Ny månad nya chanser och även en förhoppning om lite stolpe in. Oturen har grinat oss i ansiktet länge nog och fru Fortuna bör väl fördela sin börda jämnt tycker man. Förra veckan svek spikarna. Den förväntade startrusningen som skulle bädda för Västerbo World uteblev efter några galopper och kamelen New Photo fick fuska till sig loppet. Spurten vår spik levererade skall dock inte gå ouppmärksammad förbi och han passas nästa gång. J-O Perssons arbetshäst är det nog dags för att ta till veterinären efter kallblodsloppet. Såg ut som en trebent vattenbuffel och det var inte vad vi räknat med. I övrigt hoppas vi att ni hade med vårt drag, Monas Mayday, som vann efter ett optimalt lopp.

Denna vecka är det Örebro som ska föda oss. Banan som har kort anlopp och kort upplopp kräver att man tänker till både en och två gånger innan man streckar. Tyvärr ser det ut att kunna bli lite väl favoritbetonat denna gång. De på pappret bästa hästarna även har lottats till de bästa spåren så det krävs lite extra för att de ska kunna fällas. Detta lilla extra är det meningen att ni ska få av oss. Carl Sjögren som är banmästare på Örebro kan inte lova att det går att köra barfota, men att det finns en chans om nederbörden uteblir och att det fryser på. SMHI är dock av en annan uppfattning och snöfall med plusgrader utlovas i skrivande stund. Vi tar med båda scenarierna i vår analys och den som lever får se…


Avd 1

Hur vi än vrider och vänder på startlistan så kan vi inte se hur Copper Beech ska kunna missa ledningen denna gång. Trots att spår två är missgynnande på Örebro så är hästen för snabb för att missa spets. Väl där ska det mycket till om han ska få stryk, men med flera oömma hästar med i loppet så kan det gå. Skulle banan dessutom vara lite krävande så är det ännu mer gynnsamt för en gardering.

Copper Beech har för all del vunnit även på något tung bana, men vi tror att den extrema utveckling han uppvisat på slutet har mycket med hans barfotakörning att göra. Vi garderar loppet med hästen vi vägrade betala för för två veckor sedan – Earl Tilly. Även han kan dock vara lite känslig för banunderlaget, men denna gång känns det som om han har rätt antal lopp innan för västen för att kunna tampas om vinsten. Han var klart bra sist då han bara fick stryk av två gulddivisionare. Lovbite är i våra ögon helt oöm och är kanske den som gynnas mest om det skulle bli krävande. Här ser det ut som dödens, men där har hästen visat förr att han trivs. Med ska även First On Line Sec. Gooparnas häst gick som grannpojken efter glassbilen sist. 07-tempo upploppet ner och det kan ge ledarhästarna öroninflammation av vinddraget när han kommer sista biten.

Avslag på Jodas Julia som tappade efter att hon fått gå först i tredje senast. Hon borde hållit bättre och Melander/Lundströms hästar brukar sällan hålla sin toppform någon längre tid.

Rank: A 2,7,5. B 8,6. C 12,1,9,10,4,3,11

Avd 2

Skam den som ger sig. Förra gången Goops plockade ut sin Quarcio Du Chene valde vi att gå emot. Skälet till det är att hästen är lika osäker som en femtonårig grabb som ska köpa kondomer. Att hästen vann sist beror på att han inte synades och att de andra lade sig platt. Denna gång tror vi att Lennartsson visar lejonklon och svarar spets med Leading Lantern. Startmetoden är bättre än förra veckan och hästen är klart bra för klassen.

Vi vill även varna för Wolf Boko som Nurmos har höga tankar om. Hästen har inte körts i botten trots tunga resor och det ska bli grymt kul att se vad han presentera göra med rätt resa. Kontio har toppform och det kan vara lösningen till favoritfall. He´s A Gangster var bra bakom favoriten sist och han går även bakifrån. Hästen är värd ett garderingsstreck i våra ögon.

