Vi hälsar Mattias ”Muttee66″ välkommen till spelaspel.se där han kommer reka DD och V86 för våra travfrälsta besökare. Vi hoppas att Mattias och Linus kan ta travsektionen till nya höjder. Håll till godo!

Nu har nog travsverige hämtat sig efter Elitloppet12. Vi låter Solvalla fortsätta sin sommarvila och beger oss mot Bollnäs och dagens V86:a. Denna onsdag kryddas med jackpott som onsdagarna tråkigt nog oftast gör. Förhoppningsvis så ska utdelningen bli lite högre denna onsdag då jag har hittat några svaga favoriter mixat med några intressanta skrällbud.

Avd 1

Stor favorit blir 5 Quick Razz. Han har varit bra i sina starter innan Harper Hanover, där galopperade han bort en förmodad framskjuten placering när Erik tog ut honom ett spår och hamnade i en tröttnande rygg. Denna gång aviseras det barfota fram och inte barfota runt om som de varit i de senaste starterna och detta är ett minus. Denna gång tror jag att han även får gå den tunga vägen i dödens och då kan han få det svårt.

Jag kommer att gardera honom med den troliga ledaren efter 500m 2 Belgrado som jag tror kommer att få överta ledningen från 4 Noir de Cherie. Som sista streck tar jag med 7 Mugger M.M. som jag tycker har hög kapacitet och såg fin ut senast. Fyra streck räcker i första avdelningen då jag tror att 1 Omelette blir fast på innerspår och de 3 andra inte har med detta att göra.

Avd 2

Ett oerhört svårlöst lopp där favoriten har galopprisk från spår 4 i volten och andrahandaren står tufft till med 20m tillägg. Bakom dessa så är det 7 Montana Vox som sticker ut. Jag streckar för alla hästar här och jobbar in en storskräll. Om ni inte har råd med alla så glöm inte 5 Enjoy De Luxe.

Avd 3

Ulf Ohlsson sitter upp bakom 10 Krusen för första gången. Denna kombination kommer dra alldeles för mycket streck. Hur bra är 13 Tord Viking? 14 Fetter´n T.G. ska vara mycket bättre med körspö och är mycket intressant här. Håller sig 7 Björlifaks i trav så kan han mycket i sina ljusa stunder. 2 Lex Lotus och 3 Eng Jahna är de från startvolten som jag tror kan rinna undan och om de gör det så får vi ett bra rens. Sammanlagt 6 streck

Avd 4

Här blir 6 Perfectly Enough storfavorit om inte omgångens största. Detta tycker jag är helt fel. Absolut har hästen högst kapacitet av dessa men det är årsdebut och det aviseras skor runt om. Detta sjunger preparé, jag tror inte ens de vill starta i Norrlands Grand Prix om de skulle kvala dit utan de vill nog starta i Eskiltunas fyraåringstest som går över rätt distans (2640m). Det finns ett uttagningslopp den 21 augusti på Jägersro som går över den distansen som jag tror de vill kvala vidare ifrån.

På det lilla systemet så kommer jag istället spika 7 Bon Frecia, även detta är en häst med stor kapacitet. Här är förutsättningarna annorlunda då den har årsdebuten avklarad och optimal balans aviseras denna gång till skillnad från senast. På det stora systemet så får även 2 Leader of The Gang plats på systemet med helstängt huvudlag för första gången och som den troliga ledaren.

Avd 5

Dagens skrällbud och hästen som jag rankar som etta i detta lopp är 3 Orrbusan som är streckad på under 10% i skrivande stund. Jag tyckte det såg ut som en ny häst senast, den gick då barfota runt om för första gången på länge och visade på viss startsnabbhet men även en spurt med lite mersmak. Jag vet att det är ett sto mot hingstar och de brukar få det tufft när det handlar om kallblod. Jag tror att Orrbusan spetsar sen hoppas jag att Hans kör i spets, skulle han släppa till antingen 6 Voje Nido eller 2 Jenny R.G. så får han fixa lucka. 7 Remelden och 11 Bongsbofax med kallblodskungen J-O Persson i sulkyn får även de plats på systemet. Den modiga spikar 3 Orrbusan.

Avd 6

Här hittar vi dagens bästa spik i form av 7 Donna Star med Per Lennartsson i sulkyn. Det aviseras denna gång barfota runt om igen och det är ett plus (Gick ej så senast). Jag tror att detta är den tidiga ledaren, hon spetsade från samma läge på Sundbyholmstravet den 17 april. Skulle hon inte hitta spets initialt denna gång så hittar jag inte någon som vill ha detta ekipage utanför sig och därför blir hon nog släppt till spets. Håller hon där ett jämnt tempo och inte släpper fram tilläggshästarna för tidigt så borde hon vinna detta.

Avd 7

Dagens chansspik blir 1 Oozing som jag hoppas håller spets här och kör i ett jämnt hårt tempo. Får den spets så har jag svårt att se den förlora. Vill man gardera så tar man med 5 Kite Face, 7 O.F.V.Dream och 9 Disney Tooma

Avd 8

Om 1 I Won´t Dance spetsar här så kan loppet vara över. Jag tror inte att han gör det när han har 3 riktigt startsnabba konkurrenter utanför sig (2 Jasper Lane, 3 Conrads Epilog och 5 Marshland). Den av de 3 som får spets tycker jag har bra chans. Skrällen i detta lopp som kommer profitera på ett högt tempo är 4 Frillan Filiokus som har en spurt som inte många andra hästar i Sverige kan mäta sig med.

Mattias chansar 1320 rader / 330kr
1. 2,4,5,7
2. 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11,12
3. 2,3,7,10,13,14
4. 7 Bon Frecia
5. 3 Orrbusan
6. 7 Donna Star
7. 1 Oozing
8. 1,2,3,4,5

Stora systemet 19800 rader / 4950kr
1. 2,4,5,7
2. 1,2,3,4,5,7,8,9,10,11,12
3. 2,3,7,10,13,14
4. 2,6,7
5. 2,3,7,11
6. 7 Donna Star
7. 1 Oozing
8. 1,2,3,4,5

Den troliga dubbeln
1 – 1 200kr x 1 kombination
Den roliga dubbeln
1 – 2,4 100kr x 2 kombinationer

Lycka till!
/Mattias (Muttee66)