V86 är ett av de mest intressanta spelen ATG har lanserat de senaste åren. Visst, det är tungt med åtta lopp att lösa, men lyckas man med den uppgiften blir man oftast rikligt belönad.  Det behövs inte så stora överraskningar för att värdet ska skjuta iväg. Förra onsdagen på Vaggeryd blev det dock för svårt då ingen hade åtta rätt. Således är det jackpot denna veckan då Åmål tar över sommarens stafettpinne.

Åmål är ju en av Sveriges fem 800-metersbanor. Upploppet är Sveriges kortaste, endast 105 meter långt, vilket innebär att man har en toppchans att vinna om man sitter i ledningen i ingången till sista kurvan. Kvällens omgång ser väldigt intressant ut och jag har hittat en riktigt intressant spik som är löjligt lite streckad…

 

V86-1, Marin & Fritid, 2480:

6 Montreal avslutade vasst senast och trots att han bara var slagen med knappt en halv längd blev han bara trea. Han har nu tre lopp i kroppen och formen pekar kraftigt uppåt. Här har en perfekt uppgift då motståndet inte känns speciellt hårt. Björn lär köra framåt ganska tidigt i loppet och överta ledningen och därifrån går han inte att slå. Spik.

Rank: 6-7-5-4-1-2-3

 

V86-2, LBC Värm-dal AB, 1680a:

2 Vinder är ganska startsnabb och har därmed ett perfekt läge här. Han behövde loppet senast och formen ska vara på väg uppåt igen. Han är inte så tokig och körs han i ledningen kan han hålla undan. Skrällvarning! 3 Titan Neo är förmodligen bästa hästen i loppet, men jag tyckte att stilen var lite slafsig senast och blev inte så imponerad. Björn har dock respekt med sig och kommer han fram tidigt kanske han får överta ledningen utan strid. Ska ses med chans, men är ingen spik för mig. 11 Bear By The Day var bra i Danmark näst senast, men senast blev det galopp med 600 kvar när han blev utmanad. Just galoppen stör mig lite, men det här är en bra häst som kan gå fort en bit och felfri tror jag han kan vara med i segerstriden, trots bakspåret. 10 Duchesse Mac har tre raka galopper i raden och det ser såklart inte bra ut. Men även hon har visat bra fart tidigare och skulle hon få för sig att gå felfritt kan hon blanda sig i segerstriden. 6 Valnes Filippa är en bra häst för klassen och farten finns där. Hon har dock inte startat på ett tag och formen är svårbedömd. Men visst kan det bli seger…

Rank: 2-3-11-10-6-5-1-9-12-4

 

V86-3, Dubbelcupen, 2480:

10 Steinfaks är en riktigt bra häst som är i toppform. Senast galopperade han när man svängde in på upploppet och han var inte slagen i det läget. Jag tror han blev lite för ivrig i det läget. Han klarar distansen utan problem och han har tampats mot riktigt bra hästar på slutet. Fartmässigt tror jag han är överlägsen här. Jag tycker det ser lite enklare ut ikväll och strular det inte för mycket på vägen tror jag han krossar det här sällskapet utan problem. Spik!

Rank: 10-8-6-13-11-3-2-4-7-5-9-12-1

 

V86-4, Diamantstoet, 2080a:

5 Staro Happy Hour hängde med hyggligt senast mot ganska bra motstånd. Hon är snabb ut och tipsettan bygger på att hon kommer till ledningen. Kan hålla undan därifrån och är ett roligt drag. 8 Incredible HC hade en omöjlig uppgift förra onsdagen men avslutade bra och såg fin ut. Gynnas av två invändiga strykningar och kan hamna bra till direkt. Går bra till slut och är given i segerstriden. 9 Sheena Punk Rocker var riktigt fin i ledningen senast och vann på ett bekvämt sätt. Barfota fram har gett henne en dimension till och hon lär gå likadant ikväll. Bakspåret är inte roligt förstås, men hon kan avsluta bra också och är inte helt golvad. 6 Apple Lee hängde med bra som tvåa senast och formen är som den ska. Lär laddas iväg från start och blir det inte en för tuff öppning är hon med i segerstriden till slut.

