Kvällens V86-Express går på Solvalla och Åby. Omgången är intressant och det finns ett par bra spikbud. Kvällens höjdpunkt hittar vi i den sista avdelningen där många fina fyraåringar gör upp. Sätter man åttan kan det bli ganska bra betalt tror jag. Det är dubbla open stretch på Åby som ni säker redan har koll på. Häng med och ta del av tipsen!

V86-1

Kvällens V86 inleds på Åby med ett intressant kortlopp. Favoriten 6 Ark Went In har hittat stilen under hösten, han har tre raka segrar och är ute efter sin fjärde raka. Han är ingen startkatapult men tål och göra grovjobbet själv. Strular det inte för mycket från spår sex så är han med i segerstriden. 3 For Pleasure As är i grunden en väldigt kapabel häst, han har sprungit mycket fina tider och ska räknas i detta gäng. 1 Nesta D.K gillar distansen och Jeppe kan välja taktik, ska han köra i ledningen eller ska han släppa och få luckan på open strechen? Jag tycker han ska med tidigt då han kommer få ett bra lopp. 4 Listas Rafiki har gjort det väldigt bra på sistone, han har ett bra läge idag men tror inte på någon ledningen för honom, ska gå med skor sägs det och det är ett litet minus, ska med ändå. Sista strecket ger jag 9 Maffioso Face som har form och är ute på sin favorit distans. Hade han haft framspår hade det varit ännu bättre då han är startsnabb, nu får Adrian hitta ett bra slagläge och hoppas att tempot blir lite högt, pass upp.

V86-2

Gösta Nordins lopp där vinnaren får 100.000 kr. Jag var inne på att chansspika 10 Chapeau här men har ändrat mig och spikar istället 4 Bon Frecia. Först trodde jag att det kunde bli lite tempo och att 4 Bon Frecia skulle få jobba lite i ledningen men efter att jag läst lite så verkar det som att alla dom ”startsnabba” inte ska köra så hårt, många ska köra ett snällt upplägg och då tror jag att 4 Bon Frecia kan få en promenad i parken. För er som spelar lite större system så tycker jag ni ska dubbla upp med 10 Chapeau.

V86-3

Ett fint lopp över 3140 meter där vi hittar omgångens bästa singelstreck. Det är 7 Frozen, han går från klarhet till klarhet, han är urstark och vann senast han gästade Åby på denna distans. Jag tror han blir släppt till ledningen idag och då är saken klar. En straffspark utan målvakt tycker jag!

V86-4

Vi får se ett fint treåringslopp i fjärde avdelningen. Jag tycker att det är svårlöst då dem två bästa hästarna enligt mig fått spår långt ut, det är 6 Explosive De Vie och 8 Bullyoung. Tycker ändå 6 Explosive De Vie har ett bra läge då han är startsnabb, han har säkert gått fram efter sitt senaste lopp och skulle han komma till ledningen utan och slösa för mycket kraft då kan han leda hela vägen. 8 Bullyoung såg fin ut senast på V75 med felade, innan de har han varit väldigt bra i Bergh regi och ska inte nonchaleras pga läget. 3 Origo Tilly har ett bra utgångsläge och kommer garanterat ha en bra position, ska räknas. 1 Sapajou är snabb ut och kan vara med i spetskörningen, han kanske släpper och hoppas på lucka på slutet, räknas. Skrällarna i loppet är 2 Zenit Brick som är under utveckling och är på väg framåt, han har ett bra läge och med minsta klaff kan firma Nurmos/Kontio vinna. 5 Buzz Mears fick möta mycket hårdare motståndare än vad han är van vid senast, han är ett rysarbud. Sista skrällen är 9 Explosive Dust som kommer komma bra till från läget och med minsta klaff kan han spurta ner dem.

Vinnare/Plats spel hittar ni på:

Racebets

Unibet

V86-5

Ett öppet sprinterlopp där jag tror det kommer gasas från start och det kan bädda för min tipsetta som är 10 Sun Esterel. Han är en bra häst som kommer att gynnas med tempo i loppet, han visade toppform senast och ska räknas med bra chans. 1 Gitti avgjorde senast snyggt från vinnarhålet och det lyser form om honom, nu när det är kort distans kan det bli ledning eller rygg ledaren och då blir hon farlig igen. 4 Photoboy har gått jätte bra i Untersteiners regi och vann senast från ledningen. Han ska räknas tididgt. 5 Supermede är kanske snabbast hästen i fältet och gynnas av den korta distansen, han kom två senast efter att ha travat bra i ledningen länge, då va distansen 2140 meter, kan han kanske hålla hela vägen ikväll? Ska räknas.

V86-6

Dagens lås hittar vi i den sjätte avdelningen. Det är på 8 Ruby Trap & 9 Easy Hall. Stefan Melanders märr 8 Ruby Trap har visat fina kvalitéer så här långt i karriären, jag tror att han kommer söka sig framåt ikväll och kommer att bli släppt till ledningen. Där tror jag han bara kan bli slagen av 9 Easy Hall som är en fin häst under utveckling. Hon är både snabb och stark och det visade hon senast när hon vann utvändigt ledaren. Hon kommer sitta bra till från utgångsläget och ska räknas.

V86-7

Kvällens tredje singelstreck hittar vi i sjunde avdelningen och det är på 3 Twilight Magic. Hon har varit bra på V75 och visat att hon är att räkna med. Hon öppnar snabbt och har mött bättre hästar än idag och har väldigt bra chans att leda runt om. Jag lämnar henne ensam på kupongen!

V86-8

I avslutningen får vi se kvällens bästa lopp där flera riktigt bra fyraåringar gör upp. 8 Ivar Sånna har varit ruskigt bra hela säsongen, han radar upp starka insatser trots tuffa upplägg. Han återkommer nu efter två månaders vila och det kan saknas lite lopp i kroppen, annars hade han varit ett singelstreck här. 5 Rolex Bigi har fått två genomkörare och ska ha gått framåt med loppen, han har inte varit tom i någon av starterna, möter bra hästar nu men ska räknas med chans. 6 Reckless är van vid sånt här motstånd, han har inte fått vinna på sistone men ska inte nonchaleras här, han kan sluta långt fram med klaff. 4 Amazon Am serverades senast ett perfekt lopp och tackade med att spurta ner alla. Hon har full form för dagen, ska gå barfota idag och jag tycker hon ska med.

 

 

Marios bästa spik: 7 Frozen (V86-3)

Marios drag : 5 Buzz Mearas (V86-4)

Marios lås: 8 Ruby Trap & 9 Easy Hall (V86-6)

 

Marios systemförslag:

V86-1: 1,3,4,6,9 (11,12)

V86-2: 4 Bon Frecia (10,8)

V86-3: 7 Frozen (1,8)

V86-4: 1,2,3,5,6,8,9 (7,10)

V86-5: 1,4,5,10 (8,9)

V86-6: 8,9 (12,5)

V86-7: 3 Twilight Magic (1,12)

V86-8: 4,5,6,8 (3,9)

Systemet är på 1120 rader och kostar 280 kr.

 

DD-förslaget: 4 kombination x valfri insats

DD-1: 3 Twilight Magic

DD-2: 4,5,6,8

 

Vinnare/Plats spel:

Åby lopp 8

Spel: 1 Gitti (Plats)

Odds: 1,75@Bet365

Insats: 6/10

Spelstopp: 21.10

Åby lopp 9

Spel: 3 Twilight Magic (Vinnare)

Odds: 2,65@Bet365

Insats: 8/10

Spelstopp: 21.35

Lycka till! /MLipovac