spel: 1 Reckless (Plats)

Odds: 1,80@Bet365

Insats: 7/10

Spelstopp: 21.47

Lycka till! /MLipovac