v86Det har varit många diskussioner kring V86:s vara eller icke vara under året. De senaste uppgifterna från Svensk Travsport är dock att tävlings- och spelformen kommer att fortsätta som vanligt under hela 2015. Något officiellt besked har dock inte kommit och beslutet kan spikas först när ATG och Svensk Travsport sätter sig ner för att sätta tävlingsdagarna för nästa år.

Åsikterna om V86 är många och de mest högljudda synpunkterna har kommit från hästägarna som inte är helt nöjda med varken Svensk Travsport eller spelformen V86. Till exempel är de saxade omgångarna inte populära. Man har också klagat på låga prispengar och att många tävlingstillfällen faktiskt blir rent olönsamma. Spelarna har i regel varit positiva till V86 sedan starten, men en allmän uppfattning är att ATG nog kunde lägga lite mer krut på spelformen om idén är att den ska vara en slags ”V75 light” mitt i veckan.

Just nu pågår diskussioner mellan ATG och Svensk Travsport om hur man ska fortsätta med saxade omgångar och huruvida Onsdag Xpress kommer att finnas kvar eller inte. Slutligt besked kring V86 för 2015 väntas komma i slutet av oktober. Givetvis redovisar vi de officiella uppgifterna så fort vi får dem i vår hand.