Olyckskråkorna kraxar om att M.T.Big Business är värst emot favoriten, men vi tar fram bössan och skjuter dem direkt. Hästen räcker inte här och vi avråder er att lägga pengar på den kamelen

Avslagen ligger, förutom på Brandts springare, även på Manhattan som vi anser är överskattad. Hästen ser ut som en kanon men tar inte ut sig i loppen så bort med honom.

Rank: A 5,10,2. B 7,6,1,9,11,3. C 4,9,8

Avd 3

Förnuftet hinner här ifatt oss vad gäller favoriterna. Även om Lugdunum tappar ytterligare 20 meter då voltstart inte är hans melodi så räcker det inte för att han ens ska vara lite i förlustfara. Han står 20 meter för bra inne i loppet och förlust ser vi här lika avlägset som om Aschberg skulle odla page.

Den enda med hypotetisk chans att slå vårt singelstreck skulle vara den gode T.X.Zoogood. Hästen är bra men osäker och är Lugdunum sjuk (eller att Lindblom får en hjärnblödning) så kan han vara vinnaren. Vi bemödar oss inte med att fördjupa oss ytterligare i loppet utan säger att det är över såhär.

Rank: A 12. B 5. C 13,2,4,6. D 8,14,3,1 E 7,9,10,11

Avd 4

Ett jämt och bra lopp där möjligtvis en häst höjer sig lite över mängden. Mellby Regent såg ut som om han ägde banan sist på Valla, men han kan inte öppna nämnvärt och sist det var taskig bana fick han storstryk av Lea som han möter även här. Hade vi varit garanterade en bättre bana så hade nog Regenten varit ett möjligt singelstreck. Nu fodras det gardering och vi tar fram den stora ”duttpennan” och duttar på. Det är nästan bara två hästar som är ”streckade” i loppet och det kan vara väl investerade pengar att ta med många här.

Släpper Adielsson med Giddman denna gång så kan hästen mycket väl vinna med lucka i tid. Hästen vek ner sig sist (som vi mycket riktigt förespådde) och han gör sig bäst bakifrån. Lea sitter tidigt i spets och tongångarna från stället är muntra. Selin ser ingen anledning att släppa som spets nås och det är hästen att slå därifrån. Vi vill inte åka på nytt på osköntravaren Arrak Kloster. Hästen kostade oss mycket pengar sist han var ute på rikstoton och vi vågar inte annat än ta med honom, trots att han är streckad på 40 %. Hästen är stark och kan vinna om det blir lite tempo. Staro Yes var den moraliska vinnaren sist. Vi tror att toppformen fortfarande håller i sig och ynka 6 % låter toppen i våra öron. Longlegs har Rehn mörkat med och trots att han endast tidigare vunnit från spets så såg han mycket fin ut bakifrån sist. Tillsammans med Dialect Af Prinfo blir det vårt sista streck.

Avslag på New Photo som myglade bort loppet sist likt Harlans Boogie i guld. Hästen räcker inte till över medeldistans och får onödigt många streck på sig här.

Rank: A 4. B 2,12,11,1,3,6. C 8,7,5,9,10

Avd 5

Stolopp är detsamma som skrällopp i våra ögon. Novisen gick bra sist och vi lämnar inte ett vinnande koncept. Förra veckan rotade vi fram Tirre som bästa hästen på framspår och hon tackade med att hoppa bort sig redan i starten. Upphämtningen var dock av bästa märke och hon var med och gjorde upp om segern trots allt. Hon är förstahästen denna gång och vi hoppas att hon här håller redan på sina ben.

På bakvolten är det bara Courir Silvio som är värd att omnämnas annars ser vi att vinnaren finns på start. Rhinestone hävdar Svanen med bestämdhet kan gå bra även med skor, vilket vi inte trodde innan. Vi ser inte någon anledning att misstro honom och då får vi snällt betala vad det kostar och tar med även henne. Emeli Accent kan flytta på sig när hon vill och även om hon inte vunnit på länge så är spår och förutsättningar mer gynnsamma än på länge. Early Launcher är i våra ögon den kanske bästa hästen, men hon har gjort sina bästa lopp i ledningen och hon kommer med endast som sista streck.

