En underbar travhelg stundar nu. Först drar vi norrut och försöker knäcka jackpottkoden på Umåkers V75-omgång, för att i morgon åka söker ut och över sundet till Köpenhamn där Danskarnas ”Elitloppshelg” går av stapeln.

Det blir även en utmaning för mig som skribent då jag även ska jobba hela helgen på ordinarie jobbet, men som tur är börjar jag bli gammal och med det behöver jag inte så mycket sömn…

Jag kommer dock att behöva dra ner en aning på textmassan idag, men som vanligt är tipsen lika bra underbyggda trots det. Väder och vind i norr är inte lika somrigt som här i söder, men banan rapporteras ändå vara fin och valfri balans gäller!

Spikarna:

Jag kommer bara att lämna en pålle ensam på lappen idag och det är i avdelning 5. Robert Berghs fina Digital Collection går ut över sin favoritdistans med ett lopp i kroppen, ett lopp som vanns i mycket fin stil och gott som krafter i behåll. Chansen till seger klassar jag som mycket god och till 20 procent på strecken är det en kanonspik!

Avd 1 (2140m auto)

Här startar ett helt gäng finfina hästar, men bara en är streckad! Coldtown har närmare 70 procent på strecken och det ska utnyttjas. Jag tar med tre hästar till som alla är segerkandidater.

Stein Daylight är en skjutare som i år ser ut att ha tagit ett ytterligare steg mot eliten. Barfota bak gäller idag – varning! Talk The Talk är en tuffing av sällan skådat slag. Snabb ut dessutom och kommer hon förbi favoriten blir hon inte lätt att tas med. Sist med går Rockt Zet som är bästa hästen, men har sämsta läget. Barfota fram idag!

Avd 2 (2140m auto)

Tre hästar får plats på min lapp i Klass II-försöket. Favoriterna Eder Bob och Hagentoy är givna, men jag vill varna kraftigt för en helt bortglömd pålle till!

Dialog In är en segerstaplare som nu har lopp i kroppen efter att vilat länge på grund av sjukdom. Hästen tränar mycket bra för dagen och ska dessutom lättas till barfota bak. En strykning invändigt hjälper till ytterligare och jag vill stormvarna för hästen idag!

Avd 3 (1640m auto)

Här kommer det att bli åka av, när flera av ekipagen ska köra till sig en plats i Elitloppet. Nahar ska gå barfota, Panne De Moteur har aldrig känt bättre inför en årsdebut och Knows Nothing ska äntligen köras utan skor runt om. Samtliga ska med, men jag väljer till en till som är en riktig dark horse – Going For Gold Zaz!

Going har nu gjort två starter för Bergharn och ni vet att det innebär att det kommer en kanonprestation i den tredje! Jag vågar inte lämna hästen utanför idag trots motståndet.

Avd 4 (1640m volt)

Med bara en spik gäller det att gå kort någonstans och i Klass-I har jag hittat ett vasst tvåhästarslås med högt spelvärde.

Bästa hästen har fått sämsta spåret och plockas bort liksom Cashém som jag tror blir fast invändigt. Istället låser jag loppet på Victory Streamline som är vass ut i volt och imponerade storligen i sitt senaste lopp samt Love Dancer som är i absolut toppform och klart mycket bättre än vad strecken visar.

Avd 5 (2640m volt)

Spik: Digital Collection

Avd 6 (2140m auto)

I första dubbeln finner ytterligare aspiranter på en eller flera Elitloppsplatser. Det är ett ruggigt femårslopp man lyckats på ihop och jag tar fyra streck som alla är mycket utöver det vanliga.

Bäst är helt klart Berghs nya jänkare – Creatine. Hästen har slagit de flesta kanonerna i USA, men startar nu med bakspår efter att ha vilat sedan i November – given, men behöver nog lopp i kroppen. Hästen att slå är Cool Keeper som jag tror springer en låg 11-tid från spets. Skrällarna är Nimbus C.D som gör debut i ny regi och tränar enormt bra för dagen samt Rod Stewart som såg snuskigt fin ut sist!

Avd 7 (2640m volt)

Jag avslutar dagen med fem streck och flera av dessa kommer att ge mycket bra betalt vid klaff. Givna är Montdore och Raz Mackenzie, men båda har floppat en del på slutet och måste garderas.

Ark Went In tycker jag är förundrande lågt streckad här. Hästen har mött många tuffare hästar än dessa och gjort det bra. Distansen är ett plus och med viss spetschans är han given på lappen. Sist med går båda hästarna från stall Linderoth – Dollar Boko och Laurentius Romeo. Båda är vassa avslutare och helt bortglömda här – varning!

Spelförslag: 1920 rader / 960 sek

1. 3,4,5,12
2. 1,7,12
3. 3,4,6,8
4. 2,3
5. 10
6. 3,4,9,10
7. 2,4,5,7,9