Nu är äntligen Solvalla tillbaka som värd på V86 efter sommaruppehållet. Vad man kunde utläsa av helgens tävlingar så ser det minst sagt ut som att Åke Svanstedt har ett stall i fortsatt toppform och inte minst som kusk så levererar han. Mitt system kommer att bygga mycket på hästar från Svanstedts stall men även från det formstarka Stall Melander.

Avd 1

Här kommer vi nog se (3) Persos Seaman i ledningen om inte Åke är sugen att köra (2) Gossip’s Winner där. En häst som jag däremot tror vinner detta lopp hur lätt som helst är (1) Haraldinho, men det finns ett frågetecken kring denna häst. Vart hamnar den någonstans?

Jag tycker att loppet borde vara heltäckt på dessa tre då jag tror att (5) Winning Love inte räcker till

Avd 2

Här borde (6) Peignoir braka till spets sen kör Örjan där, kan (1) Dillkrona hålla ryggen och få en lucka inför upploppet så finns det chans att den kan spurta förbi. Bästa hästen på start tror jag (4) Dreamliner är. Lägger sig bara Tarzan lugn i dödens så är det inte omöjligt att han krossar ledaren med 300 kvar.

Jag vill även ta med tre hästar från tillägg som jag tror kan vara för bra för hästarna på start. Den av (12) Please be Patient och (13) J.BO Andover som kommer bäst iväg från sitt springspår och lyckas ta en bra position tror jag faktiskt är vinnaren. Men vi ska komma ihåg att det så kallat springband och även fast du kommer iväg bra från springspår så behöver det inte betyda en bra position.

Den som har råd tar även med (14) Aponia Boko med Calle kråka i vagnen.

Avd 3

(7) Starson låter Åke lite mystiskt uppåt på, nöjd med senaste starten och tror att det loppet har fört hästen framåt. Barfota runt om för första gången idag. Jag tror att Åke tar detta från dödens

Avd 4

Den som vill banta ner systemet ytterligare spikar här (1) Pampero som kommer att leda detta lopp länge om inte ända in i mål. Jag har för stor respekt för både (4) Bolt Boko och (6) Foot on the gas för att våga spika Svanen här.

Avd 5

Här hittar vi också ett spikförslag i (4) System Performance som jag tycker har gjort allt i princip rätt hittills, bara för att jag har råd så garderar jag denna storfavorit även fast det finns stor risk för att denne släpps till ledning och får bestämma alldeles för mycket där. Kanske kan Åke S med (6) Com Åstad göra lopp av detta genom att komma till ledning och sen köra där, då tror jag det finns två andra hästar som kan vinn detta lopp.

(4) Freja Sund och (9) Golden Key är nog de hästar som kan profitera på om det skulle bli lite körning mellan Tarzan och Åke.

Avd 6

Dagens ”kommunare” kommer här i denna avdelning. här debut hos Åke Svanstedt. Hästen är kastrerad och det aviseras skoryck, jag tror att denna häst kommer att klättra i klasserna framöver.

Avd 7

Nu kanske ni tycker det börja låta tjatigt men jag spikar även här en Svanstedt häst. (5) Classic Man som jag inte tror spetsar initialt men sen tror jag inte heller att någon vill ha denna häst utanpå sig så Åke sitter nog i spets innan 500m är körda och därifrån blir han oerhört svårslagen.

Avd 8

Dagens öppnaste lopp med dagens sämsta favorit. (7) Lillen Sisu här har tränaren aviserat att han ser detta lopp som ett hårdare träningspass. Såklart kan han vinna men inte streckvärd som favorit tycker jag om inte man tar alla. (11) Increased Workload står för kapaciteten men inte för läget. Min förstahäst i loppet är en annan Melanderhäst (5) Pine Cool. Men som sagt ni som har råd ta alla.

SYSTEMET

1,2,3

1,4,6,12,13,14

7

1,4,6

3,4,6,9

4

5

ALLA

2592rader / 648:-