Rank: A 12, 7,15,1. B 10. C 14,5,4,3,13. D 6,8,9,11

Avd 6

Ännu ett garderingslopp och vi streckar på aven här. Då vi är mycket förtjusta i J.T Mulligan, som vi så snyggt spikade sist han vann, kommer han att få vara utgångshäst. Wallin är övertygad om at han kan ta spets om Svanen vill, men vi är inte lika säkra. Hästen är dock supertrimmad och han kan vinna oavsett resa. Spetsen tror vi dock att Turbo later kan ta trots åttondeluckan. Det lyser form om hästen och skulle han få trolla bort några meter från spets, när övriga passar på varandra, så kan han vara vinnaren.

Squirtle Countach var ruggig efter galopp sist han var ute. Och när Nurmos utnämner honom till sin bästa chans i omgången så ska han med oavsett vilket. Livi Barcelona var vi tvärsäkra på sist, men tji fick vi. Hästen agerade under pari och nu förväntar vi oss att Herr Johansson inte vill presentera honom i samma skick utan upprätthålla sin heder som tränare. Extreme Farming har bara vunnit från spets på slutet, men han är en riktig stridsvagn och vi tror att han är lika bra oavsett löpningsförlopp. Han var bländande sist och vann med mycket kvar och hästen åker med på sin hysteriska formtopp. Vi tar även med skrällenYou See Dusty, som kan bättre än sist. Häsen har dock ett dåligt spår och det kan kanske verka dumt att betala för den men vi tar risken att få sätta på oss dumstruten.

Avslag på Madame Dust som inte kommer till spets denna gång som sist hon vann på V75. Hästen gick mycket bra sist och har stabiliserat sig, men här hjälper det inte ens att Örjan sitter bakom spakarna.

Rank: A 2,3,8. B 6,9,11,12. C 1,10,5,7

Avd 7

Det är här vi ska skilja ut oss hade vi tänkt. Vår nästa spik är endast streckad på 17% och är den som kommer att ha det bästa krutet sparat när övriga har kört slut. Sir Remington såg fin ut sist trots att han hoppade från början. Hästen är snabb ut och lättplacerad vilket leder till en bra position när tokkörningen påbörjas.

Många hästar i loppet kommer att få köra hårt för att nå positioner. Normalt så hade kanske Rutger Raket då varit det naturliga spelet, men som tidigare nämnts så har Örebro ett kort upplopp och då gäller det att sitta med där framme.

Garland Kronos kommer att köra sig till ledningen oavsett vem som sitter där innan honom. Hästen kan där bli het och chansen är ännu större till det då han inte kommer att få sänka farten nämnvärt. Cadeau K., Min Narkissos och Bellini brukar alla gilla hårt tempo och tillsammans så gör de att det kommer att gå undan. Happy Dancer lämnar nu tryggheten hemma på Jägers och samma tur som sist kan han inte räkna med här. Verdi Sund var bra sist utan att imponera men borde kanske vunnit med den perfekta resan han bjöds.

Avslag på samtliga utom Sir Remington och så får vi se om dumstruten sitter på från förra loppet.

 Rank: A 3. B 6,4,7,11,1. C 9,10,5,2,11

God Tur.

Lilla Systemet: 336 rader/ 168 Sek

1. 2

2. 2,5,10

3. 12

4. 1,2,3,4,6,11,12

5. 1,7,12,15

6. 2,3,6,8

7. 3

 Stora Systemet:3360 rader/ 1680 Sek

1. 2,5,7,8

2. 2,5,7,10

3. 12

4. 1,2,3,4,6,11,12

5. 1,7,10,12,15

6. 2,3,6,8,9,11

7. 3.

//Linus och Spela-Spel.