Den 22 Augusti så ändrar man om lite i strukturen på V86, jackpottgränsen kommer att sjunka till 10kr(15kr nu) och man kommer även att senarelägga inlämningsstoppet med 30 minuter. Detta känns bara som några drastiska åtgärder att hålla skeppet flytande. V86 är inte den succén som ATG hade hoppats på. Men vad gör det, jag spelar på och hoppas att miljonerna trillar in på mitt konto, hoppas nån av er också är med då.

Avd 1

Åke är i Florida och får hyra in kuskar på sina hästar, Jorma kontio sitter upp bakom favoriten 5 Global Manhattan, jag kan tycka att detta är en bra favorit OM den fungerar. Hästen verkar ha problem med fräschören och brukar sällan göra två bra starter i rad. Senast vann den pliktskyldigast och här möter den i alla fall en häst som har monsterform. Hästen jag pratar om är 9 Outlaw Merci, den har varit riktigt bra i sina två senaste starter och tål verkligen att göra grovjobbet själv. 6 Lamal Jubb tycker jag är mycket intressant här och kanske har den gode dalmasen Leif Witasp ställt iordning rejält här, går den barfota igen så tycker jag den är väldigt intressant och den blir nog inte streckad över 10%.

Avd 2

6 Spiegelei är en riktigt fin travare, detta verkar vara en häst som verkligen vill vinna varje lopp. Absolut kan detta vara en bra spik men det finns frågetecken, Björn Goop sitter utvändigt i tilläggsvolten med 7 Blueberrysky, B Goop är största hotet och han gör nog allt för att hålla Hans Owe fast på innerspåret med 6 Spiegelei. Men den största frågan i mina ögon är att Hans Owe laddar inför stundande derbykval och vore det inte för fint med en invändig resa och krafter kvar. Nej schas med favoriten och gardera med 7 Blueberrysky som jag tycker är en bra häst men den har haft lite otur på slutet. Det finns tre hästar till som kan vinna detta lopp, 2 Kentucky Love är en bra häst i grunden som svikit som hårt betrodd ett par starter men det är då vi tar betalt nu när han inte sviker. Rygg på den förmodade ledaren 2 Kentucky Love tror jag 1 I´ll Be Back Kemp får och detta är en häst som jag gillade från starten. Har Nurmos hittat formen på denna så tror jag den blir livsfarlig från vinnarhålet. Sista hästen som får plats på mitt system är Stig-H tränade 4 Cobol Queen som oturligt galopperade senast när Marcus M Melander skulle styra ut i spåren och hästen rapporteras ha tränat bra

Avd 3

Spets o slut sen hämtar vi ut. 5 The Editor vinner detta från spets, vi vet alla vad som händer med hyfsade hästar som går till Åke. De klättrar fort i klasserna. Det här är en klasshäst som jag vart imponerad av i sin första start för Åke. Vill man slösa pengar så tar man med 3 Madame Nicole som jag tycker blir underskattad jämt och alltid gör bra lopp men rår inte på min spik här.

Avd 4

Omgångens troligen största favorit blir obesegrade 3åringen 9 Julle som ser ut som en riktigt fin häst. Det är absolut hästen som kan vinna från 9e spåret. Men det rapporteras om förkylningar och även någon trampning i hagen. Detta låter inte bra på en så stor favorit och jag garderar. Titta vilka hästar som 5 Quadroon mötte på Färjestad den 29/6. Det finns ingen Pojke Kronos i detta gäng. Barfota senast verkar ha gett bra effekt. En häst som jag tror mig har kunnandet att vinna detta lopp är 3 Nelle Red Turbo och den slinker med på min kupong i bara farten. Spår 8 tror jag blir för tufft för Hultmans 8 New Approach

Avd 5

Ni har hört den förut. Spets och slut. Jag spikar fältets mest rutinerade kusk och jag fattar faktiskt inte hur systemet funkar när en kille som Johan Untersteiner fortfarande är lärling. Men Johan säger nog tack och bock när han leder detta lopp från start till mål. Ni kanske tycker att jag ska nämna något om hästen också, jag pratar alltså om 1 Nelli Miss som har varit ute i betydligt tuffare gäng än detta och absolut inte gjort bort sig. Detta är en straffspark med öppet mål för Johan och 1 Nelli Miss!

Avd 6

Ska jag vara riktigt ärlig så vet jag verkligen inte vem som vinner detta lopp. De bästa hästarna har bakspår, står på tillägg eller så är det en överliggande galopprisk. Jag gör det enkelt för mig och tar alla hästar i detta lopp och hoppas och tror att det skräller rejält här.

Avd 7

FULL FART FRAMÅT! Här kommer det köras för ledningen och det är oklart vem som spetsar, det enda som är riktigt klart är att det kommer bli rejäl körning och gynna hästarna som sitter där bakom. Där sitter min sista spik i omgången, 10 Stormysky som ska bli intressant att se från bakspåret. Detta är en riktigt bra häst som jag gillar skarpt. Erik kommer sitta där bakom och mysa medan de andra kör slut på sina hästar och i sista kurvan så är det tack och goodbye

Avd 8

Dagens tvåhästarslås hittar vi i sista omgången. 2 Raising Rhonda är en häst som jag följde och spelade på förra året. Jag kan absolut inte säga att jag blev rik och gick inte plus heller för den delen. Men jag gillar hästen och den är oäven för positioner. Senaste insatsen gav mig mersmak och jag var länge inne på att spika men jag kan inte släppa 10 Indescribable som jag tycker är värd en vinst nu. Tarzan kör själv nu igen och jag hoppas de kör barfota runt om igen för då är det inte omöjligt att Melander avslutar omgången.

1350 rader / 337,50 kr
1. 5,6,9
2. 1,2,4,6,7
3. 5 The Editor
4. 3,5,9
5. 1 Nelli Miss
6. Alla 1-15
7. 10 Stormysky
8. 2,10

Dagens Dubbel 2 rader x valfri insats

10 – 2,10

Lycka till!
/Mattias (Muttee66)