Hej travvänner! Denna vecka är det helt nya tag som gäller på V75. Spelet avgörs i Finland för första gången och det är mycket som är nytt och svårt för oss dödliga. Merparten av hästarna är finska och det är inte helt enkelt att bena ut loppen med tanke på att flertalet av dem är tämligen okända för oss svenska spelare.

Vi gör dock så att vi ska ge er den infon vi fått av våra kontakter med insikt om det finska travet och sedan lite ”att tänka på – info” för att underlätta ert streckande. Men tänk på att denna vecka är annorlunda och det kan bli många obehagliga överraskningar i kuponghögen!

Att tänka på:

• För det första är det stortrav för finnarna denna gång. Vinstpengarna är betydligt högre än vanligt och det innebär att alla finnarna är skarpslipade inför denna omgången.
• Finnarna är ofta mycket härdade och har betydligt mer rutin i förhållande till vad det har på bankboken. Pengarna kommer in genom flitigt startande då prissummorna är betydligt mycket lägre i Finland än här hemma.
• Banan på Vermo är bra med finska mått mätt, men är inte lika bra som de svenska. Det kan ställa till det för känsliga svenska hästar så läs på dagsstatus för banan!
• Det kärs ofta hårt i Finland. Det släpps inte mycket ledning och det svaras gärna i dödens. Taktiken kan på det sättet bli annorlunda och de finska kuskarna är inga duvungar många av dem.
• De svenska hästarna har fått åka båt till tävlingarna och övernattat. Det kan ge konsekvenser som inte är lätta att förutspå.

Bästa spikarna tycker vi står att finna hos svensk-finnen Veijo Heiskanen. Både Canaka B.F och Cloria Victis är matchade för detta under en längre tid. Veijo vill gärna visa upp sig i sitt hemland och båda hans hästar är mycket bra i gång och från stallet låter man hälsa att de tror på mycket bra chans för båda!

Omgångens läs är i avdelning 1. El Mistress Eeva har slagit de bästa stona i finska stoeliten och ska vara ruggig ut. Kommer hon till spets är hon svårslagen. Tillsammans med Lord Mirabelle, som är ny för Veijo, är loppet låst!

Skrällarna är:

Avd 2: Kite Face som är ute över en passande distans och har fin form tillsammans med Super Frido som vår finska kontakt tror ska ha kanonchans.

Avd 3: Magical Queen som är snabb ut och tris ypperligt i spets. Hästen har gjort några fantomlopp från spets och till sex procent är hon mycket streckvärd. Womanizer är Finlands bästa häst och hästen är matchad enbart mot detta loppet under en längre tid – stormvarning!

Avd 4

Franko och Boker låter som två av de sju dvärgarna men ska vara mycket duktiga kallblod enligt våra källor. Båda ger bra betalt.

Avd 6

Gordonia Dag är oöm och står nu med fint läge. Från dödens eller om hästen kan köra sig till spets dyker han upp på linjen till glatt odds. Arcie Ride är har matchats mot bland annat Kadett C.D i Sverige och går ner i klass denna gång. Stay The Night som är en hårding får ni inte glömma!

Lycka till!