Rank: 5-8-9-6-11-2-1-12-10-3

 

V86-5, ICA Supermarket Lejonet, 2080a:

Bara sex hästar med och jag streckar alla. Det är ett litet fält och då kan vem som helst vinna. Tipsettan till 3 Please Mr Please som gör en intressant debut i ny regi. Han har varit ute i tuffa lopp tidigare och på slutet har ingenting stämt för honom. Felfri vinner han detta, tror jag. 1 Pampalo galopperade efter 150 meter senast när han var på väg att krypa ner i rygg på ledaren. Näst senast blev det galopp i sista sväng och det var i finalen av Kungapokalen. Innerspåret kan bli en fälla, men felfri är han med i segerstriden. 6 Carlos Milo gick ett bra lopp senast och är på väg mot toppformen. Han tål att göra en del själv och är inte slagen på förhand. 2 Philistine Face vann på ett bra sätt senast och såg fin ut. Får en fin resa här och är med där framme igen. 4 Favorite Boko är inte så tokig men har mött bra motstånd på slutet. Kan överraska här. 5 Super Joe tror jag inte på, men jag kan ju inte strecka fem av sex hästar…

Rank: 3-1-6-2-4-5

 

V86-6, Torsten Janssons minneslopp, 1680a:

Här kommer då kvällens roligaste spik! 7 Bethel Hanover såg kanonfin ut senast, fram till hon skulle gå till attack med 300 kvar. Då blev hon för ivrig och galopperade bort sig istället. Hon var riktigt fin i segrarna innan det och hon är i bra form. Hon får en fin resa här och jag tror hon blåser ner alla sista 400. Kör i tid bara, Jepson! Favoriten 1 Amaru Boko stod för en fin comeback senast och är bästa hästen i fältet, men innerspåret är lurigt här och jag tror han kommer sitta fast på innern.

Rank: 7-1-5-4-8-10-6-11-2-9

 

V86-7, Ändå Något, 2480:

6 Metallic Beat var ute på fel distans senast och han hängde med hyggligt. Bättre distans nu och har dessutom läge för ledningen då han är snabb ut. Biter ifrån sig bra i spets och är ett roligt segerbud. 9 Quantanamera var med i en hård spetsstrid senast men tvingades gå i dödens istället. Höll bra med tanke på det och håller sin toppform. Älskar distansen och har en sylvass avslutning. Kan mycket väl brotta ner alla till slut och är given på kupongen. 4 Max Not Sand var lite trög senast och borde kanske vunnit loppet, men han såg fin ut i alla fall. Klarar distansen utan problem och har även han en vass avslutning. Med i striden om allt stämmer för honom.

Rank: 6-9-4-2-1-7-11-5-3-10-8

 

V86-8, Klass 2, 2480a:

3 Cinque Terre mötte stenhårt motstånd senast och skötte sig riktigt bra. Fick inte helt fritt förrän det var för sent men såg jättefin ut. Kan öppna ganska bra och från ledningen blir han svårpasserad. 5 Fighting Joe avslutade bra senast men hade lite för långt fram. Trivs bra över distansen och hamnar han inte för långt bak från start är han med i segerstriden till slut. 4 Tromb Access avslutade bra mellan hästar förra onsdagen men hade för långt fram. Är ingen raket från start, men gillar distansen och avslutar bra. Kan dyka upp där framme utan strul på vägen.

Rank: 3-5-4-1-12-11-9-10-6-8-2

 

V86-systemet:

1) 6 Montreal (7-5)

2) 2,3,11,10,6 (5-1)

3) 10 Steinfaks (8-6)

4) 5,8,9,6 (11-2)

5) Alla sex startande (3-1)

6) 7 Bethel Hanover (1-5)

7) 6,9,4 (2-1)

8) 3,5,4 (1-12)

1080 rader / 270 kronor

Spelstopp kl 19.20

 

Lycka till!