Hej! Idag är det Umeå som är värd för V75 man bjuder på finfina tävlingar. Banan är i toppskick och med ett par riktigt spelvärda lopp kan det bli succé.

Jag har två bra spikar att bjuda på, men även ett par kul skrällar som är kusligt bortglömda.

Avd 1

Första avdelningen inleds med dagens största favorit i Panne De Mouteur från stall Hultman. Hästen har en imponerande årsdebut i ryggen och kommer att göra ett kanonlopp på nytt, men räcker det?

Från sämsta läget och med On Track Piraten innanför luktar det dödens lång väg och när två träter brukar det gynna en tredje som jag tror är Juliano Rags. Norges blivande arvtagare till Yarra Boko har två lopp i kroppen och kommer mer och mer. Jag tar med alla tre nämnda hästar och känner mig mycket trygg med det.

Avd 2

Loppet är jämnt och till slut hamnade jag på hela åtta hästar.

Bästa hästen är Quite Charming som är mycket spurtstark och har Erik i jollen denna gången – bra chans. Scoot To Scoore är favorit, men han återkommer efter lite vila och var inte som bäst senast trots att han vann. Dessutom har han tidigare övernattat dåligt och blir överstreckad? Poobong utvecklas hela tiden och gör sällan dåliga lopp. Nu kommer han att få ett tung slutvarv, men ska inte räknas bort trots det då styrkan är han främsta vapen. Roligaste draget är helt klart Center Min som har perfekt läge och full form för dagen. Hästen har vunnit på V75 innan och är klart bättre än vad strecken påvisar idag – varning! Stepping Memory, Staros Fortune och Suger R.S följer även de med på lappen.

Avd 3

Guldloppet är det jämnaste på länge och det är ingen som är helt chanslös. Efter att ha kört loppet om och om igen i badkaret har jag dock kommit fram till att fyra hästar bör räcka.

Up Date Hoss är klar förstahäst för min del. Hästen gjorde en fin debut sist och kommer att vara förbättrad till dagens lopp. Viss spetschans tycker jag han har och kommer han dit ökar chanserna än mer. Iceland har som vanligt smygits igång försiktigt av Melander och körts mycket passivt i årets starter. Nu är det dags att prestera om han vill ha en plats i Elitloppet och jag tror att hästen kommer att vara mycket bra idag! Francais Du Gull har visat att han duger mot det bästa innan och ska räknas även här. Han är snabb ut och kan blir obehaglig om han hamnar bra till. Skrällen är Real De Rabut som gick mycket förbättrat efter galopp sist. Barfota runt om igen – pass upp!

Avd 4

Det är lite av Seniortävlingar för isbjörnarna denna vecka. De flesta har sett sina bästa dagar och man kan inte hålla de gamla trotjänarna i händerna som tidigare. Jag streckar på ordentligt och hoppas funnit hästen som vill mest för dagen.

Hallsta Lotus och Faksen J.R är normalt de två bästa hästarna och jag streckar båda. Det är dock roligare att ta med två andra hästar från stall Persson, de båda ”ungdomarna” i sammanhanget, Järvsö Rune och Guli Järven. Båda tränar starkt och är bra avslutare – pass upp. Vidare gillar jag Stamping som kan mycket i sina ljusa stunder och vill varna även för Lomar som var mycket bra i sin årsdebut och nu har perfekt spår. Miljondraget är Marat som varit svår att få igång i år, men kan mycket och är nära toppformen enligt stallet – två procent!!!

Avd 5

Första spiken för dagen slår jag ner här och det är Pink Elephant från stall Hultman. Hästen har verkligen sett fin ut i år och barfotabalansen verkar vara helt rätt på denna hästen. Han har utvecklat startsnabbheten och kommer han bara ner i dödens innan första varvet är kört så tror jag han vinner plättlätt!

Avd 6

Jag spikar vidare och denna gången är det Stein Daylight som får förtroendet efter ett makalöst bra lopp sist. Hästen ser bättre ut än någonsin för dagen på ny balans och denna gången är det mycket enklare hästar emot. Jag tror hästen är helt överlägsen och spikar på allt!

Avd 7

Avslutningen bygger jag helt på att min tes om att det kommer att gå mycket mycket fort under inledningsvarvet och att vinnaren står att finna från bakspår. Det är många som vill till spets och känslan är att det kommer att gå för fort för många!

Jag tar med två hästar i Joker Stursk och Ed You. Båda är härdade och mycket tuffa samt i fin form. Den av dem som för bästa loppet tror jag står som segrare.

Spelförslag: 1344 rader / 672 kr

1. 3,4,8
2. 1,3,4,5,6,7,9,11
3. 5,6,9,10
4. 1,2,4,6,7,8,9
5. 6
6. 5
7. 9,11