Veckans omgång ställer höga krav på oss spelare då informationsinhämtningen nu har varit enorm. Tävlingar i Finland med jättemånga finska ekipage gör det hela bra mycket svårare än normalt. Jag har dock gjort läxan och här följer mina tankar:

Banan verkar klarar sig vad gäller nederbörd – och det är den enda som banmästaren sagt ska ställa till det vad gäller möjligheten att köra barfota. Jag spelar med förutsättningarna om valfri balans!

Avd 1

Här är A Hannibal stor favorit, men jag är orolig då det är många startsnabba hästar med framspår och det kan kosta allt för mycket för de som väljer att ge sig in i spetsstriden. A Hannibal ska laddas så frågan är vart han hamnar.

Bret Boko är min spetsfavorit. Han är mycket kvick ut och älskar springa i spets. Kostar det inte för mycket är det hästen att slå. Delvann gillar jag och trots sitt dåliga spår tycker jag att han ska räknas tidigt. Han är bäst med ryggar och visade sist full form få han höll bra från spets. Ordely är mitt miljondrag i loppet. Hästen är oerhört tuff och gynnas av hårt tempo – varning! Vidare ska Brisco Boko och Green Pepper med. Den sist nämna var nedsatt senast och tränar mycket bra för dagen!

Avd 2

Här skriker många finska tipsare ut Herbie Sisu som bästa finska chansen i omgången. Hästen kommer från ett litet stall som har fantastiska framgångar på sitt lilla material och jag vågar inte annat än att strecka.

Jag väljer docka att gardera då jag fått fin info på några till. Castor Boko, menar Nurmos, är i absolut toppform för dagen. Han vann med alla krafter i behåll sist och måste med. Vidare ska även Quater Of An Hour med på lappen. Hästen är stark som få och har denna gången ett fint läge. Bolt Boko och Hoboken är skrällarna!

Avd 3

I guld går jag på fyra streck då jag inte var speciellt impad av Womanizer sist. Motstånd saknas inte här.

Winning Love tror jag vinner guld när som. Hästen var finfin sist och har en mäktig avslutning att tillgå sista 800 meterna. Från fint läge utmanar han favoriten. Suprise Lord återkommer efter vila, men har tränats för att prestera bra direkt och måste räkans. Sist med går Francais Du Gull som satt fast med lite krafter kvar sist och verkar växa in mer i och mer i den högsta klassen.

Avd 4

Klass II-loppet tycker jag är omgångens knivigaste och det satt hårt inne när jag till slut valde mina fyra streck.

Callum och Tarantino blir de som får försvara de finska färgerna på mitt system. Båda är segerstaplare i bra form och är givna. För Svea Rikes räkning blir det mer skrällvarning på mina streck. Askö Q har ett perfekt spår och har varit klart uppåt på slutet. Med lite flyt kan han dyka upp på linjen. Sist med går Fredericks Laukko som varit lite sämre på slutet, men nu ska testas med ny utrustning efter att han tränat förbättrat i veckan!

Avd 5

Här går jag kort med Upstream och Captivating Ås. Den förstnämnde är en stark rackare som normalt även kan utnyttja springspåret bra. Kommer hon iväg på rätt sätt är mycket vunnet. Captivating Ås ska denna gången gå barfota fram och det gör många meter på hennes insats. Andra starten för Liljendahl nu och det är mycket intressant till glatt odds.

Avd 6

Även i första dubbeln väljer jag att gå på två hästar. Ulm Karsk är given från ett fint läge och verkar var i finfin form. Han satt fast med mycket krafter sist och har bra spetschans nu! Jag kommer dock inte att släppa Burning Line Gral som nu har lopp i kroppen och normalt är en bättre häst. Spåret är ingen höjdare, men kapacitet finns absolut för vinst här!

Avd 7

Enda spiken på mitt system slår jag ner här och det är Örbäckens Cruella som får förtroendet. Hästens chanser har ökat markant efter strykningen av startkanonen Ginger Belle och nu är spetschansen klart bra. Trots att Classes häst står hårt inne så gäller här att ”form slår klass”. Det är sällan som en hsät sett så sprudlande fin ut som Örbäckens Cruella gjort på slutet. Hon är studsat i mål med krafter kvar och sett helt oberörd ut. Jag tycker detta är ett kanonspel för dagen!

Spelförslag:

1. 1,2,4,7,8,11
2. 1,5,6,10,12
3. 3,4,5,6
4. 1,4,8,9
5. 11,14
6. 2,12
7. 3